Μετάβαση στο περιεχόμενο

ismeit

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-1 Κακή

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. το θεμα ειναι δεν υπαρχουν τα λεφτα για μηχανικο. και πρεπει να κανω κατι που εστω να κρατησει λιγο πριν καλεσω καποιον γιατι η κολωνα ειναι απο οτι καταλαβα για αφαιρεση και τοποθετηση νεας.... η ενεργη διαβρωση τι διαφορα εχει απο τη διαβρωση για να καταλαβω. εγω βλεπω 1 σιδερο σκουριασμενο που εξεχει το μισο απο την κολωνα το αλλο μισο ειναι μεσα στο μπετο της. να μη βαλω τιποτα απο τα παραπανω και να τσιμενταρω απλα την κολωνα ?
  2. καλησπερα, θελω την αποψη σας για το εαν αυτη η προταση και η διαδικασια επισκευης διαβρωμενου οπλισμου κολωνας ειναι ασφαλης. Σε 1 κολωνα ειχα μια ρωγμη πολλα χρονια, εσπασα το τμημα αυτο που εχει υψος γυρω στο 1,40μ. φαινεται μια μπετοβεργα. ειχε υπολειμαμτα σκουριας τα εβγαλα κλπ. μετα επλυνα με νερο ολη την κολωνα στα σπασμενα να καθαρισει κι'αλλο. Η επιφανεια μπετοβεργας ειναι η μιση στο μπετο. Δεν ειναι μεγαλο το σπασιμο αντε 10εκ μηκος (σπασιμο στη γωνια -ακρη σε ακρη) Ρωτησα για υλικα επισκευης και μου προτειναν την εξης διαδικασια και υλικα. 1) ενα χερι BERROXAL -το βγαζει η BESTLAC για να μετατρεψει τη σκουρια σε καθαρο σιδερο. αυτο ειναι με διαλυτη μεσα. 2) αφου στεγνωσει 1 ή δευτερο αν χρειαστει χερι ψυχρου γαλβανισματος με METLAGAL -χρωτεξ γραφει το κουτι. 3) μετα απο αυτο περναω απο πανω sika minipack anticorossion μια στρωση και μετα απο 2-3 ωρες αλλη μια στρωση και λιγο στο μπετο πανω. 4) οπως ειναι νωπη η στρωση να αρχισω απο τη βαση κολωνας να σοφαντιζω με sika minipack concrete repair mostar, σε μια στρωση ανα 2 εκατοστα παχος στρωσης. Μετα απο λιγη ωρα και δευτερη μεχρι να καλυψω το τμημα μπετου. 5) Μετα απο 1-2 μερες να σοφαντισω με τσιμεντο-αμμο οτι εμεινε. Απο οτι διαβασα στα υλικα που πηρα απο διαφορα μαγαζια, σκεφτομαι οτι η διαδικασια 1,2 ειναι οτι η 3 και μηπως ειναι περιτα ολα αυτα 1,2 ? Οποιαδηποτε αλλη διευκρινηση θα βοηθησει. ευχαριστω.
  3. Ερωτηση. Ειναι το ιδιο να βαζεις σοβα του εμποριου για να καλυψεις ενα μερεμετι, με το να βαζεις 'σοβα' απο ινοπλισμενο πολυμερικο τσιμεντο ? Μηπως το δευτερο θα αποροφα την υγρασια αντι του σοβα περισσοτερο ? Εχω μισο σακι απο το προηγουμενο και για οικονομια λεω να το βαλω αντι να αγορασω σοβα σε 25κιλο. Μετα θα το στοκαρω με λεπτο στοκο. Εχω ενα μερεμετι περιπου 40εκ υψος και πλατος 15 εκ, σε μια γωνια σε ταρατσα. εκει υπηρχε παλια ενα σιδερο κολημενο μεσα στο σοβα για να δενεται σχοινι για απλωμα ρουχων. βαζει υγρασια ομως η γωνια αυτη, πιθανα στην τρυπα της σιδερενιας σωληνας καθεται νερο βροχινο κλπ. θα το βγαλω συντομως και θα ηθελα την αποψη σας.
  4. ευχαριστω cna. θα του το πω αν και νομιζω πως δεν εχει εσοχες, αλλα δεν ειμαι και αρχιτεκτονας να κρινω σωστα. παντως το χαρτι πηγε σε ολους στο κτιριο.
