Jump to content

stat

Core Members
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by stat


 1. Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ, μετά το κλείσιμο (δια της συγχώνευσης) των ΤΕΙ http://www.alfavita.gr/ekpaideysi/272624_neo-nomoshedio-poy-allazei-ton-harti-ton-aei-tei-se-11-simeia , δε θα έχουν πια νόημα παρά μόνο ως μεταβατικές διατάξεις.

  Υπάρχει βέβαια και η πρόταση νόμου της ΔΗ.ΣΥΜ. https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=84465017-342a-44fa-80e3-a97c00f3f237 (μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε).


 2. Αντισεισμικά οι ΧΜ;;;

  γ. Εκπόνηση μελετών αντισεισμικής θωράκισης δικτύ-
  ων, εγκαταστάσεων και συσκευών για τις οποίες είναι
  υπεύθυνοι.
  ιδ. Διάγνωση και αντιμετώπιση φθορών, συντήρηση
  και προστασία των μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

   

  Ενεργειακά κτηρίων οι ΧΜ;;;

  λα. Εκπόνηση μελετών ενεργειακής απόδοσης, ανα-
  βάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας κτηριακού κε-
  λύφους.
  λβ. Εκπόνηση μελετών ενεργειακής απόδοσης, ανα-
  βάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας βιομηχανικών/
  κτηριακών εγκαταστάσεων.
  λγ. Ενεργειακοί έλεγχοι/επιθεωρήσεις.

   

  Απίθανα πράγματα...


 3. Παρ. 2.3 Οδηγού:

  "Κάθε Ωφελούμενος μπορεί να υποβάλλει μόνο μια αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο εάν οι επιπλέον της μιας αίτησης αποτελούν μέρος αίτησης/ αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία."

  Πες του συνάδερφου (ή "συνάδερφου") να διαβάζει την τεκμηρίωση πριν να διατυπώνει ισχυρισμούς.


 4.  αν μηχανικος εκδώσει βεβαιωση νομιμότητας για ακίνητο του 1955, κανει για νομιμοποιητικο έγγραφο, ή χρειάζεται κάτι από Πολεοδομία οπωσδήποτε?

   

  Το Εξοικονομώ II δέχεται μόνο τα παρακάτω:

  "Στην περίπτωση ανέγερσης ακινήτου πριν την ισχύ του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955, προσκομίζεται:

  α) μεταγενέστερη πολεοδομική άδεια/έγκριση για την εκτέλεση εργασιών στο κτήριο από την οποία να προκύπτει η αρχική ημερομηνία κατασκευής της κατοικίας ή βεβαίωση νομίμου περιγράμματος από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, ή

  β) αποδεικτικό έγγραφο ότι το κτήριο προϋφίσταται του 1955, όπως συμβόλαιο ή τίτλοι ιδιοκτησίας όπου γίνεται αναφορά στο εν λόγω κτήριο με ημερομηνία προ της 30.11.1955 και αναφέρεται η επιφάνειά του."

   

  Δες Παρ. I στο τέλος και για άλλες περιπτώσεις.


 5. O πελάτης θα μου κάνει μεταφορά σε λογαριασμό προσωπικό και όχι όψεως. Θα υπάρχει θέμα ;

   

  Κανονικά, μόνο στον δηλωμένο επαγγελματικό λογαριασμό μπορεί να γίνει η μεταφορά.

  Το Εξοικονομώ μάλλον δε θα έχει πρόβλημα αν γίνει σε άλλο λογαριασμό, αλλά σε περίπτωση ελέγχου από εφορία θα έχεις θέμα.


