Μετάβαση στο περιεχόμενο

MARIA_G

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MARIA_G

  1. Και επανέρχομαι συνάδελφοι Έστειλα όλα όσα έκανα στην συμβολαιογράφο τα είδε και τώρα προχωράμε κανονικά στην σύσταση. Έχω να πω οτι κάπως δυσκολεύτηκα καθώς δεν έχουν γίνει τελικά και πολλά τέτοια συμβόλαια με τις διαδικασίες που προβλέπονται κ στον προηγούμενο και σ'αυτόν τον νόμο. Όπότε ούτε σε μένα, ούτε στην συμβολαιογράφο έχει τύχει τέτοια περίπτωση. Κάθε αρχή και δύσκολη. θα ανεβάσω τελειώνοντας τον πίνακα χιλιοστών και το τοπογραφικό για μελλόντική χρήση κάποιου. Απλά αν μπορεί κάποιος να μου πει σε ποιό θέμα είναι καλύτερο να ανέβουν. Καλή συνέχεια σε όλους
  2. Η συμβολαιογράφος θέλει τακτοποιήσεις φυσικά τοπογραφικό που να φάινονται τα εμβαδά που θα προκύψουν απο την σύσταση με κατοικίες κτλ και πίνακα ποσοστών.
  3. dimitris GM είδα τα ερωτήματα. Στο κτηματολόγιο είναι όλοι μαζί δηλωμένοι τα αντρόγυνα απο 25% ο καθένας, τα συνολικά τμ του αγροτεμαχίου, κ τα τμ των κατοικιών με βάσει αδειών. Και όλα αυτά στο ίδιο ΚΑΕΚ . δεν έγινε κάποια σύσταση. Αυτό που θέλω να καταλάβετε είναι οτι είμαστε Χαλκιδική εν ετη 1992. Και αν δεν γνωρίζετε έχουμε και δικό μας διάταγμα. Όλα γίνονται! Δεν δυσαρεστήθηκα με κάτι πάντως αν αυτό κατάλαβες. Απλώς προσπαθώ να βγάλω μια ακρη. Καθότι έχω συνιδιοκτησία, έχω νόμιμες άδειες (εφόσον δεν ανακλήθηκαν) έχω Κτηματολόγιο για το όλο με ποσοστά του ο καθένας. και συμβόλαιο που το αγόρασαν απο μισό. Τι απ'ολα αυτά δεν πρέπει να λάβω υπόψην; Εκτός του γεγονότος οτι υπήρχαν εκείνα τα χρόνια που εβγαίναν περίεργες άδειες.
  4. Προφανως αλλα και πάλι δεν ακυρώθηκε καποια απο τις 2 είναι δηλωμένες και στο Κτηματολόγιο με την κατοικία του ο καθένας και τα ποσοστά του. Στην πολεοδομία είναι κανονικά οι άδειες. Εγώ τι να κάνω δηλαδη; να ζητήσω ανάκληση άδειας; Η να τα βάλω με τους συναδέλφους που έβγαλαν τις άδειες 26 χρόνια πριν; Καλημέρα συνάδελφοι
  5. σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις στο ΤΕΕ στη θεσσαλονίκη έχουν πει αν γίνεται ενιαία δήλωση οκ αλλιώς πολλαπλες δηλώσεις με όλους τους συνιδιοκτήτες κ συνεναισεις κτλ. Όποτε κινήθηκα έτσι. Όπως και να έχει δεν είναι εκεί το θέμα μου. Τους δηλώνω όλους σε όλα και είμαι οκ. Θα είχα πρόβλημα αν ο ένας δεν ήθελε να ελεχθει το δικό του. Γιατί εξ'αδιαρέτου μεν αλλα με περιφράξεις και ξεχωριστές εισόδους. Όπως είναι όλοι οι εξ'αδιαιρετου ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου στην Χαλκιδική. Η σύσταση με βάση το άρθρο 98 με ενδιαφέρει και ο πίνακας ποσοστών.
