Μετάβαση στο περιεχόμενο

greenmiles

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

greenmiles's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μήπως υπάρχει συνάδελφο που να είναι κάτοχος του Fluke 1664 FC και να το χρησιμοποιεί για έκδοση ΥΔΕ
  2. Ευχαριστώ για την συμμετοχή, αλλά θα μου επιτρέψετέ να επανέλθω στο θέμα . Λέω ότι καταλαβαίνω στην κατανομή δαπανών αντιμετωπίζει το κτήριο σαν ένα θερμικό κέλυφος με θερμοκρασία 20 C και εάν κάποιο διαμέρισμα π.χ. έβγαλε το σώμα το πρόγραμμα δεν το καταλαβαίνει και σωστά γιατί λέει ότι εσύ παίρνοντας θέρμανση από τους γείτονες αντί 15 ή 16 έχεις 19. Έλεγα λοιπόν και θέλω να δω πόσο λάθος είναι να κάνω το εξής: Αφού φέρω την μελέτη απωλειών και κατάλληλους συντελεστές όσο γίνεται πιο κοντά στις απώλειες που έχει καταλήξει ο αρχικός μελετητής άρα περίπου και στα σώματα που εγκατέστησε , να φτιάξω ένα excel που να βγάζει με τις θερμίδες του καθενός χιλιοστά ίδια περίπου με την αρχική και στην συνέχεια να τοποθετήσω τα σώματα που τώρα έχουν. Ε νοείται ότι θα αναφερθεί στην μελέτη που θα τους παραδώσω, όπως θεωρώ ότι πρέπει να σφραγιστεί απο εμένα όμως, θα μου δώσουν χαρτί που να λέει ότι είναι σε γνώση τους ο τρόπος υπολογισμού ότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος και ότι εάν θέλουν να το εφαρμόσουν θα πρέπει να το αποφασίσουν αυτοί στην γενική τους συνέλευση. _ τι κουβέντα την κάνω για να γνωρίζουμε τι δυνατότητες έχουμε και γιατί πιστεύω ότι σαν μηχανικοί θα πρέπει να μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους που να προσεγγίζουμε το σωστό .
  3. Καλησπέρα Αν και σχετικά παλιός Μ/Μ και άνθρωπος της θέρμανσης , δεν έτυχε ποτέ να κάνω μελέτη κατανομής δαπανών σε υφιστάμενη παλιά πολυκατοικία με δισωλήνιο σύστημα. Ήξερα ότι κάτι παίζει, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω την μελέτη απωλειών αλλά πίστευα ότι εάν βάλω στην μελέτη κατανομής δαπανών τις θερμίδες από τα υφιστάμενα σώματα των διαμερισμάτων θα διορθωθούν και τα αποτελέσματα. Το ανέλαβα το φορτίο ( μου φάνηκε απλά μια δουλειά) Έκανα την μελέτη ( 4Μ) βγήκαν ψιλό σωστά τα αποτελέσματα και αναμενόμενα και έδειξαν μια ομοιομορφία με τα σώματα του αρχικού μελετητή , έτρεξα τα αποτελέσματα των απωλειών στο πρόγραμμα κατανομής και να τα αποτελέσματα περίπου ίδια με του πίνακα κατανομής που τώρα χρησιμοποιούν. ΟΚ Τρέχω μια καινούργια κατανομή με τα νούμερα των θερμίδων που έχουν τα υφιστάμενα σώματα ( μετά από 40 χρόνια έχουν αλλάξει αρκετοί ένοικοι αρκετά σώματα , άλλοι προς τα επάνω άλλοι προς τα κάτω, άλλοι έχουν βγάλει αρκετά σώματα από διαδρόμους και κουζίνες πχ ) και τα θερμικά φορτία των ανοιγμάτων από το πρόγραμμα των απωλειών και τις επιφάνειες κτλ από το πρόγραμμα τα αποτελέσματα δεν άλλαξαν ----- αυτό δεν το περίμενα - το σκέφτηκα , το έψαξα, το κατάλαβα και το αποδέχτηκα. Άντε λέω τώρα να τους πω ότι π.χ τα δύο ίδια διαμερίσματα του ισογείου που έχουν ίδια χιλιοστά αλλα με τα χρόνια έχουν διπλάσια σώματα ο ένας από τον άλλον θα συνεχίσουν να πληρώνουν το ίδιο. Δύσκολο μου φαίνεται να τα καταφέρω.... Ερώτηση - Υπάρχει τρόπος να κάνω το πρόγραμμα να αντιδράσει στα ( διπλάσια σώματα και να προσαρμόσει τα χιλιοστά) , παράδειγμα τα δύο διαμερίσματα εννοώ για όλα τα υφιστάμενα. Ευχαριστώ Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικόητητά σας στο προφίλ σας. Ευχαριστώ, hkamp
  4. Δεν ξέρω εάν είναι καλό αυτό, για άλλους είναι οκ και για αλλους όχι , όμως αυτό που είναι πολύ λάθος και αντι-επαγγελματικό και κάνει κακό σε όλους μας ειναι να γραφει κάτω απο την αγγελία και τιμή -----ΠΕΑ από 120 ευρώ ---- να το δει ο δικός μου πελάτης μετά και να με πάρει τηλ , που δεν το πρόσεξα και του πήρα 150 και θα έχει και δίκιο.
  5. Καλημέρα, Από την 1.28 στην 1.29 μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την εισαγωγή των στοιχείων σκίασις που βάζω με επικόλληση απο ένα προγραμματάκι που έχω φτιάξει στο excel 07 και που μέχρι τώρα λειτουργούσε κανονικά στην 1.28 . ξέρει κανείς τι πρέπει να διορθώσω για να λειτουργήσει αυτό
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.