Μετάβαση στο περιεχόμενο

PeriklisK

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by PeriklisK

  1. Σ ευχαριστώ για την απάντηση, Ναι είναι δηλωμένο στο κτηματολόγιο κατά τα λεγόμενα των ιδιοκτητών, όπου και έχω ζητήσει αποδεικτικό. Είναι πολύ συνεργάσιμοι σε όλα, ειδικά στην τελική τιμή και στον τρόπο αποπληρωμής. Το πρόσωπο στον επαρχιακό δρόμο είναι 79 μέτρα, είναι λοιπόν κάπως μακρόστενο με την μια πλευρά να είναι περίπου 34 μέτρα βάθους και η άλλη ~46, ενώ το πρόσωπο ακολουθεί μια ελαφρώς κοίλη διαδρομή του δρόμου, στον οποίο έχει το πρόσωπο, βάθους 31,90μ. Βρήκα ήδη τον άνθρωπο που συνέταξε το ανωτέρω τοπογραφικό και μου είπε θα ελέγξει για τυχόν αλλαγές. Προφανώς για να αναφέρει σε εκείνο το τοπογραφικό ότι με τις πολεοδομικές διατάξεις του 2002 είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά, αλλά καλού κακού θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει
  2. βάλε την παροχή του ποτιστικού πριν τον γενικό. Δεν είναι απλό, αλλά αν είσαι εφευρετικός και μερακλής στα υλικά, σε γλιτώνει από πολλούς πονοκεφάλους και έχεις να ανησυχείς μόνο για την παροχή από το ρολόι, η οποία ούτως ή άλλως είναι έξω από το σπίτι. Κλασική συμβουλή, δεν χωρούν τσιγγουνιές στην ποιότητα των υλικών και του εγκαταστάτη μάστορα (ταλιμπανισμοί κτλ)..
  3. Καλησπέρα! Πρόκειται να αγοράσω αγροτεμάχιο όπου οι συνιδιοκτήτες με προμήθευσαν με συμβόλαια τα οποία ελέγχθησαν για βάρη (δεν έχουν) και με παλαιό τοπογραφικό, τμήματα του οποίου επισυνάπτω. Προσπαθώ βέβαια να βρω κάποιον μηχανικό της περιοχής να κάνει αυτή τη δουλειά, με σφραγίδες, επειδή όμως (μέχρι να βρω και να ψάξει) έχω περιέργεια, ήθελα να ρωτήσω και εδώ αν μπορείτε να δείτε ότι όντως είναι οικοδομήσιμο σήμερα (και στο μέλλον?) και εάν ναι, πόσα τετραγωνικά κτίζει. Τα συμβόλαια δεν είναι προ 77 γιατί είναι κληρονομιές. Δεν έχω δηλαδή του πατέρα τους (θα το ζητήσω εάν χρειάζεται)
  4. http://www.michanikos.gr/topic/33656-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%AE-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CF%86%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5/ από ό,τι είδα, με μια γρήγορη ματιά, παλιότερα μπορούσες να συνδέσεις με τα δίκτυα, ένα οικόπεδο, άνευ αδείας, όμως το καταργήσανε... φυσικά...
  5. Καλημέρα! Έχω ένα οικόπεδο εντός οικισμού σε ορεινό χωριό (δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία αυτό...). Θα ήθελα να το συνδέσω με το δίκτυο ύδρευσης, από τον δήμο όμως με είπαν ότι αν δεν υπάρχει άδεια οικοδομής θα πρέπει να κάνω επαγγελματικής χρήσης σύνδεση (σαν καλλιεργήσιμο χωράφι) αντί για οικιακής, στην οποία όμως το κόστος σύνδεσης αλλά και τα τιμολόγια είναι μεγαλύτερα από αυτά της οικιακής. Μήπως ξέρετε ποια είναι η οικονομικότερη και απλούστερη άδεια για να μπορέσω να κάνω οικιακή σύνδεση; Στο οικόπεδο μπορεί να βάλω ένα τροχόσπιτο ή τροχοβίλα πχ αλλά νερό χρειάζεται οπωσδήποτε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  6. Ευχαριστώ. Ευτυχώς όλα είναι ξεκάθαρα και νόμιμα, ακόμα και αυτά που παλαιότερα θεωρούνταν αυτονόητα (πατάρι) τώρα δηλώθηκαν και νομιμοποιήθηκαν.
