Μετάβαση στο περιεχόμενο

nek nek

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ρόδος

nek nek's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η διαφορά της θερμοπρόσοψης από την κλασσική μέθοδο θερμομόνωσης (τούβλο, πολυστερίνη, τούβλο) είναι η μέρα με τη νύχτα. Η θερμοπρόσοψη αποδίδει άριστα θερμομονωτικά αποτελέσματα, κυρίως στις ζέστες του καλοκαιριού, όμως έχει πολλαπλάσιο κόστος τοποθέτησης. Σήμερα κοστολογείται προς 40 ευρώ το τμ (υλικά 20 ευρώ το μέτρο και τοποθέτηση άλλα 20 λόγω των πολλών στρώσεων). Από την άλλη, η απλή τοποθέτηση πολυστερίνης μέσα στους τοίχους κοστίζει μόνο την αγορά του υλικού (περίπου 8 ευρώ το μέτρο). Συνεπώς το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό. Επιπρόσθετα, η τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργείο. Εξειδικευμένο διότι είναι εύκολο να υπάρξει αστοχία στην τοποθέτηση και πιστοποιημένο διότι μόνον υπό αυτή την προϋπόθεση χορηγείται επιδότηση (εξοικονόμηση κατ' οίκον).
  2. Το Leader τρέχει ξανά, δεν γνωρίζω ακριβείς ημερομηνίες, αλλά το σίγουρο είναι ότι προβλέπει επιδοτήσεις για αναστήλωση παλαιών κατοικιών με δύο προϋποθέσεις: α) Να βρίσκονται στις επιλέξιμες περιοχές (λίστα δίνουν οι διαχειριστές του Leader) β) Να χρησιμοποιηθούν ως επαγγελματική στέγη (για παράδειγμα μουσεία, καταλύματα, κλπ) για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Για αρχή, καλό είναι να ρωτήσετε ποια είναι η αρχή που διαχειρίζεται το Leader στην περιοχή σας.
  3. Οι τιμές σε αυτές τις περιπτώσεις ορίζονται από τις ημέρες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να προβείς σε μόνωση της ταράτσας, διότι η απλή επισκευή του ταβανιού είναι πεταμένα λεφτά.
  4. Αυτό που ζητάς δεν είναι αδύνατο να γίνει, ωστόσο θέλει σοβαρή προεργασία διότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να καταρρεύσει ολόκληρος ο τοίχος. Πάντως, αν είναι πραγματικά επιτακτικό να γίνει το άνοιγμα, τότε καλό είναι αυτό να έχει φάρδος περίπου 70 cm και υποχρεωτικά πάνω από αυτό να έχει προηγηθεί η δημιουργία ενός μέσου στήριξης του υπόλοιπου τοίχου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.