Jump to content

Tom

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tom

 1. Ξέρει κανείς ποιες είναι οι τελευταίες προδιαγραφές για τη σύνταξη ΜΠΕ-ΠΠΕ για έργα οδοποιίας? Αυτές που ξέρω είναι της Υ.Α. 69269/5387 οι οποίες όμως είναι γενικές ανά κατηγορία δραστηριότητας. Στην περίπτωση οδοποιίας, που θα βρω τι σχέδια απαιτούνται (μηκοτομές, διατομές κλπ)? Νομίζω παλιότερα κάποιος μου είχε δείξει κάποιες προδιαγραφές ειδικά για οδοποιία αλλά δεν μπορώ να τις βρω (δεν βρίσκω ούτε αυτόν που μου τις έδειξε, ούτε το ΦΕΚ των προδιαγραφών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 2. Δηλαδή φωτοβολταικά σε δάσος απαγορεύονται, το ίδιο ισχύει και για χαρακτηρισμένα χορτολίβαδα και άγονες εκτάσεις?
 3. Καλημέρα, γνωρίζει κανείς εάν επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δασική έκταση? Με ποια κριτήρια το Δασαρχείο δίνει έγκριση επέμβασης?
 4. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ψάξω τη βιβλιογραφία που προτείνεις αλλά πιστεύω ότι για τα θηραματικά θα τη βρω μόνο στο πανεπιστήμιο οπότε λέω να πάω μία βόλτα και από εκεί..
 5. Στην Δ/νση αγροτικής Ανάπτυξης πήγα αλλά δεν είδα φως, τώρα λέω να πάω στη διεύθυνση περιβάλλοντος. Αντε να δούμε...
 6. ckyriako ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι τα έχω διαβάσει τα links που λες, αλλά έχουν πληροφορίες μόνο για πρόβατα, μοσχάρια και χοίρους ενώ θέλω για όλα τα είδη για τα οποία προβλέπεται σταυλισμός, όπως τα θηραματικά. Όσον αφορά την ΚΥΑ που ανέφερα παραπάνω, δεν περιέχει κάτι σχετικό τελικά.
 7. Είναι να κάνω μια μελέτη χειρισμού και διάθεσης αποβλήτων για ποιμνιοστάσιο και πρέπει να υπολογίσω τα παραγόμενα απόβλητα. Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τη σχετική νομοθεσία για τον υπολογισμό των αποβλήτων που παράγουν διάφορα ζώα ανά κιλά ζωικού βάρους? Υποψιάζομαι ότι αυτό που ζητάω είναι στην Κ.Υ.Α. 224203/16-01-2006 αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά στο ιντερνετ. Ευχαριστώ.
 8. Αχά, και πρέπει να το εγκαταστήσω χωριστά το RasterDesign?
 9. Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω, υπάρχει διαφορά του rubbersheet στο map και στο rasterdesign?
 10. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Λέω να ακολουθήσω την μέθοδο του Agior. fedstog να σαι καλά αλλά δουλεύω στο autocad. Γεια σας!
 11. Καλημέρα, Έχω μια σειρά από σκαναρισμένους χάρτες 1:5000 της ΓΥΣ, που θέλω να γεωαναφέρω. Στο υπόμνημα εκτός των άλλων έχει και ένα παραλληλόγραμμο που δείχνει τα φ και λ των γραμμών του. Ο χάρτης φαίνεται να είναι σε Ηαττ αφού έχει συντεταγμένες της τάξης (4000,-24000). Βέβαια οι τετμημένες έχουν σημείο 0 τη μία γωνία του χάρτη οπότε συμπεραίνω ότι το κέντρο Φ.Χ. είναι κάπου αλλού. Τέλος πάντων κατέληξα ότι μάλλον πρέπει να μετατρέψω τα φ και λ σε συντεταγμένες Ηαττ και να τις εφαρμόσω στον χάρτη αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω, υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει? Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα.
 12. Καλησπέρα, Έχω ψάξει όλο το διαδίκτυο ψάχνοντας για τις προδιαγραφές για ΜΠΕ για ποιμνιοστάσιο και δεν έχω βρει τίποτα. Μήπως υπάρχει κάποιος που να τις έχει ή να ξέρει που μπορώ να τις βρω?
 13. Αυτό σκέφτηκα και εγώ, αλλά χρησιμοποίησαν αυθαίρετο σύστημα και το έκαναν να μοιάζει με το Ηatt κατά 50%!! Καλά δε νομίζω να συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που λέμε, απλά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτού που έκανε την αποτύπωση!Τι να πω?!
 14. Έχω δύο χάρτες, έναν 1:5000 της ΓΥΣ και μια αποτύπωση της περιοχής που με ενδιαφέρει. Ο χάρτης της ΓΥΣ είναι με Hatt και έχει συντεταγμένες για ένα σημείο (x,y)=(-18075,25640) (Φ.Χ. Κολινδρός). Από την άλλη το τοπογραφικό για το ίδιο σημείο έχει συντεταγμένες (x,y)=(24302,25640). Δηλαδή ενώ συμπίπτουν οι τεταγμένες, στις τετμημένες είναι ότι να 'ναι, αν υποθέσουμε ότι και το τοπογραφικό είναι σε Hatt. ¨Ετσι υπέθεσα ότι είναι σε κάποιο άλλο σύστημα συντεταγμένων, αλλά δεν ξέρω ποιο! Μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω? Ευχαριστώ.