  5. ευχαριστω για τις πληροφοριες. τελικα δεν ακουγεται ασχημη ιδεα το συναιταιριλικι χαχα. βασικα θελω για 1 νησι μονο, αντε για 2 που δε το νομιζω. Παντως ναι σαν αναβαση, road κλπ. Στοι παρελθον ακουσα πως πρεπει να εχουν αδεια απο το στρατο (περιπτωση road που ηθελε να χαρτογραφησει ενα νησι) και δε ξερω αν πληρωσω ανθρωπο και μπλεξω με το κρατος μετα .... Γιατι ολα οκ τα λενε μεχρι την ωρα εκδοσης... αυτο με τον τοπογραφο δε το καταλαβα καλα ομολογω. εγω θελω π.χ. μια αεροφωτογραφια ή απο δορυφορο οπως τη βλεπεις στο google earth. Εκει πανω θα βαλω π.χ. ονοματα πολεων κλπ. Και οδικο δικτυο. στο πισω μερος του χαρτη π.χ. περιληψη για το νησι καμια φωτα αυτα. Διαφορετικα θα ηθελα να εχω π.χ τα στενα ενος χωριου, οπως τα βλεπεις google earth, π.χ, στο μεγαλο χωριο την αθηνα, αν ζουμαρεις λεει τις οδους και εχει φωτ/α τα οικοδομικα τετραγωνα κλπ. Δε ψαχνομαι για καμια υπερμεγενθυνση, απλα π.χ. να φαινεται ολη η δομη του οδικου δικτυου του τμηματος που θα τυπωθει στο πισω μερος χαρτη. γιατι τα χωρια ειναι μικρα στην ουσια. Βασικα θελω να το εκδοσω εγω το χαρτη. Οχι σε εταιρια. Δε παω για τρελα αντιτυπα. μη φανταστεις. το πολυ 1000-2000 για μερος με λιγο τουρισμο-αγοραστικο κοινο. Οσο αφορα το σκαναρισμα που λες, παλαιοτερα μου εξηγησαν πως δε θα απεικονισει την πραγματικη κλιμακα αν σαρωθει - ειναι θεμα φωτογραμμετριας το προβλημα. Πρεπει να μετρηθει σωστα και να διορθωθει απο οτι καταλαβα. Το διπλοσυχνο GPS τι ειναι ? εχω 1 γκαρμιν κιτρινο αλλα καθεται στο ραφι αχρησιμοποιητο γιατι δε βρηκα ατομο να δεσει η δουλεια αλλα και οι αποκλισεις ητανε μεγαλες ομολογω στα μετρα οπως λες. Ανυσυχω και για την τιμη επισης μιας και ακουγεται 5-6 χιλιαρικα για 3 βδομαδες, συνεχους εργασιας αν οντως γινει ετσι.
  6. χαιρετω και μπαινω στο θεμα. εδω και αρκετα χρονια, ειμαι χρηστης MAC, εκανα πολλα βηματα μονος μου για να κανω το εξης. Να φτιαξω ενα χαρτη απο π.χ. ενα νησι, τη χιο και περα των διαδρομων κλπ, να τον κανω χαρτη GPS οπως ήδη υπαρχουν απο πολλες εταιριες στο εμποριο. Αρχικα με εστειλαν στην υπηρεσια στρατου και χρυσοπληρωσα κατι χαρτες-φωτοτυπιες που δε διαβαζες καν τι ελεγα απο πολυ παλια χρονολογια. Προσπαθησα να σκαναρω αλλα δε τα καταφερα. Κατι κανω λαθος. Εχω πειστει πλεον πως για να προσθεσω και GPS πρεπει να τον δωσω αρχικα σε ενα επαγγελματια. Ποιος ομως μπορει να βρει στιγματα κλπ τα οποια πολλοι λενε πως τα βρισκεις δωρεαν, αλλοι οχι, και να τα τοποθετησει σε ενα χαρτη ? Ειναι δουλεια τοπογραφου, αρχιτεκτονα, και τι κοστος εχει ? Με κατι τηλεφωνα σε εταιριες κλπ που δινουν για υποβαθρο φωτ/α του νησιου απο δορυφορο κλπ ακουσα για τιμες 10000ε και καταπια και τη γλωσσα μαζι ! Τοσα δεν εχω να δωσω αλλα με 1000 σιγα-σιγα θα τα μαζευα και θα συμβιβαζομουν. Το χαρτη λογικα τον θελω VECTOR ή TIFF σε 50χ70 εκατοστα μεγεθος περιπου ή 100χ70 στα 300 dpi. Βεβαια στο χαρτη θελω να ειμαι αποκλειστικα ο εκδοτης και δε θελω το σχεδιο μου να περασει σε τριτους κλπ. Επισης ακουσα πως θελει αδεια απο το στρατο για να εκδοθει GPS χαρτης και δε ξερω απο που να αρχισω και να τελειωσω. Καμια βοηθεια απο γνωστες θα εκτιμηθει. Η κανεις μπορει να το κανει απο εδω ?
