Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

CptBill

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by CptBill

  1. Οι εξωτερικές συνθήκες άλλαξαν. Όλοι το ζούμε αυτό με την lg. Υπάρχουν μέρες που δουλεύει αψεγάδιαστα και μέρες που είναι για πέταμα. Η μόνη ρύθμιση που μειώνει αισθητά τα on/off είναι η ενεργοποίηση του silent. Όλα τα υπόλοιπα περί ρυθμίσεων έχουν εξαντληθεί με χρόνια δοκιμών άνευ αποτελέσματος.
  2. Όλες οι lg therma v ξεκινήσουν με overshoot. Το ότι φτάνεις τα 4kw σε ισχύς, αυτό είναι το overshoot. Είναι θέμα συμπεριφοράς της αντλίας. Αν δοκιμάσεις να κάνεις αυτό που προ ανέφερα με τη θερμοκρασία νερού θα δεις τη καμπύλη κατανάλωσης να κάνει μια ωραία βουτιά και να σταθεροποιείται σε χαμηλά επίπεδα ισχύς.
  3. Και εδώ η δημοσίευση του paQ που αναφέρει πως μετα απο αρκετά adjustments, εδω ειναι η λύση των overshoot της LG (στην εκκινηση, επειτα απο defrosts) https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/77497004#77497004 Εδω η λύση που επεξηγεί τι κάνει https://github.com/paqpaqpaq/ThermaV_overshoot_logic Απο ότι καταλαβαίνω, χρειάζεται κάποια esp32 συσκευή με rs485 controller. Οποίος έχει τις απαιτούμενες γνώσεις θα ήταν τέλειο να το υλοποιήσει και να βοηθήσει και τους υπόλοιπους ωστε να δωθεί επιτέλους λύση στο μακροχρόνιο αυτό προβλημα της LG
  4. Προσαγωγής Ξάχασα να αναφέρω, πάντα ρυθμισμένη σε silent. Περιορίζει την ισχύ του overshoot που κάνει.
  5. Αν τη γυρίσεις σε έλεγχο νερού, κάνεις το απλό μαγικό: Στη πρώτη εκκινηση που θα κάνει να μην αφήσεις το νερό της προσαγωγης να ξεπεράσει κατα 4 βαθμούς το επιθυμητό νερό που ζήτησες (πες οτι ζητάς πχ 37C, στην εκκίνηση αυτη κανει το κλασικο overshoot σε ισχυ οποτε η θερμοκρασια προσαγωγής πάει στο θεό, λιγο πριν φτασει 41C και θα κόψει, εσυ βαζεις απο το controller το νερο πχ στουτς 39C). Μετα απο δεκάλεπτο θα αρχίσει να κόβει σταδιακά σε ισχύ οπότε μπορείς και εσύ να βάλεις τη θερμοκρασία νερού που θες. Καπως ετσι εγω πχ σήμερα είμαι στους 36C επι ώρα αφου απέτρεξα την LG μετά το 2ο overshoot που έκανε, να μπει σε λούπα on/off To πρώτο overshoot δεν πρόλαβα να το αποτρέξω αφου πρέπει να στέκομαι δίπλα απο το controller και έχω φάει πολύ bullying απο τη γυναίκα καθε φορά που το κάνω αυτό. Alien technology from LG 😄
  6. Το πρόβλημα με τις therma v είναι κοινό μυστικό της αντιπροσωπείας, των μηχανικών και αρκετών ακόμα που εμπλέκονται. Γνωρίζω άτομο που τη ξεφορτώθηκε κ στην ίδια εγκατάσταση με μηχάνημα ίδιας ισχύς, άλλου κατασκευαστή δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα σε λειτουργία της αντλίας του. Έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα ποστ τα περί χωρητικότητας δίκτυου και έχω αναφέρει τη συνολική χωρητικότητα του δικού μου δικτύου. Η όλη εγκατάσταση έγινε χέρι με χέρι με μηχανικο μηχανολόγο ο οποίος μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή. Οπότε δεν τίθεται θέμα λάθος εγκατάστασης. Το 90% των χρηστών που έχουν μια lg δεν κάθονται να βλέπουν διαγράμματα κατανάλωσης σε home assistant για να πάρουν χαμπάρι τι συμβαίνει. Θα πάει ο κυρ Μήτσος που την εγκατέστησε, θα τους βάλει μια fixed θερμοκρασία νερού στους 50C και μετα όλα καλά.
