Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Tom

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Tom's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ξέρει κανείς ποιες είναι οι τελευταίες προδιαγραφές για τη σύνταξη ΜΠΕ-ΠΠΕ για έργα οδοποιίας? Αυτές που ξέρω είναι της Υ.Α. 69269/5387 οι οποίες όμως είναι γενικές ανά κατηγορία δραστηριότητας. Στην περίπτωση οδοποιίας, που θα βρω τι σχέδια απαιτούνται (μηκοτομές, διατομές κλπ)? Νομίζω παλιότερα κάποιος μου είχε δείξει κάποιες προδιαγραφές ειδικά για οδοποιία αλλά δεν μπορώ να τις βρω (δεν βρίσκω ούτε αυτόν που μου τις έδειξε, ούτε το ΦΕΚ των προδιαγραφών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Δηλαδή φωτοβολταικά σε δάσος απαγορεύονται, το ίδιο ισχύει και για χαρακτηρισμένα χορτολίβαδα και άγονες εκτάσεις?
  3. Καλημέρα, γνωρίζει κανείς εάν επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δασική έκταση? Με ποια κριτήρια το Δασαρχείο δίνει έγκριση επέμβασης?
  4. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ψάξω τη βιβλιογραφία που προτείνεις αλλά πιστεύω ότι για τα θηραματικά θα τη βρω μόνο στο πανεπιστήμιο οπότε λέω να πάω μία βόλτα και από εκεί..
  5. Στην Δ/νση αγροτικής Ανάπτυξης πήγα αλλά δεν είδα φως, τώρα λέω να πάω στη διεύθυνση περιβάλλοντος. Αντε να δούμε...
  6. ckyriako ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι τα έχω διαβάσει τα links που λες, αλλά έχουν πληροφορίες μόνο για πρόβατα, μοσχάρια και χοίρους ενώ θέλω για όλα τα είδη για τα οποία προβλέπεται σταυλισμός, όπως τα θηραματικά. Όσον αφορά την ΚΥΑ που ανέφερα παραπάνω, δεν περιέχει κάτι σχετικό τελικά.
  7. Είναι να κάνω μια μελέτη χειρισμού και διάθεσης αποβλήτων για ποιμνιοστάσιο και πρέπει να υπολογίσω τα παραγόμενα απόβλητα. Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τη σχετική νομοθεσία για τον υπολογισμό των αποβλήτων που παράγουν διάφορα ζώα ανά κιλά ζωικού βάρους? Υποψιάζομαι ότι αυτό που ζητάω είναι στην Κ.Υ.Α. 224203/16-01-2006 αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά στο ιντερνετ. Ευχαριστώ.
  8. Αχά, και πρέπει να το εγκαταστήσω χωριστά το RasterDesign?
  9. Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω, υπάρχει διαφορά του rubbersheet στο map και στο rasterdesign?
  10. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Λέω να ακολουθήσω την μέθοδο του Agior. fedstog να σαι καλά αλλά δουλεύω στο autocad. Γεια σας!
  11. Καλημέρα, Έχω μια σειρά από σκαναρισμένους χάρτες 1:5000 της ΓΥΣ, που θέλω να γεωαναφέρω. Στο υπόμνημα εκτός των άλλων έχει και ένα παραλληλόγραμμο που δείχνει τα φ και λ των γραμμών του. Ο χάρτης φαίνεται να είναι σε Ηαττ αφού έχει συντεταγμένες της τάξης (4000,-24000). Βέβαια οι τετμημένες έχουν σημείο 0 τη μία γωνία του χάρτη οπότε συμπεραίνω ότι το κέντρο Φ.Χ. είναι κάπου αλλού. Τέλος πάντων κατέληξα ότι μάλλον πρέπει να μετατρέψω τα φ και λ σε συντεταγμένες Ηαττ και να τις εφαρμόσω στον χάρτη αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω, υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει? Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα.
  12. Καλησπέρα, Έχω ψάξει όλο το διαδίκτυο ψάχνοντας για τις προδιαγραφές για ΜΠΕ για ποιμνιοστάσιο και δεν έχω βρει τίποτα. Μήπως υπάρχει κάποιος που να τις έχει ή να ξέρει που μπορώ να τις βρω?
  13. Αυτό σκέφτηκα και εγώ, αλλά χρησιμοποίησαν αυθαίρετο σύστημα και το έκαναν να μοιάζει με το Ηatt κατά 50%!! Καλά δε νομίζω να συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που λέμε, απλά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτού που έκανε την αποτύπωση!Τι να πω?!
  14. Έχω δύο χάρτες, έναν 1:5000 της ΓΥΣ και μια αποτύπωση της περιοχής που με ενδιαφέρει. Ο χάρτης της ΓΥΣ είναι με Hatt και έχει συντεταγμένες για ένα σημείο (x,y)=(-18075,25640) (Φ.Χ. Κολινδρός). Από την άλλη το τοπογραφικό για το ίδιο σημείο έχει συντεταγμένες (x,y)=(24302,25640). Δηλαδή ενώ συμπίπτουν οι τεταγμένες, στις τετμημένες είναι ότι να 'ναι, αν υποθέσουμε ότι και το τοπογραφικό είναι σε Hatt. ¨Ετσι υπέθεσα ότι είναι σε κάποιο άλλο σύστημα συντεταγμένων, αλλά δεν ξέρω ποιο! Μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.