Μετάβαση στο περιεχόμενο

christzfx

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by christzfx

  1. Η ασφάλεια υπάρχει για να εμποδίζει το γρανάζι να μετακινηθεί αξονικά, δεν σχετίζεται με την σύσφιξη. Το ποντάρισμα δεν θα κάψει την τσιμούχα γιατί θα γίνει στην εξωτερική πλευρά ενώ η τσιμούχα λογικά είναι στην εσωτερική πλευρά προς τον κινητήρα. Ανέβασε αν θες μια φωτογραφία και τα ξαναλέμε.
  2. Ίσως ο τζόγος να μειώνεται με την μείωση της θερμοκρασίας, αν η διαφορά στις διαμέτρους είναι λιγότερο από δέκατα του χιλιοστού. Δεν είναι σίγουρο αλλά ίσως σαν τελευταία λύση αξίζει βγει το γρανάζι και να μπεί κόλα για να αυξηθεί η σύσφιξη ή αν ο τζόγος είναι μεγάλος να πονταριστεί το γρανάζι στον άξονα, πράγμα που θα δυσκολέψει την εξαγωγή του μετά. Ενημέρωσε μας αν κάνεις κάτι και πετύχει.
  3. Στους 10° C κενό 2 - 3 cm. Στους 40 ° C η πόρτα χτυπάει στην κάσα. Για διαφορά θερμοκρασίας 30° C δεν είναι δυνατή μεταβολή του μήκους της πόρτας λόγω διαστολής 2 - 3 cm, διότι ο θερμικός συντελεστής διαστολής του σιδήρου είναι αfe = 12 · 10 –6 grad–1. Αυτό σημαίνει ότι αν αυξηθεί η θερμοκρασία κατά 1 Κ (1 οC) ράβδου από σίδηρο μήκους 1m, θα υποστεί επιμήκυνση κατά 12 · 10-6 m = 1,2 μm. Έχουμε μήκος πόρτας 3,6 m και διαφορά θερμοκρασίας 30° C. Κάτι άλλο φταίει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.