  7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, έχει βγει η άδεια, την έχω στα χέρια μου (ΠΟΛΥ παίδεμα). Είναι από κατάστημα σε κλειστή θέση στάθμευσης, όπως είπες. Το καταστατικό που έχουν συντάξει είναι ολόκληρο βιβλίο. Προσπάθησαν να "παγιδεύσουν" τα πάντα (μάλλον εκδίκηση, γιατί όταν εχτίζονταν η πολυκατοικία, ο μηχανικός βγήκε εκτός προϋπολογισμού και αναγκάστηκε να πουλήσει τα καταστήματα αντί να τους τα δώσει, και αυτοί τώρα εχθρεύονται, τρόπον τινά, τους καταστηματάρχες). Ήδη άκουσα ορισμένες "προειδοποιήσεις" από κάποιους και θα ήθελα να δω μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Χαίρομαι πολύ αν είναι έτσι όπως τα λες. Ελπίζω ο κόσμος να σταματήσει να είναι τόσο κακός κάποια στιγμή. Έχω έρθει αντιμέτωπος (όπως οι περισσότεροι εδώ) με υπαλλήλους που κοιτάνε να μας βγάλουνε το λάδι (πολεοδομία Αθηνών, ΙΚΑ...). Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι, που έχουν γνώση του αντικειμένου τους, θα έπρεπε να είναι παραδείγματα προς μίμιση και να μην αποτελούν μειοψηφία.
  8. Καλησπέρα σας. Σε καταστατικό πολυκατοικίας, αναγράφει ότι απαγορεύει τη χρήση των ισογείων καταστημάτων της ως "γκαράζ". Τώρα τι γίνεται: Η αναφορά σε αυτό γίνεται εν μέσω μιας λίστας χρήσεων, όπως, "γραφείο κηδειών", "μπαρ", "ιχθυοπωλείο" κτλ. Πιστεύω ότι ο όρος "γκαράζ", αναφέρεται σε "συνεργείο αυτοκινήτων" και όχι "χώρο στάθμευσης". Είναι ασαφές σε αυτό το σημείο. Το θέμα είναι ότι την εποχή που εσυστάθη το εν λόγω καταστατικό ('65-'68), δεν νομίζω να υπήρχαν χώροι στάθμευσης, τα αυτοκίνητα δεν ήταν και πολλά. Θα έλεγα ότι αναφέρεται σε συνεργείο. Η απορία μου είναι αν μπορούν να με δημιουργήσουν πρόβλημα οι ένοικοι (δεν είναι και πολύ φιλικοί) με αυτό. Δηλαδή έχω ήδη μετατρέψει το κατάστημα σε "χώρο στάθμευσης" ή "πάρκινγκ", χωρίς να γίνεται αναφορά κάπου στην άδειά μου, σε "γκαράζ". Τι λέτε;
  9. Δεν αξίζει να το δώσω (δεν θέλω κι όλας), είναι ένα opel speedster. Το πήρα σε απίστευτη τιμή. Για να πάρω το turbo θα πρέπει να πολλαπλασιάσω αυτή τη τιμή... Δεν πειράζει. Δίλιτρο θα γίνει λόγω μετατροπής, ο ενισχυμένος στρόφαλος που θα μπεί το κάνει δίλιτρο και είναι πολύ πιο δυνατός από τον δικό του. Επίσης αυτές οι μετατροπές ακολουθούν την πεπατημένη, έχουν γίνει εκατοντάδες φορές. Αυτοί οι ecotec μοιράζονται πάρα πολλά εξαρτήματα
  10. Αν ήταν να βάλω θα έβαζα crate engine. Αλλά μάλλον, εκ των πραγμάτων θα περιοριστώ στα 2.0 που δεν έχει και θέμα. Πάει στο καλό το σήμα. Πάντως αν έβαζα καινούργιο μοτέρ και ήταν εντάξει στις εκπομπές του (euro 4-5) λογικά θα με περνούσαν, ε; Άρα γίνεται... (ενδιαφέρονται και άλλοι...) Ευχαριστώ πολύ παιδιά! ΥΓ και πάλι συγνώμη για τα greeklish.