  7. Καλησπέρα Η λύση πλέον υπάρχει και μπορεί να εξαλείξει τα overshoot ισχύς της LG. Βρίσκεται στο github και έχει επεξηγηθεί στο τεράστιο thread του φόρουμ των ολλανδών εδω https://github.com/altrnate32/esp-lg-control Από όσο έχω καταλάβει απαιτεί home assistant, κάποιο modbus και δεν ξέρω τι άλλο. Όποιος έχει τις γνώσεις και μπορεί να βοηθήσει και τους υπόλοιπους, ας γράψει εδώ. Προσωπικά έχω χαθεί με το φόρουμ των ολλανδών κ δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις. ΥΓ: Ο Ολλανδός (mouse) που θα έφτιαχνε μια ready to use λύση για τους απλούς χρήστες και θα την πουλούσε (θα ειχε εύκολο interface) δυστυχώς αντιμετώπισε θέμα υγείας οπότε τη ξεχνάμε αυτή τη λύση. ΥΓ2: Εδώ το screenshot για το πως φαίνεται η LG στο HA και ο σχετικός διακόπτης που διορθώνει τη κατάσταση των on/off
  8. Εχουν δοκιμαστει ολα αυτα επι 1+ χρονο απο τους ολλανδους που ειχα ποσταρει καιρο πριν. Τιποτα δεν λυνει το προβλημα αφου αφορα προβλημα του τροπου λειτουργιας της LG. Απλα καποιες φορες κερδιζεις χρονο και τα on/off ισως να γινονται με μικροτερη διαρκεια. Η LG γνωριζει απολυτα το προβλημα και το εχει παραδεχτει εμεσα. Σε μελος του φορουμ εχουν αλλαξει 2 πλακετες χωρις φυσικα να αλλαξει κατι. Και οχι, 2 διαφορετικα κυκλωματα δεν λυνουν το προβλημα. Απο την αρχη που ξεκινησα το thread και ανεβασα το βιντεο στο youtube εχω δεχτει ουκ ολιγα μηνυματα με παρομοια προβληματα απο κατοχους και διαφορετικες εγκαταστασεις. Ο μονος τροπος να ξεγελασεις την lg ειναι να εχεις μεγαλη θερμικη αδρανεια για να μην προλαβαινει να κανει το +4C. Που και παλι δεν ειναι η απολυτη λυση γιατι τα overshoot ισχυς που κανει οταν ξεκιναει ειναι τραγικα. Οποιος εχει χρονο ας διαβασει το thread των ολλανδων. Με google translate. Εκει θα δει και την, εν κατασκευη, λυση. Δεν ηθελα να γραψω τοσο καιρο γιατι δεν εχει νοημα να γραφω τα ιδια. Εχει επιβεβαιωθει και απο εμενα οτι υπαρχει τροπος να την "κοροιδεψεις" για να μην κανει on/off και να κατεβαζει ακομα και 35C νερο. Ολα τα προβληματα της ειναι καθαρα θεμα προγραμματισμου της λειτουργιας της. Tα overshoot σε καθε εναρξη και το +4C νερου οπου σβηνει δημιουργουν μια απεριοριστη λουπα με on/off εαν κανεις το λαθος να τη βαλεις σε χαμηλη θερμοκρασια νερου. Λιγο υπομονη.
