Μετάβαση στο περιεχόμενο

gnnt

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gnnt

  1. Καλησπέρα, ως νεότερος και ψάχνοντας λίγο το θέμα της αυθαίρετης δόμησης θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Η περίπτωση που μου έχει τύχει αφορά σε κτίριο με ισόγειο, Α και Β όροφο που χτίστηκαν με νόμιμη άδεια το 2000. Υπάρχουν όμως οι εξείς αυθαιρεσίες. 1) Αρχικά έχουμε κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις εντός του εγκεκριμένου περιγράμματος οι οποίες απ' όσο έχω καταλάβει μπορούν να ρυθμιστούν ύστερα από την έκδοση νέας οικοδομικής άδειας. 2) Έξω από το περίγραμμα, στον Α και Β όροφο προεξέχει τζάκι μαζί με την καμινάδα του + έναν εξώστη στον Α όροφο (αυτά δεν προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια). 3) έχουμε μικρή υπέρβαση του εγκεκριμένου ύψους της τάξης των 30 με 40 εκατοστών. θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Για να νομιμοποιήσω το τζάκι χρειάζομαι περίσσευμα συντελεστή δόμησης και τη συναίνεση όλων των ιδιοκτητών στο κτίριο μιας και η εν λόγω παράβαση επηρεάζει την όψη, σωστά? Εάν δεν έχω τη συναίνεση όλων των ιδιοκτητών ή περρίσευμα δόμησης ή τίποτα από τα δύο μπορώ να ζητήσω εξαίρεση από κατεδάφιση του τζακιού (σαν μικροπαράβαση), και εν συνεχεία να προχωρήσω σε νομιμόποιηση ???? 2) Μπορώ να κάνω κάτι με το ύψος ? Πρέπει να είναι εντάξει μόνο με το ιδεατό στερεό ή δεν λύνεται με τίποτα ??? Υ.Γ.: Τα παραπάνω αφορούν τους ιδιοκτήτες του Α και Β ορόφου. Στο κτίριο αργότερα έγινε προσθήκη άλλων τριών ορόφων εκ των οποίων μόνο οι δύο προβλέπονταν σε νέα οικοδομική άδεια.
  2. Προς An_archi: Ναι, έτσι πρέπει να πάει, πάντως στις πολεοδομίες πολλές φορές δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις, και λένε δήλωσε ότι θες, κλπ. ευχαριστώ!
  3. προς Αn_Archi Λοιπόν έχει ως εξής. Η δεύτερη κατοικία είναι διαμέρισμα του Α ορόφου όπου τακτοποιείται ημιυπαίθριος χώρος, κάτι που δεν διευκρίνησα προηγουμένως. Στα σχέδια γενικά οι θέσεις στάθμευσης επικοινωνούσαν με τα διαμερίσματα από πάνω με κυκλική σκάλα. στην μία περίπτωση ο ιδιοκτήτης κατήργησε τη σκάλα και έτσι έχει δύο ξεχωριστούς χώρους. στην άλλη περίπτωση η σκάλα υπάρχει και γενικά έχει μετρησει στην δόμηση του όροφου. στις θέσεις στάθμευσης η σκάλα και το wc έχουν δεν έχουν υπολογιστεί στην δόμηση. προσωπικά πιστεύω ότι: α) στην πρώτη περιπτωση όπου θα έχω δύο κατοικίες (ισόγειο και Α όροφο) -για το ίσογειο: πρέπει να δηλώσω τη θέση στάθμευσης και τον χώρο που καταλαμβανε η σκάλα αλλά και το wc αφού δεν έχουν μετρήσει στη δόμηση. - για τον όροφο μόνο τον ημιυπαίθριο. β) για την δεύτερη περίπτωση όπυ θα έχω μία ενιαία κατοικία θα πρέπει να δηλώσω το wc και τη θέση στάθμευσης αλλά όχι τη σκάλα αφού είχε προσμετρηθεί στη δόμηση του ορόφου. Υ.Γ.: τα wc παραμένουν wc
  4. συνάδελφοι καλησπέρα. θα ήθελα τη γνώμη κάποιου εμπειρότερου μηχανικού επάνω στο θέμα της τακτοποίησης χώρων βάσει του 3843/10. σε πυλωτή πολυκατοικίας υπάρχει κλειστή θέση στάθμευσης η οποία συνοδεύεται από WC και κυκλική σκάλα που οδηγεί σε διαμέρισμα στον Α όροφο. Η θέση στάθμευσης και το διαμέρισμα αποτελούν ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες και η σκάλα έχει καταργηθεί,η θέση στάθμευσης έχει μεταβληθεί σε δωμάτιο και το WC παραμένει. ο ιδιοκτήτης θέλει να υποβληθούν 2 φάκελοι σαν πρώτη και άλλη κατοικία. α) πρέπει να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση της θέσης στάθμευσης ο χώρος του WC και της σκάλας? β) στο ίδιο κτίριο άλλος ιδιοκτήτης διατηρεί τη σκάλα ανόδου προς τον όροφο και η σκάλα έχει μετρήσει στη δόμηση του ορόφου. κατά την τακτοποίηση πρέπει να προσμετρηθούν ξανά τα τετραγωνικά της σκάλας? το WC πρέπει να δηλωθεί και αυτό ή αρκούν μόνο τα τετραγωνικά του υπόλοιπου χώρου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.