  11. Βασικά το μεγάλο κέρδος θα ήταν από το σήμα. Τα κυβικά δεν είναι και προσόν στην Ελλάδα. Η κατανάλωση δεν με απασχολεί ιδιαιτερα (για τέτοιο όχημα). Κάπου είχα διαβάσει ότι η όλη ιστορία πήγαινε κοντά στο 1000αρίκο. Μια βεβαίωση (μελέτη?) από μηχανολόγο για την μετατροπή, κτεο k.t.l. Ο κινητήρας που θέλω, φοριέται κουτί αλλα δεν νομίζω να είναι εκεί το θέμα, e...? Θα μπορούσα επίσης να υποκινήσω το αυτοκίνητο χωρίς αλλαγή μοτέρ (στρόφαλο κτλ). Πάλι θα ήθελε έγκριση τύπου? Τα greeklish απαγορεύονται στο φόρουμ. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Χρησιμοποίησε την "επεξεργασία" για να διορθώσεις τα μηνύματά σου. AlexisPap Τα greeklish διορθώθηκαν. Μπορείς να κάνεις τη μετατροπή ΕΔΩ ilias
  12. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να τοποθετήσω έναν κινητήρα, μικρότερου κυβισμού στο αυτοκίνητό μου. Από 2200 σε 1800. Το αυτοκίνητο δεν έβγαινε από το εργοστάσιο έτσι (μέχρι 2000cc), άρα θα χρειαστεί μια μελέτη. Μπορείτε να με ενημερώσετε για τις λεπτομέρειες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! (ελπίζω να μην είμαι σε λάθος θέμα...)
  13. Μπα, ας μείνουμε στους δίχρονους... +1 Κάνεις ένα κόπο να μου το εξηγήσεις; (έχω μια ιδέα, αλλά...)
  14. Έχει πέσει διάβασμα τώρα... Και κάτι για να χαιρόμαστε http://www.daihatsu.com/brand/motorshow/tokyo99/2cd/ http://www.daihatsu.com/brand/motorshow/tokyo03/engine/index.html Δεν με ενθουσιάζει όμως η χρήση βαλβίδων, όσο και να λύνει προβλήματα. Τα ίδια είναι και οι Αυτό που μου τη σπάει στα 4χρονα είναι οι βαλβίδες τους, όλο το καπάκι. Εκκεντροφόροι, ελατήρια, βλακείες... Επίσης βρήκα αυτόν τον τρομερό (στη θεωρία) υπερτροφοδότη, τύπου comprex (pressure wave supercharger).
  15. Εντάξει, με πόρωσες άσχημα (δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα:D:D). Καταρχήν: τρομερό το yamaha. Τα ίδια προσπαθεί και η (omnivore).Για το λάδι, φαίνεται ότι είναι αναγκαίο κακό να καίγεται λίγο στα δίχρονα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να το ελαχιστοποιήσουμε. Ίσως με μια σχετική διαμόρφωση στην περιφέρεια των θυρίδων; Δεν ξέρω, θα το δούμε αυτό. Επίσης, αφού μπορεί να γίνει η μετατροπή έφυγα για ντίζελ. Δεν το συζητάμε. Νόμιζα, λόγω των πιέσεων που χρειάζονται δεν θα αρκούσε μια απλή βενζινοκατασκευή. Επίσης τα ζητήματα που θέτεις είναι καίριας σημασίας. Το δύσκολο δεν είναι να σχεδιαστεί το τούρμπο αλλά να βρω τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Αυτό θα μου φάει λίγο χρόνο. Χονδρικά, πιστεύω ότι χρειάζεται σχετικά μικρή φτερωτή εξαγωγής (όχι βέβαια να στραγγαλίζει τα καυσαέρια) και μια λίγο μεγαλύτερη αλλά ελαφριά (τιτανίου μάλλον-αδράνεια) στην εισαγωγή. Στο περίπου. Η πράξη και τα νούμερα θα δείξουν. Επίσης η ιδέα σου για συνεργασία κομπρέσορα-τούρμπο είναι εξαιρετική (αλλά είναι περίπλοκο). Τα diesel δεν τα κατέχω (ακόμη) άρα δεν ξέρω για αεραντλία εκτοπίσεως. Μην λέω χαζομάρες, θα μάθω για τη λειτουργία της αεραντλίας στους ντίζελ-βασικά θα μάθω τους ντίζελ και ψάχνω για το μοτεράκι που μου προτείνεις.
