Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pantelis_G

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Pantelis_G's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ρίξτε μια ματιά και εδώ.. σίγουρα έχει ενδιαφέρον! Είναι προφορά με τους Ferroli SFL λέβητες στερεών καυσίμων και με ηλιακά συστήματα πάλι Ferroli.. Παρακαλώ αποφύγετε αναφορές σε εταιρείες αν δεν είναι αναγκαίο. Το link διεγράφει. miltos
  2. Εδώ είναι ο συγκεκριμένος λέβητας στο site της Ferroli. Ο βαθμός απόδοσης είναι ανάλογος του καύσιμου που χρησιμοποιείς.
  3. Υπάρχουν τα αντίστοιχα μοντέλα ανάλογα με τις θερμικές απώλειες του χώρου που θέλουμε να θερμάνουμε. Για τον λέβητα της προσφοράς SFL3 εδώ που κάνει 2500 ευρό μας λέει ότι η ισχύ του λέβητα είναι ανάλογη με το καύσιμο,δηλαδή : Για PELLET έχει 22kw Για Ξύλο έχει 19kw Για Άνθρακα έχει 22,5kw Η αυτονομία που έχεις με pellet με το σιλό των 140kg, για μια μέση κατανάλωση έστω 5kg/h και έστω ότι είναι σε λειτουργία 6 ώρες την ημέρα, θα είναι περίπου 5 μέρες υπολογίζω. Όσο για τις τιμές απ'όσο το έχω ψάξει οι λέβητες pellet είναι πιο ακριβοί από τους λέβητες πετρελαίου. Το θέμα είναι όμως αν θα μπορείς από εδώ και στο εξής να βάζεις πετρέλαιο, όταν η τιμή του πετρελαίου συνεχώς αυξάνεται. Σκέψου μόνο ότι για ένα τόνο πετρελαίου χρειάζεσαι αυτή την στιγμή περίπου 950 ευρό ενώ για να παράγεις την ίδια περίπου ενέργεια θέλεις 2 τόνους pellet που αυτή την στιγμή στοιχίζουν περίπου 500 ευρό. Αμέσως αμέσως βάζεις στην άκρη 450 ευρό (δηλαδή 1/5 του μηχανήματος που αγόρασες) μόνο από τον ένα τόνο. Στους 10 τόνους 4500 ευρό..
  4. Η κατανάλωση του καυστήρα πέλλετ που δίνει ο κατασκευαστής είναι : Μέγιστη Κατανάλωση 7,2 (kg/h) Ελάχιστη Κατανάλωση 2,9 (kg/h) Για ξύλο δεν ξέρω καθόλου..
  5. spy1551, το μοντέλο SUN P7 είναι μόνο ο καυστήρας pellet. Η προσφορά αν πρόσεξες καλά δεν έλεγε μόνο για καυστήρα , έλεγε για όλο το σύστημα κομλέ. Επίσης ο κατάλογος που μας έδειξες είναι του 2008 και δεν είναι καν Ελληνικός. Πρόσεξε λίγο.. Τέτοια προσφορά δεν βρήκα πουθενά γιαυτό το λόγο ήθελα να πάρω μια δεύτερη γνώμη από κάποιον που όντως έχει γνώση με το αντικείμενο, μήπως υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω. Ευχαριστώ
  6. Παιδιά ρίξτε μια ματιά και εδώ. http://gounaridis.blogspot.com/ Έχει αρκετά πράγματα για πέλλετ , για λέβητες ... Μου έκανε εντύπωση η προσφορά που έχει με τον λέβητα πελλετ της Ferroli. Μόνο 2500 ? Μήπως παίζει τίποτα άλλο από πίσω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.