  9. το προβλημα εχει αποδειχτει κοινο μυστικο της LG. Oλες οι LG το εχουν, σε εγκαταστασεις με καλοριφερ. Οταν υπαρχει μεγαλη θερμικη αδρανεια, δλδ ενδοδαπεδιες, η συμπεριφορα της ειναι μακραν πιο ομαλη. Λιγο υπομονη και θα υπαρξει πιθανον λυση συντομα. Οχι φυσικα απο την LG. Και ναι, ειναι πρακτικα αδυνατο να παιξεις με χαμηλες θερμοκρασιες. Ειναι ικανη να κανει on/off ανα 10 λεπτα. Λιγο υπομονη και θεωρω οτι ισως σε κανα μηνα θα εχω θετικα νεα απο το μετωπο. ΥΓ: Για οσους θυμονται, θα εβαζα δοχεια αδρανειας. Εβαλα και δεν βοηθησε σε τιποτα.
  10. Εάν μωρε, πόσο χειρότερη μπορεί να γινει😄
  11. ειναι κομματακι περισσοτερα, νομιζω, αυτα που μπορεις να δεις μεσω της πατεντιας του χρηστη mouse στο ολλανδικο φορουμ Και φυσικα το ζουμι στην ολη φαση ειναι να μπορεις να αλλαξεις παραμετρους απο το να εχεις view only κατασταση
  12. Πριν έχει στόχο ~48 και μετά ~45. Οπου δεν γινεται κανενα overboost οπως επισης δεν εχουμε on/off πλην του defrost. Στο τριτο παραδειγμα με 40 βαθμους, ειχε μονο ενα σωμα ανοιχτο, σε ολοκληρο το σπιτι του, ενδεικτικο παραδειγμα της δυσκολιας μεσα απο τις τροποποιησεις. Ναι δεν γραφτηκε απο την αρχη λογισμικο, αν αυτο καταλαβαν μερικοι, ισως το εθεσα λαθος. Αν και εχει ξεκινησει η προσπαθεια. Εχουν παραμετροποιησει το τροπο λειτουργίας της lg.
  13. Και οι ολλανδοι το εκαναν. Αφου ειχε επικρατησει η απολυτη δυσανασχετηση οσο αφορα το overboost που κανει στην εκκίνηση οταν βλεπει μεγαλη διαφορα νερου , τα υπερβολικα πολλα defrost, τα on/off οταν ο ογκος δεν της αρεσει, σχεδον randomly, και η υποψια οτι η LG δινει COP στα specs που δεν πιανονται κατα διάνοια, οχι επειδη ειναι κακο μηχανημα αλλα επειδη εχει κακογραμμενο (η καλυτερα σαπιο λογισμικο). Καποιος ,μεσα στο απολυτο thread που εχουν δημιουργησει, ειχε τον χρονο να επεμβει στο λογισμικο της LG. https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/69675712#69675712 το πριν και το μετα (το ενα on/off ειναι λογο defrost) ανεβαζω και το σχετικο γραφημα με τις επεξηγήσεις , με google image translate οποτε συγχωρεστε την οποια ποιοτητα Απο οσο καταλαβα την εκανε να δουλευει μακραν πιο ομαλα ακομα και οταν βλεπει οχι παραλογο ογκο νερου.