  6. Σωστό αυτό που λες εννοώ ως προς τις πληρωμες.Καθώς οι άδειες των κτισμάτων είναι σε δυο διαφορετικά ονόματα. Οπότε ο καθένας πληρώνει τις παραβάσεις της αδείας του. Γι αυτό το λέω. μπαίνουν σαν συνιδιοκτήτες αλλα σε 2 δηλώσεις. Έτσι το έκανα καθώς αλλιώς δεν θα έβγαινε άκρη. Κλασική περίπτωση μαλωμένων συνιδιοκτητών εξ'αδιαιρέτου που όμως αποφάσισαν να χωρίσουν τα τσανάκια τους. 2 κτίσματα 2 συνιδιοκτήτες 2 άδειες
  7. Ευχαριστώ πολύ pavlos33. Η ιδιοκτησία είναι εξ'αδιαρετου ναι με 2 οικοδομικές άδειες. διώροφη και μονόροφη κατοικία αντίστοιχα. Ο ένας έχει υπερβάσεις στην άδεια του ο άλλος όχι. Η ΜΣΕ είναι και αυτή δρομολογημένη. Μίλησα με συμβολαιογράφο αλλα κι αυτή δεν τις έχει τύχει περίπτωση. Όποτε πάμε ρωτώντας και ψάχνοντας. Όταν θα το έχω τελειωμένο θα σας ενημερώσω.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι Εχω περίπτωση 2 συνιδιοκτητων εξ αδιαιρετου 50-50%, σε γήπεδο εκτος οικισμού και εντος ζώνης. Απο το 1992 έχουν ΟΑ. Ο ένας είναι σύμφωνος με την άδεια του (εκτός απο ενα στέγαστρο) ο αλλος έχει καποιες παραβάσεις. Τακτοποιήσα και τους 2 με συνεναισεις. Έκανα κ το τοπογραφικο. Αυτοι θέλουν τώρα να χωρίσουν το γήπεδο με το δικαίωμα που τους δίνει αυτό το άρθρο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ξέρει κανεις πως κάνουμε πινακα ποσοστών για την σύσταση. Γιατί δεν μου έχει ξανατύχει σε γήπεδο παρα μόνο σε πολυκατοικίες.
  9. Ναι συγνώμη που δεν το διευκρίνησα το αγροτεμάχιο είναι στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής και υπάρχει ΖΟΕ που καθορίζει τους όρους δόμησης. Οπότε η επιτρεπόμενη δόμηση κατοικίας στην Ζώνη 1 της ΖΟΕ είναι στα 70 τμ.
  10. Συνάδελφοι καλημέρα Έχω κι εγω μια περίπτωση εκτός σχεδίου σε αγροτεμάχιου 5044τμ που η άδεια βγηκε για 2οροφη γενική αποθήκη (Σ.Δ 0,2 -πλην κατοικίας που επιτρέπονται 70τμ) μετράπηκε σε κατοικία (εννοείται) και έγινε και αυθαίρετο υπόγειο. Στον παλιό νόμο πηγαινε με αναλυτικό και τα επιπλέον μέτρα με συντελεστή αλλαγής χρήσης. Το οποιο καθορίστηκε με την διευκρινηστική. Στον καινούργιο κράτησαν το ίδιο σκεπτικό; Εσείς αυτό καταλαβαίνετε; ή να περιμένουμε τις διευκρινήσεις; Σ'αυτές τις περιπτώσεις τι γίνεται με την ΜΣΕ; έχει καταλάβει κάποιος; Το ρωτάω γιατί έχει γίνει στατική μελέτη του κτιρίου -εκτός απο το αυθαίρετο υπόγειο βέβαια..
  11. Καλσπέρα σε όλους Λοιπόν μεσα σ'αυτη τη αναδουλειά σήμερα κάποιος πελάτης με ρώτησε για προσθήκη εξώστη. κοίταξα λίγο για το τι χρειάζεται για την υποβολή φακέλου αλλά έχω απορίες.. πως βγάζουμε την αμοιβη στο ΤΕΕ?τι δηλώνουμε? εγώ εχω ενα πρόγραμμα που βγάζει τα xml (όχι το civil) μπορώ να βάλω οτι είναι προσθήκη αλλα πως δηλώνω τα μέτρα του εξώστη? Και κάτι για το φάκελο. αν υπάρχει τοπογραφικό απο την άδεια και δεν υπάρχουν αλλαγές χρειάζεται καινούργιο? ΥΓ Δεν ξέρω αν πρέπει να θέσω εδω την ερώτηση μου!μόλις έκανα εγγραφή και είμαι λίγο στα χαμένα ακομα..! Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.