 6. Νομίζω είναι ξεκάθαρο από την παρ. 2 άρ. 29 Ν. 4495/2017 ότι απαιτείται ΕΕΜΚ:

  "2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:
  ...
  λ) εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης"


 7. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω να κάνω έναρξη και μου ζητάνε ασφαλιστική ενημερότητα από την ΔΟΥ μου. Πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ να κάνω διακανονισμό για τις οφειλές μου μέχρι και τις 31-12-2016 και μου είπαν ότι χρωστάω εισφορές στον ΕΦΚΑ από 1-1-2017 μέχρι και σήμερα και δεν μπορούν να μου δώσουν ενημερότητα ακόμα και διακανονισμό να κάνω για τα χρέη μέχρι και τις 31-12-2016. Ο ΕΦΚΑ συνεχίζει και στέλνει μπιλιετάκια και δεν ξέρω τι να κάνω. Επίσης έκανα αίτηση για απαλλαγή ασφάλισης από 1-1- 2017 μέχρι και σήμερα. Μήπως ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά?Να πω επίσης ότι ουδέποτε έκανα έναρξη και ούτε δούλευα ως μισθωτός οπουδήποτε.Στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι δεν χρωστάω βάσει του ν.4487/2017 άρθρο 20 αλλά και πάλι ενημερότητα δεν δίνουν. 

   

  Οι οφειλές σου στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 θα διαγραφούν μόνο όταν το ΤΣΜΕΔΕ επεξεργαστεί και καταχωρίσει την αίτησή σου, φοβάμαι.


 8. σε περίπτωση που η δευτερεύουσα έγινε, μετά την υποβολή της δήλωσης, κύρια.

   

  απόκτηση δεν είναι και συμβόλαιο δεν υπάρχει. Τι δικαιολογητικό να ανεβάσω αντί αυτού?

   

  Δεν είναι επιλέξιμη τότε.

  Δυστυχώς (για τον πελάτη σου) η κατοικία, προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να "Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), του προσώπου που τη χρησιμοποιεί, για το έτος βάσει των εισοδημάτων του οποίου γίνεται η κατάταξη του Ωφελούμενου στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1." (ΦΕΚ 952Β 2018). Το έτος αυτό είναι το 2016, στο οποίο τη δήλωνε δευτερεύουσα.

   

   

  Απο το πρωί προσπαθώ να βοηθήσω 10 πελάτες συνδεδεμένη σαν σύμβουλος και μιλάω ταυτόχρονα μαζί τους, ενώ κολάνε σε ότι πιθανό μπορεί να κολλήσει ( ακομα και το ΑΦΜ ιδιοκτήτη που είναι καρατσεκαρισμένο). Ταυτόχρονα τώρα φτιάχνω και φακές γιατί κλείσαν και τα σχολεία, και οι γιαγιάδες πήγαν στο χωριό, και  κάτι πρέπει να φάνε τα παιδιά.

  Τα ερωτήματα είναι δυο :

  α. θα πάρει κανείς απο αυτούς επιδότηση και

  β. θα πετύχουν οι φακές;

   

  +1 για τις φακές

  (Μεγάλη Δευτέρα)

  :grin:

   

   

  Έκανα αίτηση και δεν έβαλα, από λάθος το σύμβουλο έργου και το 1500αρι για τα ΖΝΧ. Όταν ανοίξει για διορθώσεις θα μπορέσω να το περάσω;

   

  Εάν δεν την έχεις οριστικοποιήσει, μάλλον ναι και στα 2.

  Εάν την έχεις οριστικοποιήσει, για το +1500 στο ΖΝΧ θα μπορείς να το βάλεις στην πορεία (παρ. 7.5.1 Οδηγού), αλλά αφαιρώντας από αλλού, αφού δε θα μπορείς να υπερβείς το ποσό (προϋπολογισμός) που δέσμευσε η αίτηση. Για το σύμβουλο, τα χάνεις (παρ. 7.5.1α Οδηγού, δεύτερο 'bullet').

   

   

  Συνάδελφοι αν κανουμε λαθος στην καταχωρηση μιας παρέμβασης (εβαλα λαθος κατηγορια και σωστα ποσοτητα κ κοστος) υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης?

   

  Άνετα. Δες παράγραφο 7.5.1 (και 7.5.2) του Οδηγού. Πρακτικά σου επιτρέπει το πρόγραμμα στην πορεία της υλοποίησης να αλλάξεις ό,τι θες στις παρεμβάσεις, αρκεί i) να επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος και ii) να μην υπερβαίνεις τα επι μέρους όρια και το σύνολο του προϋπολογισμού.

