Μετάβαση στο περιεχόμενο

samantha_10_09

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

samantha_10_09's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει ότι στην περίπτωση που ο αριθμός των ημερομισθίων είναι μικρότερος από 500, δεν απαιτείται η υποβολή της "εκ των προτέρων γνωστοποίησης" και αν ειναι ετσι, σε ποιον Νόμο αναφέρεται? ευχαριστώ πολυ!!!!
  2. Γεια σας και πάλι! Μάλλον δεν τα έγραψα και πολύ ξεκάθαρα και για αυτό σας μπέρδεψα! Πρόκειται για οικόπεδο 150 τετραγωνικών που διαθέτει ένα 2-όροφο κτήριο νομίμως υφιστάμενο χωρίς άδεια που φαίνεται σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλης του 1954 καθώς και σε αεροφωτογραφίες και αναφέρεται ξεκάθαρα ως δυόροφη κατοικία και ειναι περιπου 100 τετραγωνικα (συν 100 ο δευτερος οροφος). Αυτό δεν χρειάζεται τακτοποίηση. Το ότι δεν χρειαζεται καν βεβαίωση το ακούω 1η φορά, dsworks. Ισχύει? Αυτό έχει μπροστα του 50 μέτρα κτήριο (στην ίδια ιδιοκτησία) το οποίο συνδέεται με το νομίμως υφιστάμενο εσωτερικά και στο ρυμοτομικό του 54 φαίνεται σαν τοιχοποιία και αναφέρεται σαν προαύλιος χώρος (έτσι το λέγαν τότε και έτσι αναφέρεται στο συμβόλαιο).Και στις αεροφωτογραφίες το ίδιο. Αυτή τη στιγμή εχει κλειστει με στέγαστρο και η αρχική σκέψη ήταν να το τακτοποιήσουμε (είτε με 500-ρικο παράβαση του στεγάστρου είτε με τετραγωνικά). Ωστόσο, κάνοντας το τοπογραφικό είδα ότι το ρυμοτομικό του 54 το κόβει σχεδόν όλο (ένα σχέδιο το κόβει 100% και ένα άλλο κατά 95 % , έχει γίνει μια αναθεώρηση σε εκείνο το σημείο και ούτε οι τοπογράφοι της πολεοδομίας μπορούν να το διευκρινίσουν) και είναι σε ρυμοτομούμενο τμήμα. Έτσι δεν μπορεί να υπαχθεί στον 4014! Εμείς θέλουμε να το μεταβιβάσουμε και μου ζητήσαν να δώσω την βεβαίωση. Μπορώ να την δώσω? Μπορώ να θεωρήσω ότι είναι σε κοινόχρηστο χώρο και να δώσω τι? βεβαίωση για το υπόλοιπο? Και πώς θα διαχωριστεί σαν ιδιοκτησία στον συμβολαιογράφο? Από την πολεοδομία μου είπαν ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το σχέδιο πόλης. Να σκεφτείτε είναι από το 1954 Σας ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για το μπέρδεμα! Επισυνάπτω σκαρίφημα! Η κόκκινη γραμμή είναι η ρυμοτομική και όπως βλέπεται αφήνει μια μικρή γωνία του αυθαιρέτου. Σε άλλο ρυμοτομικό το περιλαμβάνει ολόκληρο (ακόμα και στην πολεοδομία μπερδεύονται!)