  14. Ειναι αυτό που προ ανέφερα επίσης και στο παρελθόν.:το θέμα έχει συζητήθει στο παρελθόν αναλυτικά και στο φόρουμ του μοναχός http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/3708-Οικιακή-αντλία-θερμότητας-inverter-και-δοχείο-αδρανείας?p=52087&viewfull=1#post52087 Έχει αναφερθεί στο thread εκείνο και η μελέτη από το υπουργείο ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στην Αγγλία. Το πορισμα είναι πως το δοχείο αδράνειας θα πρέπει να τοποθετειται στη σειρά, στην επιστροφή αφού δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πλεονεκτημα εαν δημιουργήσεις 2 κυκλώματα. Επίσης όπως ανέφερε και ο Κωνσταντίνος, αναιρεί λίγο την έννοια της αντιστάθμισης το να έχεις 2 διαφορετικά δοχεία αδράνειας. Ίδιες ανησυχίες έχω διαβάσει στο φόρουμ του μοναχος. Επίσης και οι 2 μηχανικοι μου (ένας της εγκατάστασης και εμάς που έκανε τη μελέτη θέρμανσης) αναφέρουν ως προτιμότερο να μπει στην επιστροφή. Η lg πάντως έχει τεράστια μα τεράστια θέματα στο κομμάτι του λογισμικου. Από το διαφορικο της που ειναι -0.5c έως +1.5c (φανταστείτε να θέλετε επιθυμητή 21 και να κλείνει στους 22.5 και να ανάβει στους 20.5....η θερμοκρασιακή άμεση έχει πάει περίπατο και η σύζυγος γκρινιάζει) μέχρι το γεγονός για ένα λόγο που μόνο οι μηχανικό της lg ξέρουν, στην εκκίνηση της φτάνει η ισχύ της στο Θεό (για αυτό και πολλοί όλλανδοι έχουν ενεργοποιήσει το peak limiter τζαμπερακι. Εδώ αναλυτικά (θα χρειαστεί Google translate) η όλη συμπεριφορά της. https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2017448/38 Οι Ολλανδοί πλέον προσπαθούν να συντονιστούν και να γράψουν λογισμικό για αυτή. ΥΓ: Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ αγάπαω την 8ετων carrier monobloc που έχω στον Πειραιά. Έχει μια καμπύλη αντιστάθμισης που ακόμα και όταν πρέπει να κατεβάσει νερό στους πχ 28C, θα το κάνει με άνεση χωρίς παράπονο. Η τραγική lg (sorry κιόλας αλλά έχω αγανακτήσει μαζί της) κάτω από 39c δεν λέει να κατεβάσει με τιποτα αφού αρχίσει τα on off. Παρά μόνο όταν έξω πχ έχει πολικές θερμοκρασίες όπου την έχω καταφέρει να δουλέψει με νερό 36c. Εν αναμονή δοχειου αδράνειας λοιπόν. Θα φτάσω έπειτα στα 100λιτρα ΔΑ, 80+ λίτρα σώματα που έχω τώρα και προοπτική να προσθέσω αλλά 2 σώματα και να προσθέσω 25 περίπου λίτρα όγκου.
  15. Επόμενες μέρες θα προστεθεί δοχείο αδράνειας 100 λίτρων στη σειρά και συγκεκριμένα στην επιστροφή του δικτύου. Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω όσο αφορά το δοχείο αδράνειας κ τη σύνδεσμολογια? Παιζει ρόλο το ύψος στο οποίο θα συνδεθεί η επιστροφή πάνω στο δοχείο αδράνειας? Πρέπει να είναι στο ψηλότερο σημείο η στο χαμηλότερο σημείο το σημείο όπου θα συνδεθεί η επιστροφή του δικτύου, πάνω στην είσοδο του ΔΑ?
  16. οι αποψεις διιστανται Απο αυτα που εχω διαβασει στο μοναχο, εφοσον το προβλημα αφορο ογκο, προτεινεται να μπει δοχειο στην επιστροφη Οπως και να εχω, θα σας εχω νεα απο Νοεμβριο-Δεκεμβριο αφου ηδη εχει δρομολογηθει να προστεθει δοχειο 100 λιτρων.