   

   

  Σε μερικές αιτησεις που δηλώσαμε ναι ότι θα χρειαστεί μελετη το σύστημα άλλαξε το ποσό για την αμοιβή του ΠΕΑ!

  τι κανουμε? παμε με βαση αυτή την αμοιβή? και αν εχουμε κοψει απόδειξη?

   

  Αυτό συμβαίνει λόγω του περιορισμού 992€/αίτηση (ή 2.604€ για πολυκατοικία) - δες παρ. 4.1 Οδηγού στο τέλος.

  Εσύ μπορείς να κόψεις λιγότερα ή περισσότερα σε κάθε περίπτωση. Εάν κόψεις λιγότερα, αυτά θα επιδοτηθούν. Αν κόψεις περισσότερα, το πρόγραμμα θα δώσει το ποσό που βλέπεις στην οριστικοποιημένη αίτηση.


 9. Οι τιμές που δίνει το πρόγραμμα από ότι είδα περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ 

   

  Αν ο μηχανικός (λόγω τζίρου κάτω από 10κ) δεν είναι υπόχρεος απόδοσης ΦΠΑ (άρα και οι ΑΠΥ του είναι χωρίς), πρέπει να κάνουμε αποφορολόγηση στα ποσά (62 + 1,86 /τμ) ή πάμε με τις ίδιες τιμές ;  

   

  Με βάση τη διατύπωση της παρ. 4.1 του Οδηγού, σε περίπτωση επαγγελματία που δεν είναι υπόχρεος ΦΠΑ, εισπράττεται όλο το ποσό (62 € + 1,86 €/τ.μ. για ΠΕΑ, 248€ για σύμβουλο έργου και 248€ για μελέτες).

  Υπενθυμίζω ότι μόνο το ΠΕΑ (1ο και 2ο) πληρώνεται από τον πελάτη, ο οποίος μετά αποζημιώνεται από το πρόγραμμα. Η αμοιβή συμβούλου έργου και τυχόν αμοιβές μελετών πιστώνονται από το πρόγραμμα απευθείας στο μηχανικό σύμβουλο/μελετητή.


 10. Από τον Οδηγό:

  "Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που:
  α. έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.
  β. πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των κατηγοριών του Πίνακα 2.2.1.
  Στην περίπτωση που η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση ενοικιάζεται, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο ο πλήρης κύριος και ο επικαρπωτής (όχι ο ψιλός κύριος), όπως παρουσιάζεται στις ειδικές περιπτώσεις αιτήσεων της παραγράφου 5.2. Η περίπτωση της δωρεάν παραχώρησης δεν εμπίπτει στον περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου.
  "

   

  Για τη συναίνεση των συγκυρίων (όπως είναι και ο επικαρπωτής), δεν ανεβάζεις κάποι χαρτί. Ο αιτών δηλώνει υπεύθυνα κατά την υποβολή της αίτησης ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση.


 11. Καλημέρα,

   

  Ξέρει κανείς αν για θερμοπρόσοψη σε διαμέρισμα, χρειάζεται συναίνεση από τη συνέλευση των ιδιοκτητών ή αρκεί η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας;

   

  Στο παλιό καταστατικό (1970) αναγράφεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλλαγή χρώματος-φρεσκάρισμα, αλλά τότε δεν υπήρχαν οι θερμοπροσόψεις και δεν είναι λογικό να μην επιτρέπεται. Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός του προγράμματος.

   

  Θεωρητικά πρέπει να μην αλλάζει η όψη της πολυκατοικίας, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής βαφής στο χρώμα των τοίχων ή κάποια άλλη επιλογή.

   

  Ευχαριστώ

   

  Για θερμοπρόσοψη θα χρειαστείς ΕΕΜΚ (αρ. 29 ν. 4495). Και στα δικαιολογητικά της ΕΕΜΚ θα σου ζητήσουν "ζ) δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών του ακινήτου, εφόσον οι εργασίες πραγματοποιούνται σε κοινόχρηστους χώρους, όπως ακάλυπτους χώρους οικοπέδου ή γηπέδου ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου, όπως όψεις, φέροντα οργανισμό, δώμα και στέγη." (αρ. 41 ν. 4495).

