Μετάβαση στο περιεχόμενο

tavern

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

tavern's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορει καποιος να μου πει, τι γινεται σε αυτή της περίπτωση; Ακουω διαφορα και μαλιστα απο την ιδια πολαιοδομική υπηρεσία τρεις ρωτησα, τεσσερεις αποψεις πήρα.
  2. Αν καταλαβα καλα θελεις να βρεις το φορτιο που απαιτειτε να κινησει ο μειωτηρας σου να κινησει το tracker ανατολη-δυση, σωστα. Το μεγαλυτερο προβλημα που θα αντιμετοπησεις ειναι οι ανεμοπιεσεις. ΟΛΟ το φορτιο των ανεμοπιεσεων θα "περασει" μεσα απο τον μειωτηρα σου. Απο τα στοιχεια μηχανων ξερουμε οτι σε μια κλασική μεραφορα κινησης με οδοντοτο τροχο παταει μονο ενα δοντι καθε φορα. Αυτο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στα tracker μιας και οι ανεμοπιεσεισ προκαλοθν ταλαντωση στην αρθρωση με αποτελεσμα να σου "κουρεψει" τον μειωτηρα σε βαθος χρονου. Επισης μελετησε να δεις το αστρονομικο μοντελο που υπολογιζει το αζυμουθιο του ηλιου σου προτεινς στο PLC να εχεις διαφορετικη συχνοτητα μετακινησης το πρωι / ποαγευμα και διαφορετικο το μεσσημερι, αυτο γιατι ο ηλιος "κινητε" σχετικα ποιο γρηγορα τις πρωτεσ και τις τελευταιες ωρεσ της ημερας. Προσωπικα θα εβαζα καθε 6 λεπτα κινηση το μεσσημερι και καθε 3 λεπτα το πρωι και το απογευμα. Η μιας και μιλαμε για μονο αξωνα καθε 10' το μεσσημερι και καθε 5' το πρωι. Ψαξε να βρεις "sleeve drive" αντι απλο μειωτηρα (και μην πεις οτι στο ειπα ) Επισης θα χρειαστεις και ενα encoder για να ξερει το PLC ποση μετατοπιση εκανε και να κοψει και ενα τερματικό στην ανατολή οπου θα σταματαει το tracker μολις τελειωνει την "βαρδια" και θα περιμενει το επομενω πρωι. Παντα το tracker το παμε ανατολή απο βραδης ωστε εαν βγει σφάλμα να μας ειδοποιησει και να επιληφθουμε την επομένη. Δυναμεις στον μειωτηρα δεν εχεις μεγαλες μονο τις δυναμεις τριβης ουσιαστικα εχεις, αρα ψαξε να δεις που τις εχεις στον σχεδιασμο σου και ελαχιστοποιησε τις. Το ερωτημα σου αναφορικα με τον υπολογισμο ροπής ειναι καθαρα στοχαστικο και εχει μονο ακαδημαϊκο χαρακτηρα. Οι τριβες ειναι το μονο προβλημα σου. Εαν εχεις κανει την κατασκευή να μην περναει το κεντρο βαρους απο τον αξονα περιστροφής (ουσιαστικά εχεις καμψη στον μειωτηρα επανω) τοτε πολυ απλα η κατασκευή σου θα διαλυθει στον πρωτο χρονο. Ο μειωτηρας να κολησει (και θα σπασουν οι εδρασεις) και ο ηλεκτροκινητήρας θα καει...απλα πραγματα. Προσεξε το καλα αυτο, το σημειο οπου δινεις το βαθμό ελευθερίας που θελεις (αρθρωση) εχει συγκεντρωση φορτιων. Εαν εκει παρεις ΣΜ διαφορο του μηδενος εγω προσωπικα θα σε απερυπτα. Και μην περνεις της μετρητης τον ευροκωδικα γιαι αναφερετε σε μεταλλικά κτηρια και οχι σε κατασκευές που εχουν κλιση 30 μοιρες γυαλινες (οπου το χιονι δεν στεκεται)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.