Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikoschatz

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nikoschatz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ok, οπότε βγαίνω από το δίλημμα ούτως η αλλιώς. Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα κι από μένα. Έχω μια ερώτηση περισσότερο τεχνικής φύσεως. Σχεδιάζω ένα οικιακό 6.9 kw σε ταράτσα που θα λειτουργεί με 3 μονοφασικούς SMA. Με μία πρώτη ανάγνωση η καταλληλότερη επιλογή inverter θα ήταν 3 SB 2.500. Δουλεύοντας όμως στο SD και στο PVSyst μου δίνουν καλύτερα αποτελέσματα για 3 SB 2100 TL παρόλο που η μεγ.ισχύς τους δεν θα φτάνει τα 6.9. Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου συνάδελφου που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα Ευχαριστώ
  3. Ευχαριστώ, αυτό ήθελα να διευκρινήσω. Μήπως γνωρίζεις αν χρεώνει η ΔΕΗ παραπάνω για το τριφασικό ρολόι που θα εγκαταστήσει?
  4. Μήπως ξέρει κανείς και το κόστος τοποθέτησης από τη ΔΕΗ τριφασικού ή μονοφασικού ρολογιού αν έχει μεγάλη διαφορά? Επηρεάζει την επένδυσή μας?
  5. καλησπέρα κι από μένα. Είμαι επίσης καινουριο μέλος. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πόσο επηρεάζει την επένδυση εγκατάστασης φ/β<10 kw σε ταράτσα το τριφασικό πάγιο. (μια τάξη μεγέθους). Δηλαδή θέλω να ρωτήσω αν συμφέρει πάντα να τοποθετούμε όσο περισσότερα πανέλα μπορούμε στον διαθεσιμό χώρο ή λόγω του τριφασικού ρεύματος κάποιες φορές συμφέρει να μείνουμε στα 5 kw αντί 6 kw π.χ.? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.