Μετάβαση στο περιεχόμενο

SKF

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SKF

  1. Υπήρχε από την αρχή στο σχέδιο ή προστέθηκε μετά? Αν υπήρχε από την αρχή, λογικά θα το έχει υπολογίσει ο μηχανικός. Επιπλέον όπως σας είπα οι κατασκευές σχεδιάζονται με μεγαλύτερο φορτίο από 'οτι παίρνουν στην πραγματικότητα, ώστε να υπάρχει υπεραντοχή. Αν δεν προστέθηκε μετά, το έχει σίγουρα υπολογίσει ο μηχανικός. Υπάρχει πρόσβαση στην ταράτσα ? Τοποθετείται και άλλο βάρος εκεί, ωστε να φοβάστε? Αν δεν έχει πάθει κάτι 10 χρόνια μετά την κατασκευή και δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μία ρωγμή, προς τι η ανησυχία? Ρωτήστε, καλύτερα το μηχανικό που σας έβγαλε την άδεια, εκείνος θα ξέρει τι φορτία έχει βάλει.
  2. Αν κατάλαβα καλά αναφέρεστε στην αντοχή της πλάκας προβόλου μόνο. Προεξέχει, δηλαδή, η πλάκα 1,8 μ μετά το τελευταίο δοκάρι της ταράτσας - σαν μπαλκόνι δηλαδή χωρίς δοκάρια. Αν είναι αυτό, σας αναφέρω τα εξής : 1) Οι πλάκες δεν συμμετέχουν στο σύστημα ανάληψης του σεισμού. Σχεδιάζονται μόνο για τον συνδιασμό 1,35G+1.5Q. Μεταβιβάζει βέβαια το κατακόρυφο φορτίο στα δοκάρια και τα υποστηλώματα που σε περίπτωση σεισμού πρέπει να αναλάβουν το κατακόρυφο αυτό φορτίο συν την ένταση του σεισμού. Οπότε αν αυτό το φορτίο δεν έχει ληφθεί, μπορεί να υπάρχει μικρότερη αντοχή. Που δεν νομίζω να συμβαίνει γιατί υπάρχει πάντοτε σημαντική υπεραντοχή και παίρνονται μεγαλύτερα φορτία. 2)Όσο αφορά την ίδια την αντοχή του προβόλου με επιπλέον ομοιόμορφο φορτίο και με λίγο μεγαλύτερο συγκεντρωμένο φορτίο στο άκρο από αυτό που ΒΙΑΣΤΙΚΑ υπολόγισα και λαμβάνοντας τις αυξήσεις 1,35 και 1,5 -> Αντέχει!!!
  3. Συγνώμη, επειδή δεν έχω πάρει ακόμα το διπλωμα μου και ξέρω μόνο όσα έχουμε κάνει στη σχολή. Αν θυμάμαι καλά ο υπερχειλιστής είναι τμήμα του φράγματος (που διοχετεύεται η παροχή) και αποτελείται από τη στέψη και μετά υπάρχει κλίση και μπορεί να υπάρχει μετά διώρυγα. Τα σκουπίδια συκεντρώνονται στην στέψη του υπερχειλιστή ή στην κατάντι όψη που έχει κλίση? Πάει κάποιος και τα μαζεύει? Πως αλλιώς?΄Η είναι θέμα σχεδιασμού?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.