Μετάβαση στο περιεχόμενο

michalis200880

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

michalis200880's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βιάζομαι διότι μέσα Δεκεμβρίου λήγει το συμβόλαιο που έχω στο σπίτι που νοικιάζω και θέλω μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου για να μπορέσω να μετακομίσω. Ο δικηγόρος μου, μου λεει ότι πριν κάνουμε συμβόλαια πρέπει οπωσδήποτε να έχει πληρωθεί το πρόστιμο και να έχουν τακτοποιηθεί οι ημιυπαίθριοι.
  2. Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζετε, πόσος περίπου χρόνος απαιτείται για να υπολογίσει η πολεοδομία πειραιά το πρόστιμο για τον ημιυπαίθριο. Κατέθεσα την αίτηση 4/11. Το ρωτάω γιατί είμαι αγοραστής και καίγομαι να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία. Είναι γενικά διαλλακτικοί οι υπάλληλοι της εν λόγω πολεοδομίας (αν τους εξηγήσω το λόγο που επείγομαι) ή είναι απόλυτοι όσον αφορά την τήρηση της σειράς προτεραιότητας? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Έχει συμφωνήσει να το πληρώσει ο εργολάβος το πρόστιμο για την τακτοποίηση. Επίσης σύμφωνα με την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, το διαμέρισμα περιέρχεται στον εργολάβο ή σε οποιονδήποτε υποδείξει ο εργολάβος (οι οικοπεδούχοι είναι υποχρεωμενοι να υπογράψουν). Απλά ο δικηγόρος μου διαφωνεί και λέει ότι την αίτηση πρέπει να την κάνει ο οικοπεδούχος αφού τυπικά έχει ακόμα αυτός τα χιλιοστά του οικοπέδου. Από την άλλη ο εργολάβος λέει ότι η τακτοποίηση πρέπει να γίνει στο δικό του το όνομα κατι το οποίο απορρίπτει ο δικηγόρος μου ο οποίος θεωρεί ότι αν η τακτοποίηση γίνει στο όνομα του εργολάβου και όχι του οικοπεδούχου, θα είναι άκυρη. Εσείς σαν μηχανικοί τι πιστεύεται ότι είναι το σωστό? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα σας. Θέλω να αγοράσω ένα διαμέρισμα που έχει κλεισμένο ημιυπαίθριο. Το διαμέρισμα κατασκευάστηκε με αντιπαροχή. Ήθελα να ρωτήσω αν την αίτηση για την τακτοποίηση πρέπει να την κάνει ο εργολάβος που μου πουλάει το ακίνητο ή ο οικοπεδούχος (αφού τυπικά αυτός έχει ακόμα τα χιλιοστά του οικοπέδου και υποχρεούται απλά να μεταβιβάσει το ακίνητο σε εκείνον που θα υποδείξει ο εργολάβος). Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.