  3. Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Πρόκειται όπως έγραψα και πριν για 2 κτήρια που συνδέονται εσωτερικά, το ένα νομίμως υφιστάμενο χωρις άδεια, προ του 55 και το δεύτερο βρίσκεται πάνω σε ρυμοτομούμενο οικόπεδο που δεν έχει γινει πραξη εφαρμογής και ουτε πρόκειται να γίνει και ουτε πράξη αναλογισμού (προφανώς αφού γίνεται μετέπειτα της πράξης εφαρμογής). Προσπάθησα να κινήσω διαδικασίες για άρση απαλλοτριωσης αλλά επειδη δεν είμαι φιλαρακι με τον δημαρχο μου απαντήσαν απο την πολεοδομια οτι θα εισιγηθούν αρνητικά (ενω για τα δικα του έχει κάνει αρση ο δημαρχος) και γιατί εξυπηρετεί ιδωτικούς σκοπούς η αρση απαλλοτριωσης (δεκτο αυτο!). Έτσι, έχω ένα ακινητο που δεν μπορώ να το κάνω τίποτα! Ούτε να το μεταβιβάσω (αυτός είναι ο στόχος) ούτε να το νοικιάσω...Μόνο λογικά αν βγει το στέγαστρο και παραμείνει σαν τοιχοποιία. Ούτε μπροώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης ούτε οτιδήποτε άλλο... Σχετικά με το αν δίνουμε ή όχι βεβαιώσεις, δεν συμφωνώ απόλυτα...Εγώ θα δώσω βεβαίωση για το οικοπεδο του πατερα μου που θελει να κανει γονική παροχή και έχει μέσα θερμοκήπιο και φούρνο και μια αποθήκη, όλα παράνομα...Δεν φαίνονται από το google και μπορώ να πω οτι χτίστηκαν μετά αφού η βεβαίωση έχει ισχύ 2 μήνες... Το μέτρο για τέτοιες περιπτώσεις το θεωρώ φορο- εισπρακτικό. Δεν μπορεί να χρεώνεται ο φούρνος 500 ευρώ παράβαση ...σε λίγο θα βάλουν και το σπιτάκι του σκύλου... Ειδικά όταν έχουμε ένα κράτος που το μόνο που μας δείχνει καθημερινά είναι ότι προσπαθεί να μας πάρει ότι έχουμε και δεν έχουμε...ειτε με τις μειώσεις μισθών, είτε με την εφορία!! Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη!! :-) Μήπως μπορείτε να μου πειτε το ότι η βεβαίωση έχει ισχύ για 2 μήνες σε τι συνίσταται? Δηλαδή ναι μεν παραμένει η βεβαίωση στον συμβολαιογράφο αλλά παύει να έχει κυρώσεις ο μηχανικός εκτός και αν αποδειχθεί ότι την περίοδο που την έδωσε ίσχυαν αυθαιρεσίες? Ποιος μπορεί να κάνει αυτόν τον έλεγχο??? Ευχαριστώ και πάλι! α! και σχετικά με το αν ρυμοτομείται όλο, είναι ένα μικρό κομμάτι του 'αυθαιρέτου' που ΔΕΝ ρυμοτομείται...μήπως μπορώ να πιαστώ από εκεί και να κάνω την τακτοποίηση?
  4. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω για προσωπική/οικογενειακή μου υπόθεση Προκειται για ακινητο εντος σχεδίου σε ιστορικό κέντρο πόλης, σε οικοπεδο 150 τετραγωνικων με 100 τετραγωνικα νομιμως υφισταμενο (συν 100 'παταρι') χωρις άδεια, προ του 55 και φαίνεται σε εγκεκριμενο σχεδιο πολης και αεροφωτογραφια ΟΜΩΣ διαθετει 50 τετραγωνικα προαυλιο χωρο που φαινεται σαν τοιχοποιία στις αεροφωτογραφιες και το σχεδιο πολης και αυτη τη στιγμη ειναι κλεισμενο με στεγαστρο. Δεν μπορώ να το τακτοποιησω λόγω του οτι ειναι ρυμοτομουμενο χωρις ομως να εχει γινει πραξη εφαρμογης ουτε αναλογισμου και ουτε προκειται να γινει. Μπορω να δωσω καπως την βεβαιωση στους συγγενεις μου που θελουν να κανουν δωρεα (ο ενας αδερφος στον αλλο) και να θεωρησω οτι το στεγαστρο μπηκε μετα? Η βεβαιωση ισχυει για 2 μηνες ετσι δεν ειναι? Γενικα σε δικα σας ακινητα δινεται βεβαιωσεις χωρις να ειναι ακριβεις? Ειναι δεμενα τα χερια μας γιατι δεν ξερουμε τι να κανουμε και παει 'χαμενο' και το νομιμως υφισταμενο κτηριο. Ευχαριστω πολυ!
  5. Καλησπέρα και πάλι! Μήπως γνωρίζει κάποιος/α εάν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση πέραν της 28ης Φλεβάρη? Κάποιοι πελάτες μου δεν είναι σίγουροι για το αν θα τακτοποιήσουν το υπόγειό τους και χρειάζονται χρόνο να το σκεφτούν... επίσης, τελικά οι δόσεις είναι 6 ή 10-12?? ευχαριστώ πάρα πολύ!
  6. Γεια σας και πάλι! Μπορεί να έχει απαντηθεί ήδη: τακτοποίηση Η/Χ + γκαράζ στο ισόγειο πολυκατοικίας και υπόγειο με εσωτερική σκάλα που δεν φαίνεται στο σχέδιο (η σκάλα). Ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ θέλει να συμπεριλάβει το υπόγειο λόγω κόστους...(το οποίο έτσι και αλλιώς θα ήθελε δεύτερη άιτηση). Εγώ ως μηχανικός έχω κάποια ευθύνη εάν δεν συμπεριλάβω το υπόγειο (το οποίο έτσι και αλλιώς θα ήθελε άλλη αίτηση)...Σε περίπτωση ελέγχου έχω κάποια ευθύνη εγώ? Σε περίπτωση που δεν θέλει ούτε το γκαράζ του ισογείου, θα έφερα ευθύνη από την στιγμή που συντάσω Τεχνική Έκθεση? ααα και ένα τελευταίο: Στο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, γράφω το καθαρό ποσό της αμοιβής συν το ΦΠΑ. Συμπληρώνω πάνω και το ΦΕΜ-Κρατήσεις? Ρωτάω γιατί μέχρι στιγμής έχω κοψει μόνο για Εταιρείες και πάντα σημειώνω πάνω την παρακράτηση φόρου 20% Ευχαριστώ πολύ!