  7. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις κλπ. Πιστευω διαφωτιστηκα πανω κατω, αν και δεν ειμαι σιγουρος ακομα για το τι ακριβως ειναι. Ρωτησα γιατι σε καποιο φιλο που παλια ειχε αγορασει η (αποθανουσα) μανα του ενα διαμερισμα στον πρωτο οροφο, ηρθε ενα χαρτι απο πολεοδομια που αναφερει πως δεν εχει δηλωσει τους ημιυπαιθριους, οπως μου ειπε, χωρους κατι που δεν ηξερε και πως γενικα θα πρεπει να πληρωσει οπως ολη η πολυκατοικια για τα εξοδα καθε ιδιοκτητη, και αναρρωτηθηκα αφου δεν εχει σχεση με παρκινγ τι μπορει να ειναι ημιυπαιθριος στον πρωτο οροφο και σε ολη την πολυκατοικια. Μπαλκονι μικρο ? παραθυρο σε τοιχο που ειναι κλειστος στην κρεβατοκαμαρα ? Οποτε εθεσα το ερωτημα να μορφωθω μηπως βρεθω προ εκπληξεως επισης.... Παντως χρειαζεται αρχιτεκτονα ειπε και θα κανουν συνελευση να δουν ποιος θα το κανει φθηνοτερα. Τη δηλωση για τα ακινητα μαλλον ...
  8. καπως διαφωτιστκα ομολογω. Δηλαδη ενα παρκινγ κατω απο πχ τον πρωτο οροφο μιας πολυκατοικιας που δεν ειναι κλεισμενο, βλεπεις ολο το τετραγωνο ειναι ημιυπαιθριος ?
  9. Τι ειναι ο Ημιυπαιθριος με απλα λογια ? Θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος πως περιγραφεται αν ειναι δυνατον ? Ειναι π.χ. ενας τυπος μπαλκονιου αλλα δεν προεξεχει απο τον τοιχο/ οικοδομημα ? Ειναι μπαλκονι εξωτερικο και που πρεπει να ειναι τοποθετημενο για να χαρακτηριστει ετσι ? ευχαριστω
  10. xaxaxa οκ ! και νομιζα πως ειναι ωρολογια ! ωραιο παραδειγμα επισης. καλο σαβατοκυριακο. ευχαριστω.
  11. Οκ, η διαδικασια κατανοητη. Με απλα λογια το ημιμετρο τι σημαινει στην ωρολογια σας για να προσανατολιστω στην επιστρωση του ?
  12. Εξωτερικα, θα ξυσω με σιδερενια ξυστρα μιας και δεν εχει χρωμα, να φυγει η βρωμια και 8α ξυσω και τις ρωγμες λιγο. Αυτες θα τις στοκαρω με ακρυλικο στοκο αν ειναι καπως βαθιες ? Στην ακρη με τη μεσοτοιχια του αλλου ιδιοκτητη αν εχει ψιλορωγμες να τις στοκαρω η να τις αφησω οπως ειναι ? Οσο αφορα τον αναστολεα μιας και δε θελει ασταρι ο εξωτερικος τοιχος γινεται να τον απλωσω 2 χερια με χοντρη βουρτσα ή ρολο ? Αλλιως θα χρησιμοποιησω ψεκαστηρι για τα τζαμια με το υγρο μεσα. ποια εταιρια συστηνετε γιατι ειμαι ασχετος και ποιο προιον για αναστολεα και υδροφοβισμο ? Η επιφανεια πρεπει να ειναι μεγιστο 2μ πλατος Χ 4μ~ ισως και λιγοτερο. ευχαριστω για την καταναλωση χρονου και υπομονη στο θεμα των αποριων !
  13. Ευχαριστω και παλι. Για να ειμαι σιγουρος οσο αφορα τον εμποτιζόμενο αναστολέα διάβρωσης.... Τον τοποθετω οπως ειναι χωρις ξυσιμο ή ΜΕ ξυσιμο εστω και ως ενα σημειο που δεν ξεφλουδιζει με το ματι. Να εμποτιστει και λιγο η επιφανεια τριγυρω απο τα σιδερα ?
  14. καλησπερα και ξαναευχαριστω. η τελευταια φωτ/α για επιβεβαιωση ειναι η toixos kato apo 1-mesotixia.jpg‎ Μεχρι να βρω την επομενη δουλεια για να φωναξω καποιον να το δει, να βαλω στοκο ή τι προτεινετε στις ρωγμες που φαινονται και μετα ασταρι και ενα ελαστομερες για προσωρινη προστασια μηπως και γλυτωσω για λιγους μηνες παρακαλω ? Γιατι θα αργισω πολυ να κανω ολα αυτα. Αναλογιζομενος και το υψηλο κοστος για τον τοιχο αυτο και κολωνα κλπ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.