  17. Αυτη ειναι και η μεγαλη μας απορια μας επισης. Στην αρχη νομιζαμε οτι πρεπει πχ να περασει ενα χρονικο οριο των 20 λεπτων (γιατι αυτο παρατηρησαμε στα πρωτα διαγραμματα που βγαλαμε) για να κατεβαζει ισχυ οποτε θεωρησαμε οτι ενα δοχειο αδρανειας απλα θα ελυνε το προβλημα. Μετα διαπιστωσαμε οτι το κανει χρονικα randomly, οποτε θελει, μετα την εναρξη να κατεβαζει ισχυ, και αλλες φορες να μενει καρφωμενη χωρις να κατεβαζει. Οι ολλανδοι με τη συμπεριφορα της ηταν τοσο απελπισμενοι που α) την εχουν σε low noise για να χαμηλωνει ισχυ β) καποιοι απο αυτους εβαλαν χερι στο dip switch που εχει η εξωτερικη μοναδα που μειωνει την ισχυ της. Δεν θα μπω στη διαδικασια να ανοιγω την εξωτερικη μοναδα για να αλλαζω dip switches. Ενα παραδειγμα υποδειγματικης λειτουργιας εξωτερικη 11C. με αντισταθμιση outdoor temp for auto mode (min)-3 εως 20C LWT for auto mode (min)30C εως 50C Δηλαδη ζητουσε νερο στους 37C, αμα θυμαμαι καλα εφτασε μεχρι 40C και εκει που ημουν σιγουρος οτι θα κοψει, αποφασισει να κατεβασει ισχυ, εφτασε στους 37C καρφωμενη ενω προς προς το τελος κατεβηκε στα 780watt για ωρα. Της πηρε 9 λεπτα για να κατεβει. Μονο μπισκοτακι δεν της εδωσα μετα για την υποδειγματικη της λειτουργια. Και εδω ο παραλογισμος εξωτερικη 7C, με ιδια καμπυλη με παραπανω 20 λεπτα μετα μειωσε ισχυ και μετα αρχισε να ανεβαζει μεχρι που εκοψε. Ειχε προηγηθει πριν απο αυτο ενα ωραιότατο start/stop χωρις να καταλαβουμε γιατι.
  18. Δυστυχως στη προκειμενη περιπτωση ολες οι θερμοστατικες ειναι μονιμα ανοιχτες και το προβλημα προϋπήρχε πριν μπουν οι θερμοστατικες. Το να εχω σταθερη παροχη και να τη μεταβαλλω με ανοιγμα θερμανσης σε ενα κλειστο καλοριφερ = περισσοτερος ογκος νερου ειχε ως αποτελεσμα να δουλεψει σωστα, εστω για μερικες ωρες και οχι το αντιθετο.
  19. Για του λογου το αληθες, το ανοιγμα ενος σωματος ενα ωραιο πρωινο ειχε αυτο το αποτελεσμα. Εκτοτε βεβαια, αν και ολα τα σωματα ειναι ανοιχτα, συνεχιζει ανα περιοδους να κανει τα stop/stop. @antloukidis Υπαρχουν 2 θερμοστατικες συνολικα σε 2 εκ των 7 σωματων και ειναι παντα στο μεγιστο της θερμοκρασιας τους περα απο το ανωτερο παραδειγμα που ηταν καθολικα κλειστο ενα καλοριφερ. Τοποθετηθηκαν σε 2ο χρονο, ενω υπηρχαν ηδη τα προβληματα.