   

   

   

  Θυμάμαι πως κάπου το διάβασα, αλλά δεν μπορώ να το βρω στην αναζήτηση. Τα τμ της τέντας πως υπολογίζονται; Προφανώς είναι το μήκος επί ποιας διάστασης;

   

  Πυκνό μυστήριο καλύπτει το θέμα των τετραγωνικών τέντας στο Εξοικονομώ II. Είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα. Προφανές δεν είναι τίποτα.


 12. sos 1.αν το ΠΕΑ εκδοθει σημερα  π.χ για ενοικίαση ή αλλο λόγο, αλλά έχει όλα τα σενάρια κανονικα, και εχει πληρωθει (αρα δεν ζητούνται τα λεφτα του 1ου ΠΕΑ στο πρόγραμμα), δεν μπορεί να χρησιμοποιηθει κατευθειαν στο εξοικονομώ? θέλει ανακληση να λέει λόγο εκδοσης <<εξοικονομω ΙΙ>>

  2. 

  Σε περίπτωση που θες να βάλεις πιο λίγα αμοιβη μπορείς? Ο λ΄γος καθαρα ότι είναι 99% να μην ενταχθει, οπότε μην πληρώσει και κανονικά. Και να τα πληρωθεις και μετρητα, οπότε αν ενταχθει αυτά να μην τα ζητήσεις.

  (αν ενταχθει θα ζητησεις κανονικα του συμβουλου εργου και του 2ου ΠΕΑ)

   

  1. Στον Οδηγό αναφέρει ότι το ΠΕΑ πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 (νέος ΚΕΝΑΚ). Άρα αφού γίνονται δεκτά ΠΕΑ που εκδόθηκαν πριν την έναρξη του προγράμματος (και ΠΡΙΝ προστεθεί ο λόγος έκδοσης "Εξοικονομώ II"), λογικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το ΠΕΑ που αναφέρεις. Αν θες να είσαι 100% βέβαιος, πάρε τηλέφωνο σήμερα σε helpdesk/Υπουργείο. Επίσης μην ξεχνάς ότι το Εξοικονομώ II δομείται πάνω στο 1ο σενάριο παρεμβάσεων.

   

  2. Στο σύστημα δε μπορείς να αλλάξεις την αμοιβή για τα ΠΕΑ. Εάν βάλεις λιγότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο, κανένα πρόβλημα, αυτά θα πάρει ο αιτών.


 13. Στις δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ http://web.tee.gr/eidisis/stasinos-gia-egkyklioys-petropoyloy-pros-efka-gia-themata-michanikon-kairos-itan-na-ginoyn-ta-aytonoita-na-prochorisei-tora-kai-i-epilysi-ton-allon-provlimaton/ που ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω, αναφέρεται:

  "με την πρώτη σημερινή εγκύκλιο Πετρόπουλου προς τον ΕΦΚΑ διευκρινίζεται ότι μετά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης με το Ν. 4387/2016, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ δεν υποχρεούνται στην αναδρομική καταβολή εισφορών για το διάστημα από 1/7/2011 έως 31/12/2014".

   

  Δηλαδή το ΤΕΕ μας λέει ότι όλα τα αναδρομικά της ειδικής προσαύξησης από 1/7/11, λόγω μετάταξης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, καταργούνται.

  Οπότε προκύπτουν 2 εύλογα ερωτήματα:

  1. Θα επιστραφούν/συμψηφιστούν οι αναδρομικές εισφορές ειδικής προαύξησης όσων έχουν ήδη πληρώσει αναδρομικά εξαμήνων Β2011, Α2012 και Β2012; Και πώς;

  2. Ο ΕΦΚΑ έχει σίγουρα την ίδια άποψη με το ΤΕΕ;;;

   

   

  Φυσικά όλα αυτά είναι τρίχες. Πραγματική επιτυχία θα ήταν εάν επιστρέφονταν ΟΛΕΣ οι από 1/1/2007 καταβληθείσες εισφορές στην Ειδική Προσαύξηση (που αυτή τη στιγμή απλά προσαυξάνουν ελάχιστα τη σύνταξη).