  16. To ξέρω... Ευτυχώς δεν με πιέζει κάποιος χρόνος έτσι μπορώ να το μελετήσω με την ησυχία μου. Ευχαριστώ! Τα λάδια δεν θα ήταν τόσο θέμα αν είχαμε για αρχή ένα 4χρονο. Εκτός και αν πάρουμε αντλία και ανοίξουμε διόδους παροχής. Η αλήθεια είναι πως σε απλά μονοκύλινδρα σύνολα δεν ξέρω πως γίνεται η λίπανση. Υποθέτω όπως και στα υπόλοιπα. Αυτό είναι εύκολο να το μάθω. Το turbo μόνο του δεν είναι λύση, σίγουρα. Από την άλλη και ο μηχανικός υπερσυμπιεστής δεν ξέρω αν επαρκεί για ρελαντί. Γιατί αν ο λόγος περιστροφής του δίνει υψηλή σχετικά ταχύτητα χαμηλά (και πίεση), τι θα κάνει ψηλά; Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι άστα να πάνε... Θέλουν δουλειά. Μια ερώτηση: Αν η ποσότητα του αέρα επαρκεί και περισσεύει για την καύση, υπάρχει πρόβλημα; Σε αυτή τη περίπτωση μπορώ να υπολογίσω την ανωτ. θέση της θυρίδας εξαγωγής (ώστε να επαρκεί πλήρως για την εκκένωση του θαλάμου από καυσαέρια) και να έχω (μηχανουργείο) την θυρίδα εισαγωγής (αέρα) ψηλότερα ώστε να σφραγίζει μετά την θυρίδα εξαγωγής. (πίεση στο θάλαμο) Φυσικά θα υπάρχουν οι αντίστοιχες αντεπίστροφες βαλβίδες που έχω δει σε υλοποιήσεις δίχρονων. Παρεπιπτώντως, θαυμάσια η λειτουργία των zoche που αναφέρεις. Κάτι τέτοιο θα γίνει για αρχή. Η πλάκα είναι ότι έχουν βγάλει ένα πακετάκι με το οποίο γίνεται η μετατροπή κατευθείαν (που λέει ο λόγος). Μόνο το κάρτερ μένει... Μπράβο παιδιά, είστε οι καλύτεροι. Νόμιζα κανείς δεν θα ασχολιόταν... Προσπαθώ να συνδιάσω τα καλύτερα των δυο κόσμων ώστε να υπάρχει απόδοση και αξιοπιστία. Βέβαια το προσόν του 2χρονου να δουλεύει ανεξαρτήτως θέσεως και γωνίας χάνεται με την προσθήκη κάρτερ, αλλά δεν πειράζει. Το πετρέλαιο θα το είχα υπόψιν αν είχαμε μικρές διχρονοντιζελομηχανές αλλά πούν'τες;
  17. Κατ' αρχάς, ευχαριστώ πολύ! Βασικά, νόμιζα ότι η ζημιά θα ήταν περισσότερη (μεγαλύτερη παρέμβαση) να χρησιμοποιούσα για αρχή ένα δίχρονο. Ξέρεις, επειδή συνήθως έχουνε αυλούς εισαγωγής από το σημείο περιστροφής του στροφάλου που διαχέεται το μίγμα αέρα καυσίμου λαδιού. Έχουνε νομίζω και λίγο διαφορετικούς στροφάλους. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Επίσης, επειδή η λίπανση θα μοιάζει περισσότερο με του 4χρονου (βασικά θα είναι 4χρονου) δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει με τον τρόπο λίπανσης του κυλίνδρου. Για το turbo έχεις δίκιο. Όμως δες ότι θα μπει μπεκ αμέσου ψεκασμού δίπλα στο μπουζί οπότε το μόνο που θα μπαίνει και θα βγαίνει από τις θυρίδες είναι αέρας και καυσαέρια. Ήδη αυτή η τεχνολογία έχει υιοθετηθεί από εταιρίες (πχ Ε-tec, orbital, κτλ). Η κατανάλωση του καυσίμου θα είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Παρόλ'αυτά αν από τη μια σπρώχνει ο υπερτροφοδότης τον αέρα και από την άλλη ασκεί πίεση η πτερωτή στα εξερχόμενα καυσαέρια, δεν κάνουμε και τίποτα... (βασικά ανάποδα είναι η σειρά λειτουργίας αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω). Την υποπίεση δεν τη χρειαζόμαστε γιατί δεν έχουμε πρόβλημα αν θα επιστρέψει το τυχών μίγμα που διεφυγε από την θυρίδα εξαγωγής ή να αναρροφήσει μίγμα. Είναι λίγο μπερδεμένες οι λειτουργίες των 2χρονων και αρκετοί οι τύποι τους. Επίσης δεν θα έχουμε την πίεση του στροφάλου να "σπρώξει" το μίγμα προς τον θάλαμο. Γιαυτό μάλλον χρειάζεται κομπρέσσορας. Τι λέτε;