 15. Φίλε The Lagman, να σου πω δεν έχω καταλήξει ακόμη. Η αλήθεια είναι πως το όργανο έχει πάρα πολλές λειτουργίες που βοηθάνε στις μετρήσεις, τα windows που έχει είναι πολύ βολικά και γενικά είναι καλοφτιαγμένο. Αυτό που με ανησυχεί λιγάκι όμως είναι ότι η Topcon δεν υπάρχει πια γιατί λέει αγοράστηκε από κάποια άλλη. Επίσης το γεγονός ότι αν "χτυπήσεις" το ίδιο σημείο δύο φορές η μέτρησή σου θα είναι διαφορετική, είναι λίγο εκνευριστικό - κάτι που από ότι λένε για άλλες εταιρείες δεν συμβαίνει. Στο τέλος τέλος αυτά που μετράνε είναι η τιμή, η αξιοπιστία και η χρηστικότητα κατά την ταπεινή μου άποψη. Την τιμή δεν την ξέρω, θα την κανονίσεις εσύ με τον ιδιοκτήτη. Όσο για την αξιοπιστία θα έδινα στο όργανο ένα 6 με 7 (στα 10) μιας και προσωπικά με έχει ζορίσει αρκετά. Για την χρηστικότητά του, το όργανο θεωρώ έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεσαι συνδυάζοντας ένα total station και έναν υπολογιστή(σε γλυτώνει από αρκετή δουλειά γραφείου), αλλά πιστεύω ότι και τα αντίστοιχα μοντέλα στην ίδια τιμή άλλων εταιρειών όπως Sokia (που με έχει πείσει για την ποιότητά της όχι τόσο από προσωπική εμπειρία με κάποιο όργανο αλλά από "μαρτυρίες" χρηστών τέτοιων μηχανημάτων) θα έχουν τις ίδιες πάνω κάτω λειτουργίες. Γενικά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το όργανο αλλά τη δουλειά μου την κάνω. Tο ότι είναι σερβοκινούμενο έχει την πλάκα του και με καθυστέρησε λίγο στην αρχή μέχρι να το μάθω αλλά πλέον όλα οκ. Τελικά νομίζω ότι Αν ξαναγοράσω total station μάλλον θα δοκιμάσω Sokia. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο φίλε μου, αν θέλεις κάτι άλλο είμαι στη διάθεση σου.
 16. Δεν αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση, έτσι? Μιας και δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο κοντά.
 17. Ιδιώτης μου ζήτησε να συντάξω τοπογραφικά διαγράμματα για 3 εκτάσεις εντός οικισμού για να βγάλει τίτλους ιδιοκτησίας. Οι εκτάσεις βρίσκονται σε πολύ μικρή κοινότητα-χωριό. Γενικώς τι βεβαιώσεις-νομικά έγγραφα χρειάζονται? Επίσης στο ένα από τα 3 υπάρχει ήδη κτίριο, τι γίνεται σ'αυτή την περίπτωση? Τέλος κάπου διάβασα ότι πρέπει να τραβήξω τα όρια 2 μέτρα μακριά από τον άξονα δρόμου. Το χωριό αυτό είναι γεμάτο από δρομάκια πλάτους το πολύ 1,5 μέτρο και το συγκεκριμένο τεμάχιο συνορεύει με δρομάκι, τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ.
 18. ...μάλλον προτιμώ να το μάθω μόνος μου το CoGo... Ευχαριστώ πάντως, κάτι τέτοιο έψαχνα να μάθω, δηλ σε ποια λειτουργία του σταθμού να ψάξω.
 19. Καλημέρα agior, ευχαριστώ για την απάντηση. Παράληψη, εννοώ για την κατά μήκος κλίση ενός άξονα με διαδοχικά σημεία. Πρόκειται για μια όδευση για την κατασκευή ενός αγωγού για νερό. Ένα θέμα είναι ότι πρέπει εκείνη τη στιγμή στο πεδίο, να δείχνω προς ποια κατεύθυνση έχω την επιθυμητή κλίση και αν βολεύει να πασσαλώνεται. Τώρα, για το CoGo που λες δυστυχώς δεν το 'χω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει..
 20. Καλημέρα, έχω ένα Topcon GPT 9003M και θέλω να κάνω μια απευθείας χάραξη με σταθερή κλίση. Θέλω να ρωτήσω εάν χρειάζεται να σταθώ σε όλα τα σημεία με τη σειρά, για να δίνω τη σταθερή κλίση που θέλω, να πασσαλώνω και να προχωράω στο επόμενο σημείο ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με λιγότερες στάσεις.
 21. Φίλε Pano ευχαριστώ για την απάντηση. Στην προκειμένη περίπτωση αν μπορούσα να βρω 4 γνωστά σημεία δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, γι΄αυτό προσπαθώ να βρω λύση μόνο με αυτά τα δύο γνωστά. George_Topo και P_Haraxis αυτό νομίζω θα μου λύσει το πρόβλημα,δεν το δοκίμασα ακόμα αλλά νομίζω αυτό είναι. Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.