 14. "Αρθρο 13. Χρόνος έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης

  Το στοιχείο λιανικής πώλησης (απόδειξη ή τιμολόγιο) εκδίδεται:  
  α) Σε περίπτωση πώλησης αγαθών, κατά το χρόνο παράδοσης ή την έναρξη της αποστολής. Όταν η παράδοση των πωλούμενων αγαθών γίνεται από τρίτο, το στοιχείο λιανικής πώλησης εκδίδεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση και πάντως εντός του φορολογικού έτους που έγινε η παράδοση.
  β) Σε περίπτωση παροχής υπηρεσιών, με την ολοκλήρωση της παροχής της υπηρεσίας.  
  γ) Σε περίπτωση απόκτησης δικαιώματος λήψης υπηρεσίας, με την απόκτηση του δικαιώματος αυτού.  
  δ) Σε περίπτωση συνεχιζόμενης παροχής αγαθών, υπηρεσίας ή κατασκευής έργου, το παραστατικό της πώλησης εκδίδεται όταν μέρος της αμοιβής καθίσταται απαιτητό για το μέρος της υπηρεσίας ή του έργου που έχει ολοκληρωθεί και σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας ή του έργου.
  "

  • Upvote 2

 15. Η ανακοίνωση που εμφανίζει αυτή τη στιγμή το σύστημα:

   

  Σας ενημερώνουμε ότι στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας έχει δεσμευτεί το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του Προγράμματος. Το σύστημα θα παραμείνει ανενεργό για τις Περιφέρειες αυτές έως την Τετάρτη, 28/3. Θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα για επεξεργασία υπαρχουσών αιτήσεων σταδιακά ανά περιφέρεια, ως εξής: Τετάρτη 28/3 Ήπειρος, Πέμπτη 29/3 Ανατολική Μακεδονία & Θράκη,  Παρασκευή 30/3 Δυτική Ελλάδα και Σάββατο 31/3 Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

  Παρακαλούμε προχωρήστε στην ολοκλήρωση των αιτήσεων σας που ανήκουν στις ενεργές Περιφέρειες.

  Το σύστημα θα παραμένει ανοικτό καθημερινά 08:00 – 20:00. Τον υπόλοιπο χρόνο θα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.

   

  Βγήκε δηλαδή το 'πρόγραμμα' (28-31/3) βάσει του οποίου θα ανοίξουν πάλι οι περιφέρειες της 1ης εβδομάδα για επεξεργασία.

   

  Φαντάζομαι σύντομα θα ανακοινώσουν και τη δέσμευση του συνόλου των πόρων σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία (περιφέρειες 2ης εβδομάδας) που ανέφεραν οι συμ-φορουμίτες παραπάνω.


 16. Δε μπορώ αν καταλάβω τι έγινε με τους αριθμούς πρωτοκολλου

  εγκρίθηκαν απο τις 4 περιφέρειες 12338 και οι αιτήσεις ήταν 23850 είπε το υπουργείο

  Έχω τον πρώτο δικο μου επιλαχώντα 24000 περιπου οκ

  Έχω τον τελευταίο που μπήκε 20500 περίπου οκ

  Οι 23850-12338 =11512 τί ειναι? Ολοι οσοι έκαναν εγγραφη κρατούσαν αριθμό ? Και αν συνέβη κάτι τέτοιο, η πρώτη μου αίτηση είχε το θέμα με την απόκτηση κατοικίας μετά την 1/1/2018 που λύθηκε και μπήκε επιλαχών, αλλά με αριθμό 32000 περίπου ...Δεν μπορώ να το εξηγήσω....