  7. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! δηλαδή 286,01+ΦΠΑ στην ΕΤΕ 5% Κρατήσεις υπέρ Τσμέδε κλπ στην ΕΤΕ ΦΕΜ 10% στην εφορία... απλώς το επιπλέον από αυτό που μου έδωσε ο πελάτης σε 'άμεσα' χρήματα που θα καταθέσω εγώ είναι 10% +περίπου 5% κρατήσεις τσμεδε... ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!! τόσο καιρό εργαζόμουν σε εταιρεία και έκοβα μόνο σε αυτή δελτία....και έφυγα πολύ πρόσφατα και δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτά ...βασικά όχι έφυγα...με διώξαν γιατί είμαι έγκυος!!!!!!!!!!!!! (εξ΄ου και η δυσκολία μου να κατανοήσω κάποια πράγματα.... :p:p) Μήπως παρ'ελπίδα γνωρίζει κάποιος και την άλλο απορρία που έχω: εάν δηλαδή παρότι έχω έδρα σε εφορία εκτός Αθηνών, μπορώ να καταθέσω το ΦΕΜ σε κάποια άλλη εφορία στην Αθήνα?
  8. συνέχεια από άλλο θέμα http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=245354#post245354 ...... τόσο καιρό εργαζόμουν σε εταιρεία και έκοβα μόνο σε αυτή δελτία....και έφυγα πολύ πρόσφατα και δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτά ...βασικά όχι έφυγα...με διώξαν γιατί είμαι έγκυος!!!!!!!!!!!!! (εξ΄ου και η δυσκολία μου να κατανοήσω κάποια πράγματα.... :p:p)
  9. archthanos σε υπερ-ευχαριστώ! Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι θα έχω πάει πριν στην εφορία και θα έχω καταθέσει το ΦΕΜ και επομένως στο γραμμάτιο το ποσό θα είναι μικρότερο από αυτό που θα παραλάβει ο τραπεζ. υπάλληλος... επίσης, τις κρατήσεις υπέρ τσμέδε κλπ, τις γράφω στο άλλο γραμμάτιο έτσι δεν είναι?? και πάλι σε ευχαριστώ!
  10. ελπίζω να μην ξέχασα τα στοιχεία μου πάνω στα έντυπα!! :roll:
  11. Gousgounis σε ευχαριστώ για την απάντησή σου (να μια φράση που δεν περίμενα να πω στην ζωή μου ) Έχω συμφωνήσει λίγο παραπάνω από την ελάχιστη (τελικό ποσό 350 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)...και για αυτό στο τεε έβαλα Μονάδες-ημέρες 1,23 όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.... Έχω κάνει κάτι λάθος και δεν το καταλαβαίνω?? :( Σχετικά με τις κρατήσεις: Από την Εθνική μου έδωσαν 2 έντυπα. Ένα γραμμάτιο είσπραξεως για λογ. ταμείου συντάξεων κλπ (αυτό που επισυνάπτεις εσύ) και ένα Γραμμάτιο είσπραξης αμοιβών μηχανικών.... Το ερώτημά μου είναι: στο γραμμάτιο είσπραξης αμοιβών μηχανικών, βάζω το ποσό της συνολικής αμοιβης συμπεριλαμβανομένου του ποσού του ΦΕΜ και των κρατήσεων ή τα αφαιρώ αυτά?? υπενθυμίζω, εγώ έχω χρεώσει: 286,01+65,78 (ΦΠΑ) άρα έχω ΦΕΜ: 28,6 Κρατήσεις 5,4%*286,01=15,44 άρα τελικό ποσό : 242,97 οκ? Εγώ αυτό το ποσό γράφω στο Γραμμάτιο είσπραξης αμοιβών μηχανικων ή το ποσό 286,01??? επισυννάπτω τις φωτογραφίες στην επόμενη απάντηση ! ευχαριστώ!!
  12. Συγνώμη, οι μονάδες είναι 1,23 ημέρες αντί για 1 που βγάζει την ελάχιστη. Το ερώτημά μου είναι όμως για τα ποσά που πρέπει να γράψω στα 2 έντυπα της Εθνικής!!!! Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.