Μετάβαση στο περιεχόμενο

Turambar

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Turambar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μόλις κλείσεις τους 6 μήνες πας στον ΟΑΕΔ και καταθέτεις τα απαραίτητα έγγραφα. Μπορείς να το κάνεις από τη 1η μέρα που θα κλείσουν οι 6 μήνες και γενικά το συστήνω αν είσαι έτοιμος. Μη ξεχνάς όμως να ελέγξεις ότι είσαι ΟΚ με τις υποχρεώσεις σου (να έχεις κόψει τις απαραίτητες υποχρεώσεις) και να είσαι έτοιμος να δεχτείς έλεγχο.
  2. Είδα σε προηγούμενη συζήτηση ότι δε μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα άτομα εργαζόμενα με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Εγώ έχω μπει στο πρόγραμμα και περιμένω τώρα την δεύτερη δόση. Μου πρότειναν τώρα μια δουλειά με σύμβαση εργασίας. Αυτό θα σήμαινε τυπικά την έξοδο μου από το πρόγραμμα? Ξέρει κανείς κάτι, του έχει τύχει? Προφανώς εργαζόμενος με μπλοκάκι θα λυνόταν το πρόβλημα, αλλά αφήνεις έτσι εύκολα μια σύμβαση εργασίας στις μέρες μας?
  3. Ευχαριστώ πολύ. Γιατί έχει τόση σημασία τι θα γράψω στο μπλοκάκι? Ηλεκτρολογική Μελέτη θα έγραφα.
  4. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός του πολυτεχνείου. Χρειάζομαι κάποια ειδική άδεια για να υπογράψω ένα μονογραμμικό για φωτοβολταϊκά? Έχω κάνει έναρξη και έχω και σφραγίδα. Υπογράφοντας την μελέτη για ένα μελλούμενο έργο, έχω την ευθύνη για το πώς θα γίνει το έργο ή αυτό έρχεται με την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη? Σε αυτή την περίπτωση, ουσιαστικά δηλώνω εκτός από μελετητής και επιβλέπων του έργου, σωστά?
  5. Ευχαριστώ συνάδελφε! Βρήκα εδώ το κλασσικό παλιό έγγραφο http://www.dei.gr/LoginPage.aspx?id=4963&nt=18&lang=1&sc=1 Επίσης ένας συνάδελφος μου έδωσε και ένα αρχείο με πιο καινούριο layout (γιατί άραγε δεν έχει αυτό στην ΔΕΗ) που το επισυνάπτω για όποιον άλλον ξαναπεράσει από το τόπικ με απορίες. Στα προηγούμενα ποστ φαίνεται ξεκάθαρο πώς ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός δεν χρειάζομαι μητρώο από τη νομαρχία για Ηλεκτρολογικό σχέδιο. Άλλοι μου έχουν πει ότι χρειάζεται να μπει ο αριθμός μαζί με την σφραγίδα μου στο σχέδιο. Ξέρει κανείς με βεβαιότητα, ή απλώς λόγο έλλειψη ενδιαφέροντος από τη ΔΕΗ, δεν ψάχνουν για αριθμό μητρώου όταν το παραλαμβάνουν? YDAEformII (2).pdf
  6. Γειά σας παιδιά. Να ρωτήσω κάτι σε όσους ξέρουν. Τα έντυπα στο τρίτο ποστ, είναι της ΔΕΗ, τα παίρνεις από εκεί και τα συμπληρώνεις ή μπορείς να τα φτιάξεις ηλεκτρονικά και να τα εκτυπώσεις?? Χρειάζονται και τα δύο να καταθέσεις? Για να θυμίσω, πρόκειται για αλλαγή ονόματος σε παλιό διαμέρισμα μετά από πολλά χρόνια. και τα σχέδια που αναφέρομαι είναι στο 3ο σχέδιο. Είμαι καινούριος ηλεκτρολόγος μηχανικός (έχω κάνει έναρξη, όλα ΟΚ) και είναι το πρώτο μου σχέδιο. (δεν είμαι ενεργειακός αλλά μου έτυχε αυτή η υπόθεση, τρομάρα μου)
  7. Μερικές φορές το οποιοδήποτε εισόδημα είναι ζήτημα επιβίωσης. Αν θες να το διατηρήσεις ενδέχεται να κάνεις σοβαρές υποχωρήσεις. Προφανώς είναι εξευτελιστικό για τις σπουδές σου και τις ικανότητες σου, όπως και αντιδεοντολογικό για τον κλάδο σου, να ξεπουλάς την εργασία σου... Ξεκινώντας όμως την σταδιοδρομία σου, εν έτη 2010, με το ΤΣΜΕΔΕ να σε κυνηγάει, με δανειακές υποχρεώσεις που έμεσα δημιούργησες, με γονείς που πρέπει να στηρίξεις, οι απαιτήσεις πέφτουν. Και αν περάσεις 5-6 μήνες ανεργίας, με ένα διάλλειμα σε μια δουλειά όπου στο τέλος σε χρωστάνε περισσότερα από ότι σου έδωσαν, τότε αν ένας έρθει και σε πληρώνει όσα σου υποσχέθηκε, την ώρα που στο υποσχέθηκε, νιώθεις ευλογημένος, και ας είναι και 500 ευρώ καθαρά. Και άμα σου ζητήσει υπερτιμολόγηση θα το σκεφτείς, γιατί ξέρεις πώς είναι να χρωστάς και να μην ελπίζεις σε οποιοδήποτε έσοδο. Στο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο που βιώνουμε, δεν υπάρχει νόμιμη διέξοδος.
  8. Αναφέρομαι στην περίπτωση που έχεις μικρότερο εισόδημα στην πραγματικότητα και σε βάζει ο άλλος να του κόβεις παραπάνω.
  9. Γενικά από ότι έχω καταλάβει, επειδή τώρα έξω ξεκινήσει. Όταν παίρνεις 1000 ευρώ για μια δουλειά, σου δίνουν 1030. 1000 + 230 ΦΠΑ - 200 ΠΦ. Αν η υπρετιμολόγηση συνηθίζεται, πώς συνηθίζεται να γίνεται? Έστω ότι παίρνεις 4000. Κόβεις 10000 και σου δίνει 300 ακόμα? (δηλαδή 10000*0,23 (ΦΠΑ) - 10000*0,2(Παρακράτηση Φόρου)
  10. Με τις αλλαγές στο φορολογικό των μηχανικών, και την είσοδο των ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ στο παιχνίδι, θεωρώ δεδομένο ότι το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζουν λίγοι. Αν το αφεντικό μου, μου ζητούσε να του κόψω αποδείξεις μέχρι το αφορολόγητο, μιας και εμένα δε θα μου κόστιζε τίποτα (στην ουσία δεν έχω άλλα έσοδα) και αυτός θα μπορούσε να δικαιολογήσει έξοδα. Άλλοι που εργάζονται με ΑΠΥ δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα?
  11. Με την έναρξη επαγγέλματος δηλαδή (Υπηρεσίες Μηχανικού) μπορείς απευθείας να υπογράφεις ηλεκτρολογικές μελέτες? (πχ. του σπιτιού σου)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.