   

  Έχει κανείς καμία ιδέα πώς προέκυψε η μεγάλη διαφορά στους αρ. πρωτ.;


 17. ΝΟΜΟΣ 4308/2014

  Άρθρο 13

  Χρόνος έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης
  "Το στοιχείο λιανικής πώλησης (απόδειξη ή τιμολόγιο) εκδίδεται:
  β) Σε περίπτωση παροχής υπηρεσιών, με την ολοκλήρωση της παροχής της υπηρεσίας.
  "

   

   

  Προσοχή!

  Εάν η συναλλαγή γίνεται μεταξύ επαγγελματιών/εταιριών, οπότε εκδίδεται τιμολόγιο, δεν ισχύει το παραπάνω, αλλά το άρ. 11:

   

  Άρθρο 11

  Χρόνος έκδοσης τιμολογίου

  "2. Ο χρόνος έκδοσης τιμολογίου καθορίζεται ως εξής:
  α) Σε περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα της παράδοσης ή αποστολής αγαθών ή της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας, κατά περίπτωση.
  "

   

   

  https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/99608/nomos-4308-2014


 18.  

  Το πρόβλημα με τα νεο-αποκτηθέντα λύθηκε σήμερα το μεσημέρι, προχωράνε κανονικά.

   

   

   

  Πώς λύθηκε ακριβώς;εμείς ακόμη το ίδιο θέμα αντιμετωπίζουμε...

   

  Σε αίτηση με τα εξής:

    Το ακίνητο αποκτήθηκε μετά την υποβολή της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης ; * ΝΑΙ

    Το ακίνητο * χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία

    Χρήση ακινήτου από * Από τον Αιτούντα

  ενώ μέχρι χθες δεν προχωρούσε, σήμερα προχώρησε.

   

  Επίσης και άλλοι συνάδελφοι προχώρησαν τέτοιες αιτήσεις.

   

  Εσένα τι σου βγάζει;


 19. Με τα νεοαποκτηθεντα και την μη ταυτηση των οικονομικων στοιχειων απο την ΑΑΔΕ εχει βγει ακρη? Δεν βλεπω να το ρωτατε και αγχωνομαι...

   

   

  Για το ζήτημα με τα νεο-αποκτηθέντα κ αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί ειδικές περιπτώσεις κ δεν έχουν πάρει πρωτόκολλο? Απάντησαν κάτι σε κάποιο συνάδελφο?

   

   

  Το πρόβλημα με τα νεο-αποκτηθέντα λύθηκε σήμερα το μεσημέρι, προχωράνε κανονικά.

   

   

   

  Σταθάκης: Διπλασιάζεται το ποσό για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ»

   

   

  http://www.zougla.gr/money/article/sta8akis-diplasiazete-to-poso-gia-to-eksikonomo-kat-ikon-i

   

   

   

  Ερώτηση: γιατί λέει 2 x 350 = 700 εκ. € όταν στον Οδηγό του Προγράμματος (σελ. 12) το ΣΥΝΟΛΟ είναι 224 ;

  Πότε πήγαμε από τα 224 εκατομμύρια στα 350 ;


 20. +1 ntanos

   

   

  Πράγματι πρόκειται για μία από τις λίγες πραγματικά αναπτυξιακές παρεμβάσεις/προτάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

   

   

  melissa πολύ σωστό να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη πλατφόρμα, τώρα το αν θα μπουν οι νέες λειτουργίες σε αυτήν, ή εάν πρέπει να γίνει καινούρια με χρήση των υφιαστάμενων δεδομένων, αυτό είναι τεχνικό θέμα.


 21. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

   

  Το παρόν θέμα αφορά τον Οδηγό του Προγράμματος και ζητήματα που προκύπτουν,

  ΟΧΙ την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής.

   

  Υπάρχει άλλο θέμα http://www.michanikos.gr/topic/52214-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%E2%80%99-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%BD/ για το Πληροφοριακό Σύστημα (πλατφόρμα υποβολής).

   

  Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να μην φορτώνουν το παρόν με μηνύματα που αφορούν τη λειτουργία (ή δυσλειτουργία) του σσυστήματος. Ευχαριστώ.

  • Upvote 2
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.