Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παμπούης

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Παμπούης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας, σε μια περίπτωση με άδεια του 1995 (Άδεια ανέγερσης διώροφης οικοδομής με υπόγειο και στέγη), αποπερατώθηκαν υπόγειο, Α΄όροφος και στέγη (πήρε και ρεύμα για Α' όροφο) εντός του χρόνου ισχύος της άδειας. Ο Β' όροφος αποπερατώθηκε αυθαίρετα μετά το 2011. Που εντάσσεται αυτή η περίπτωση?
  2. 3. Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω : α) Αν ο ιδιοκτήτης, με υπεύθυνη δήλωση στο Τοπικό Παρατηρητήριο, ενημερώσει ότι θα προβεί αυτοβούλως στην κατεδάφιση – αποκατάσταση της αυθαιρεσίας εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από τη λήψη γνώσης της έκθεσης αυτοψίας, το Τοπικό Παρατηρητήριο ενημερώνει το Περιφερειακό Παρατηρητήριο προκειμένου να ορίσει ελεγκτή δόμησης για τη διαπίστωση της κατεδάφισης – αποκατάστασης της αυθαιρεσίας και επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ....... β) Αν ο ιδιοκτήτης προβεί σε νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το είκοσι τοις εκατό (20%) του προστίμου ανέγερσης της έκθεσης αυτοψίας και πρόστιμο διατήρησης από τη διαπίστωση του αυθαιρέτου έως την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας..... Σημείωση-Παρατήρηση-Ερώτηση: Στο 3.α μόνο αναφέρει τη λέξη αυτοβούλως. Επίσης μπήκε και η λέξη αποκατάσταση δίπλα στην λέξη κατεδάφιση. Στο 3.β αναφέρει γενικά το "Αν ο ιδιοκτήτης προβεί σε νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών,..". Βγάζω μια άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτων μετά το 2011. Η υπηρεσία μου λέει ότι ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει πρόστιμο τετραγωνικά x Τ.Ζ. x 20%. Δηλαδή βάσει του 3.β. Εγώ βάσει των λέξεων "αυτοβούλως" (ενημερώνει δηλαδή την υπηρεσία για τα αυθαίρετά του) και "αποκατάσταση" (δηλαδή νομιμοποίηση, αλλιώς τι νόημα έχει αυτή η λέξη να μπει...αποκατάσταση εκτός της κατεδάφισης τι άλλο εννοεί το κείμενο? Τι άλλη αποκατάσταση εκτός κατεδάφισης της αυθαιρεσίας μπορεί να κάνει κάποιος?), τους είπα ότι θεωρώ ότι πρέπει να πληρώσει τα €500. Το 3.β είναι γενικό (δηλαδή μπορεί να έχεις καταγγελία...) και αν βγάλεις άδεια νομιμοποίησης σου επιβάλλουν πρόστιμο το 20% κτλ.... Σόρρυ παιδιά... τώρα είδα την παράγραφο από την παρακάτω εγκύκλιο....(προφανώς υπήρχε ασάφεια...) εγκ 2/19 Επί του εδαφίου β της παρ.3 επισημαίνεται ότι στην περίπτωση έκδοσης άδειας νομιμοποίησης, εφ’ όσον τα πρόστιμα είναι βεβαιωμένα στη Δ.Ο.Υ, το οφειλόμενο ποσό (20%) υπολογίζεται επί του προστίμου ανέγερσης της έκθεσης αυτοψίας. Στην περίπτωση που δεν έχει γίνει διαπίστωση του αυθαιρέτου και ο ιδιοκτήτης αυτοβούλως προβαίνει στη νομιμοποίησή του, το οφειλόμενο ποσό (20%) υπολογίζεται επί του προστίμου ανέγερσης της παρ.2α του παρόντος άρθρου. Για την εφαρμογή του παρόντος, ο υπολογισμός του προστίμου διατήρησης αντιστοιχεί στο 50% του διαμορφωθέντος κατά τα ανωτέρω προστίμου ανέγερσης.
  3. Γεια σε όλους...Ερώτηση: Με autocad 2009 δουλεύει το cadware κανονικά? Το cadware δεν το έχω δουλέψει...αξίζει σαν πρόγραμμα...?για τομές, όψεις..και 3D??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.