  20. οτι ΔΤ βλεπει, κανει το ιδιο δυστυχως. Στο παραδειγμα του βιντεο, με pump capacity χαμηλωμενο, ναι μεν το ΔΤ ειναι μεγαλυτερο των 5C αλλα το κανει και με μικροτερο ΔΤ. Δεν εχω το γραφημα αυτη τη στιγμη αλλα την εχω πετυχει σε κρυο πρωινο που αρχισε τα σταρτ στοπ και ανοιξα τη ροη σε ενα καλοριφερ δωματιου (εντελως κλειστο) μεσω θερμοστατικης, ξαφνικα καταφερε, αφου peakare στα πχ 3000watt για 20 λεπτα, να κατεβασει ισχυ και να μεινει ετσι επι ωρα. Εχεις υπολογισει χονδρικα στα ποσα λιτρα νερου εισαι με τα 5 fan coils και τα 2 σωματα? Ρωταω μηπως βγαλουμε ενα μπουσουλα με τις παραξενιες της therma v
  21. Καλησπερα. Ναι και εγω πιστευω οτι θα λυθει με δοχειο αδρανειας, το ζητημα ειναι γιατι το κανει και δεν κατεβαζει ισχυ; Μου κανει εντυπωση που σε εσενα με 80 λιτρα δοχειο συνεχιζει να κανει on/off Νομιζω οτι τα fan coils απο τη φυση τους εχουν μικρη χωρητικοτητα νερου (χωρις να ειμαι σιγουρος) οποτε αυτο δεν βοηθαει τη κατατασταση σε εσενα επισης. Ποια LG εχεις? Εδω ο φιλος ολλανδος που αντιμετωπισε παρομοιο προβλημα (δεν ειναι ο μονος βεβαια). Εχεις δικιο. στο βιντεο που ανεβασα δεν δουλευω με αντισταθμιση (ανεβασα λαθος βιντεο αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο), της ειπα να κρατησει manual νερο 35C ως παραδειγμα. Δεν εχω απευθυνθει στην LG ακομα. Ηλπιζα μηπως εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια και ξερει γιατι συμβαινει.
  22. Χαιρετω το forum ως ιδιωτης. Ακολουθει σεντονι. Προ λιγων ημερων εγκατασταθηκε μια lg therma v r32 12kw monoblock τριφασικη στη πολη του Βολου. Φιλος μου μηχανικος μηχανολογος ανελαβε τη μελετη με στοχο οσο το δυνατον χαμηλες θερμοκρασιες προσαγωγης και επιστροφης, βασισμενος στη λογικη που ειχε αναφερει ο @paslasπρο ετων στη δικια του εγκατασταση. Υπαρχει ηδη μια carrier στον Πειραια που εχει συμπληρωσει ηδη 8 χρονια και δουλευει αντιστοιχα ετσι, εχοντας παρει τις πολυτιμες συμβουλες του pasla, δηλαδη με μεγαλα σωματα (προκειμενου να βγει η μελετη) . Πετυχαμε cop στο Θεο αφου καταφερνει να δουλευει με χαμηλες θερμοκρασιες. Ετσι και στην LG, μπηκαν υπερδιαστασιολογημενα σωματα με συνολικο ογκο λιτρων περιπου 85+λιτρα και ισχυς 10622watt στους 55C, Η εγκατασταση τελειωσε υπο την επιβλεψη του τοπικου μηχανικου/εγκαταστατη, δεν υπηρχαν ιδιαιτεροτητες (δεν θελαμε ΖΝΧ), δεν κριθηκε απο τους εμπλεκομενους οτι χρειαζεται καποιο δοχειο αδρανειας και δοχειο διαστολης περα απο αυτα που εχει ηδη ενσωματωμενη η LG. O τοπικος εγκαταστατης/μηχανικος δεδομενου οτι επαιζε μονο με hitachi δεν γνωριζε πολλα απο την lg οποτε αρχικα ρυθμιστηκε σε manual με προκαθορισμένη θερμοκρασια πχ 45C. Σε 2ο χρονο ενημερωθηκε και αυτος για το τροπο λειτουργιας της αντισταθμισης. Ηρθε λοιπον η ωρα να μπει η καμπυλη αντισταθμισης στις παραμετρους της LG. Εχοντας