Μετάβαση στο περιεχόμενο

ggnikol

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ggnikol's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τον υπολογισμό της πλάκας σε διάτμηση θα τον κάνεις σύμφωνα με το κεφ. 11 του ΕΚΩΣ σαν να είχες μια δοκό με πλάτος 1 μέτρο και ύψος οσο το πάχος της πλάκας, στο οποίο θα ασκήσεις την τέμνουσα (kN/m). Στη συνέχεια άν σου προκύψει οπλισμός διάτμησης θα τον εφαρμόσεις σύμφωνα με το 18.1.5 του ΕΚΩΣ (συνήθως τοποθετώντας παπουτσάκια σχήματος Π). Απο την δική μου εμπειρία, στις συνήθεις πλάκες των κτιρίων σπάνια προκύπτει οπλισμός διάτμησης. Οποτε μου χρειάστηκε, αύξησα το πάχος της πλάκας. Προκύπτει ομως οταν έχεις ψηλά τοιχία υπογείων (που έχουν μεγάλο φορτίο απο την ώθηση των γαιών), και βέβαια είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις πλάκες που δέχονται φορτία οχημάτων (μια κάτω διάβαση, ένας οχετός ή μια πλακογέφυρα).
  2. Αυτό συμβαίνει γιατι οι διαστάσεις είναι associative (δηλ. ακολουθούν το αντικείμενο που πάς να διαστασιολογήσεις). Για τις διαστάσεις που έχεις ήδη σχεδιασμένες, πρέπει να τις κάνεις non-associative (απο το Properties) μία μια. Για τις νέες διαστάσεις μπές στον πίνακα των ρυθμίσεων των διαστάσεων και ζήτα να σχεδιάζονται non-associative.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.