  18. Για σας! σκέφτομαι να ασχοληθώ με το ως αναγραφόμενο στον τίτλο project. Δυστυχώς, έχει ήδη πατενταριστεί (το είδα εκ των υστέρων όταν googlάρησα), αλλά δεν πειράζει γιατί έχει ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν λέω: Να χρησιμοποιήσω κατά βάση ένα 4χρονο, επειδή έχει ήδη στην κατασκευή του κάρτερ. Φυσικά, για να είναι το κόστος του εγχειρήματος, χαμηλό, θα χαλάσω ένα παλιό μονοκύλινδο (κανά 50άκι). Να χρησιμοποιήσω το σύστημα εισαγωγής-εξαγωγής ενός 2χρονου (όχι κρεμούλα - μπειμπιλίνο), όπως επίσης και το καπάκι του, στο οποίο θα ανοιχθεί θέση για το μπεκ άμεσου ψεκασμού. (δεν είναι δυσεύρετο, με μια αναζήτηση στο google βρήκα πάρα πολλά - με μικρή παροχή) Στον κορμό θα γίνει εκτεταμένη δουλειά μηχανουργίου όπου θα ανοιχθούν οι γνωστές θυρίδες. Βέβαια στο όλο εγχείρημα υπάρχουν πολλά προβλήματα και ήλπιζα να μου δίνατε μερικές ιδέες - απόψεις. Ένα παράδειγμα είναι το σύστημα ψύξης (κυρίως για μοτέρ με υγρόψηξη#καινούργια λέξη#). Η καταπόνηση των σημείων που ανοίγουν οι θυρίδες. Η βέλτιστη θέση των θυρίδων. Η ανάγκη, μάλλον, για πίεση στην θυρίδα εισαγωγής αέρα. Αν μπει υπερσυμπιεστής καυσαερίων, τα καυσαέρια θα έχουν δύναμη να περιστρέψουν τη φτερωτή; Άρα κομπρέσσορας; Να βρω ένα ταιριαστό καπάκι για να περιοριστεί η κατεργασία όσο το δυνατόν. Το άνοιγμα των θυρίδων, να μην είναι αδύνατον... Να πάρει μπρος και να δουλέψει... Και σίγουρα θα υπάρχουν άλλα χίλια προβλήματα. Για να δούμε... Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ παιδιά!
  19. Eυχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Άρα, το πρώτο πράμα είναι επίσκεψη στη πολεοδομία της αμφίκλιας (μετά τις εκλογές) για τοπογραφικό. 2) Κάποιοι μου είχαν πει ότι μέχρι ένα όριο 30-40 τμ το κόστος είναι συμβολικό (μικρό δηλαδή). Μάλλον χαζομάρες... Για υπόγειο γίνεται τίποτα; 4) (Δυστυχώς και τα γύρω είναι ξέφραγα και παρατημένα, εκτός της μιας πλευράς όπου περίφραξε και έκτισε κάποιος, αλλά δεν με ρώτησε για όρια)
  20. Καλησπέρα, είμαι λίγο άσχετος με αυτά τα θέματα και θα εκτιμούσα μια αρχική βοήθεια... Έχω ένα αγροτεμάχιο (2,5 στρ.) σε ένα χωριό της Φθιώτιδος (Νομ. Αμφίκλειας). Θα ήθελα να κτίσω μια αποθήκη. Ξέρετε ποια είναι τα ελάχιστα τετραγωνικά που επιτρέπονται με το ελάχιστο κόστος; (εκτός των εξόδων του μηχανικού, μόνο τα κρατικά, άδειες και τέτοια). Επίσης δικαιούμαι υπόγειο; Αν ναι, τι μεγέθους; Και κάτι τελευταίο: Για την οριοθέτησή του (είναι ξέφραγο) τι πρέπει να κάνω; Πάω με το συμβόλαιο στη πολεοδομία της αμφίκλειας και στέλνουν μηχανικό; Ξέρετε αν γίνεται αυτό ποια θα είναι η αμοιβή του; (λογικά θα έχει) Ευτυχώς νερά και ρεύμα είναι σχεδόν μέσα στο οικόπεδο (από θέμα εγκατάστασης) Και για να προλάβω αυτούς που (λογικά) θα μου πουν "τράβα σε έναν μηχανικό, ρε", θα πάω αλλά θα ήθελα μια γενική ιδέα του τι πρέπει να κάνω. Ε, για να ξεκινήσω να κάνω κάτι τέτοιο θέλω να το έχω σαν πλάνο στο μυαλό μου πρώτα... Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους αφιερώσουν χρόνο να απαντήσουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.