μελετησει το τεχνικο εγχειριδιο της carrier που ειναι θησαυρος, η LG εχει ενα κακο εγχειρίδιο που στο τελος καταλήγεις με περισσοτερες αποριες απο αυτες που ειχες πριν το διαβασεις. Οι παραμετροι περάστηκαν στα outdoor temp for auto mode -3C ως 15C και LWT for auto mode 34C με 55C μεσω του installer menu (ενδεικτικα νουμερα για τη περιοχη μου) H αντλια μπηκε σε λειτουργια water and air , επιλεχθηκε heat και auto λειτουργια. Και εδω αρχιζουν τα θεματακια. Μεσω του τριφασικου μετρητη της shelly παρατηρηθηκε πως η αντλια εκανε απειρα non stop, ειδικα οταν ο καιρος ηταν λιγο πιο ζεστος και επρεπε να διατηρησει χαμηλες θερμοκρασιες νερου. Συγκεκριμενα εκανε το εξης: οταν πχ μεσω της καμπυλης που της ειχαμε οταν πχ ειχε εξωτερικη θερμοκρασια 13C, ανεβαζε νερα πχ στους 36C οπως επρεπε, η ισχυς της ηταν σε χαμηλα επιπεδα (~1000watt). Και ολα ωραια και ομορφα μεχρι που μετα απο λιγο αρχισε να ανεβαζει ισχυ αποτομα (τονιζω το αποτομα) πηγαινοντας 2kw, επειτα 3kw, κτλ (καποιες φορες ξεπερνουσε και τα 4kw) κ η θερμοκρασια νερου ξαφνικα ανεβαινε μεχρι που στους +4C βαθμου νερο απο τη ζητουμενη μεσω της καμπυλης αντισταθμισης, εκοβε. Δηλαδη εκοψε στους 40C στο παραδειγμα μας. Αυτο γινοταν συνεχεια. Τα on/off ηταν απειρα σε μια μερα. Το μοτιβο της ειναι οτι παντα κοβει οταν η θερμοκρασια νερου παει 4 βαθμους παραπανω απο τη θερμοκρασία νερου που θα επρεπε να ζητησει. Eνα σχετικο διαγραμμα απο home assistant και τον shelly 3em Γυριζοντας τη λειτουργιας σε water only (που προτεινε η LG στον μηχανικο/εγκατασταση) ή air only υπαρχουν τα εξης 2 σημαντικα μειονεκτηματα. α) το διαφορικο της ειναι -0.5C εως +1.5C (type 0 ρυθμιση σε air only) β)Σταματαει να ακολουθει τη καμπυλη που της εχεις ορισει. Οποτε ειναι αχρηστη ανευ αντισταθμισης. Τυχαιο παραδειγμα: καποια στιγμη σε air only, μου ανεβαζε 60C για να φτασει επιθυμητη θερμοκρασια χωρου και επειτα εσβησε. Αποτελεσμα η θερμικη ανεση να εχει παει περιπατο αφου μεσα σε μερικα λεπτα ζεσταινομασταν και επειτα κρυωναμε μεχρι να παρει μπρος. Η λυση αυτη ειναι το λιγοτερο μη αποδεκτη οταν υπαρχει ολοκληρη μελετη απο πισω ωστε να παιζει η ολη εγκατασταση με οσο το δυνατον μεγαλυτερο COP. Επισης η καταλανωση παει περιπατο. Οποτε γυρισαμε και παλι σε water and air οπου εκει παιζει η αντισταθμιση και εκει ειναι το ζητουμενο να παιξει με βαση τη μελετη. Επειτα απο πολυ ψαξιμο δυστυχως ειδα παρομοια προβληματα σε ολλανδικο forum οπου με χρηση google translate διαβασα για παρομοιες συμπεριφορες με on/off αλλα και τη διαχυτη δυσαρεσκεια με το μεγαλο διαφορικο οταν δεν τη δουλευει καποιος με αντισταθμιση (water and air). Οι εκει χρηστες εχουν δοκιμασει να παιξουν με ρυθμισεις οπως χρηση της καμπυλης μεσω τα επιστρεφομενα νερα(inlet), εξωτερικο θερμοστατη κτλ κτλ. Εαν δεν ειχα δει την lg