Μετάβαση στο περιεχόμενο

elpk

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by elpk

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Koz! tectonator, καταρχάς σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση και, ναι (μάλλον) έχεις δίκιο! Με μπέρδεψε που ανέφεραν στο ΦΕΚ τον φυτικό συντελεστή. Ξαναδιαβάζοντας τον τρόπο υπολογισμού τον ορίων βλέπω πως λέει: α) χρονική διάρκεια εφαρμογής της άρδευσης, β) βαθμός απόδοσης της μεθόδου, και, γ) απώλειες κατά την μεταφορά.
  2. Καλησπέρα σε όλους! 1) Γεγονός: Το όλο θέμα πήρε αναβολή μετά από αίτηση των Τ.Ε.Ε, ΓΕΩΤ.Ε.Ε και διάφορων αρμόδιων υπηρεσιών. Δεν έχει πάρει αριθμό ΦΕΚ ακόμα αλλά θεωρώ απίθανο να μην δώσουν αναβολή προκειμένου να καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τα δικαιολογητικά τους. 2) Ερώτηση: Γνωρίζω το Υδατικό Διαμέρισμα (προφανώς) και τον αντίστοιχο συντελεστή/ές ανά μήνα/καλλιέργεια. Γνωρίζω επίσης τον φυτικό συντελεστή και τον βαθμό απόδοσης (όπως και τον βαθμό απώλειας) της άρδευσης. Περιττό να αναφέρω πως γνωρίζω πόσες μέρες/μήνες γίνεται χρήση νερού. Πως κάνουμε τον υπολογισμό; Πχ υποθέτουμε πως ο πελάτης μας ποτίζει από τον Απρ - Αυγ καρπούζι (έτσι γίνεται) άρα μιλάμε για την κατηγορία Μποστανικά (VI με K = 0.7) και πως το αγροτεμάχιο βρίσκεται (για χάρη συντομίας και όχι προτιμήσεως σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ 16/6631/86) στο Υδατικό Διαμέρισμα 01 άρα: Απρ. 84-100 Μαι. 120-144 Ιουν. 132-160 Ιουλ. 140-168 Αυγ. 136-164 Έστω επίσης πως ο πελάτης μας ποτίζει με σταγόνες (ως είθισται σε τέτοια καλλιέργεια) άρα ο βαθμός απόδοσης της άρδευσης είναι 0.9 και έστω πως δεν έχουμε καμία απώλεια (για να μην μακρυγορώ). Ο υπολογισμός γίνεται πολλαπλασιάζοντας όλους του συντελεστές για κάθε μήνα και μετά υπολογίζοντας το Σ; Δηλαδή: στρέμματα x K x max m^3/στρέμμα x απόδοση = (για τον μήνα Απρ.) το παραπάνω βήμα για τους υπόλοιπους μήνες και τέλος το άθροισμα. Μπορεί να μου επιβεβαιώσει κάποιος τους υπολογισμούς; Ευχαριστώ θερμα εκ των προτέρων. 3) Συμπληρωματική απάντηση: Διαβάζοντας όλο το thread παρατήρησα πως υπάρχει μια σύγχυση για το x,y,z. Όπως σωστά αναφέρθηκε από κάποιον το z τέθηκε εκ παραδρομής. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα x,y. Επίσης δεν τους ενδιαφέρει η απεικόνιση υφιστάμενου δικτυου. Αρκεί να έχει λάβει ο πελάτης σας Απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία πως δεν έχει αντίρρηση για χρήση νερού από υπάρχουσα γεώτρηση για αρδευτικούς λόγους. 4) Όπως καταλαβαίνω το ΦΕΚ, μόνο στην περίπτωση άρδευσης δεν χρειάζεται χημική ή μικροβιολογική ανάλυση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.