να κατεβαινει σε απιστευτα χαμηλα επιπεδα απο μονη της (σε ελεγχο water only) και να invertarei στα 610watt επι ωρες, θα ελεγα πως κατι δεν παει καλα απο μεριας hardware. Αλλα δεν φαινεται να υπαρχει τετοιο θεμα. Ψαχνοντας λιγο παραπανω στη περιπτωση των Ολλανδων η λυση σε καποιους δοθηκε οταν πχ ενας εδωσε θερμανση σε ενα επιπλεον δωματιο που ειχε με ενδοδαπεδια. Οταν δηλαδη η αντλια ειδε παραπανω ογκο νερου, αρχισε να δουλευει πιο ομαλα. Επισης αλλο μοτιβο στους ολλανδους οπως σε εμας. Τα σκαμπανευασματα συνηθως ξεκινανε οταν ο καιρος ζεσταινει. Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος. Χωρις να εχω τις απαιτουμενες γνωσεις, για αυτο και ζηταω τη βοηθεια σας, ειναι η λυση καποιο δοχειο αδρανειας; Δεν της αρκουν τα απαιτουμενα λιτρα νερου, οταν ο καιρος ειναι ζεστος; Αν και η lg νομιζω ανεφερε στον εγκατασταση/μηχανικο οτι χρειαζεται 80 με 120 λιτρα νερου τουλαχιστον. Χωρις να ειμαι μηχανικος δεν κατανοώ γιατι η αντλια δεν μπορει να κατεβασει ισχυ ωστε να μεινει στη χαμηλη θερμοκρασιου νερου και peakaρει μετα απο 10 λεπτα εναρξη. Καποιες φορες χαμηλωνει ισχυ στα 20 λεπτα, καποιες φορες στα 10 λεπτα, δεν ακολουθει συγκεκριμενο μοτιβο. Ενα παραδειγμα στο βιντεο οπου με εξωτερικη θερμοκρασια 14C, η LG πρεπει να κρατησει 35C νερο. Στη συγκεκριμενη αποπειρα εφτιασε μεχρι 39C και εκοψα. Σημειωση, αυτο το κανει και σε θερμοκρασιες νερου 40C, 45C. Αναλογα τα κεφια. Φυσικα την εχω δει, συνηθως ο καιρος ειναι αρκετα κρυος (κατω των πχ 8 βαθμων) να παιζει με αντισταθμιση για αρκετο διάστημα απροβληματιστα. Η την εχω πετυχει στη λουπα ton on/off, ξαφνικα να αποφασισει να κρατησει χαμηλη ισχυ για ωρες με τη σωστη θερμοκρασια νερου. ΥΓ: fun facts. Τα μοντελα των 12, 14kw και 16kw ειναι ακριβως τα ιδια (ιδιος συμπιεστης). Το ιδιο ισχυει και για τα μικρα μοντελα των 5kw, 7kw και 9kw. Προφανως περιοριζονται μεσω software/firmware.
  23. Ο @paslas ομως στα Ιωαννινα εχει αποδειξει πως μπορεις να εχεις πολυ καλες καταναλωσεις και με αντλια αερος-νερου. Οποτε φανταζομαι, χωρις να ειμαι ειδικος , οτι δεν ειναι απολυτο. Μια ασχετα απορια με τα παραπανω: εχετε να προτεινετε καποιο μετρητη καταναλωσης τριφασικο;
  24. ερωτημα προς τους κατοχους των lg r32 monobloc η τους μηχανικους που τη χειριζονται. Ειναι εφικτο να ρυθμισει εντελως custom η καμπυλη αντισταθμισης; Πχ στη carrier που εχω μεσα απο 4 παραμετρους ρυθμιζεις ελαχιστη και μεγιστη εξωτερικη θερμοκρασια οπως επισης αντιστοιχα ελαχιστη και μεγιστη θερμοκρασια νερου οποτε και βγαινει η προσαρμοσμενη καμπυλη. Ρωταω γιατι εχοντας εμπειρια με τη carrier, μας πηρες μηνες δοκιμων (με το μηχανικο μου) ωστε να βρουμε την ιδανικη καμπυλη. Και στη carrier ειναι πανευκολο να αλλαχθουν οι συγκεκριμενες παραμετροι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.