Μετάβαση στο περιεχόμενο

petroyan

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κρήτη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

petroyan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, τη βοήθειά σας παρακαλώ Στην παρ. 2α έχουμε την απαγόρευση υπαγωγής "σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού". Σε οικισμό προϋφιστάμενο του 1923 ("οικισμοί οι οποίοι στερούνται εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου") μπορώ να υπαγάγω στο νόμο αυθαίρετες κατασκευές (μικροπαραβάσεις: στηθαία, πεζούλια, σκάλα) κατασκευασμένα εντός "κοινόχρηστου"??? Ευχαριστώ
  2. Ευχαριστώ συνάδελφοι Όταν ήταν να εγκατασταθεί ΑΗΣ και υπήρξαν αντιδράσεις, η περιοχή προσδιορίστηκε (ευτυχώς off the record) από τον τότε πρωθυπουργό "...στου διαόλου τη μάνα..." Ο εργοδότης επιμένει σε φωτογραμμετρική μελέτη και όχι σε επίγεια αποτύπωση και σχετικά μεγάλη ακρίβεια. Τι τάξης ακρίβεια μπορεί να επιτευχθεί με φωτογραμμετρία όμως?
  3. Είδες όταν δεν ξέρεις... Η μελέτη πρέπει να είναι εναέρια φωτογραμμετρική. Με ενδιαφέρει και η ακρίβεια που μπορεί να επιτευχθεί και κάποια τάξη μεγέθους για το κόστος.
  4. Συνάδελφοι, πρόκειται να αναθέσω μια φωτογραμμετρική μελέτη για μια έκταση περί τα 1.500 στρέμματα, δυστυχώς όμως οι γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Αν κάποιος έχει τη διάθεση να μου πει κάποια βασικά και χρήσιμα θα το εκτιμούσα δεόντως. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, αλλά και κάποια γραφεία που θα μπορούσα να απευθυνθώ, ίσως... Ευχαριστώ
  5. θεωρούνται 1000τ.μ. εντός οικισμού που ορίζονται με γραμμή παράλληλη αυτής του οικισμού που κόβει το οικόπεδο μέχρι να συμπληρωθούν τα 1000τ.μ. (δλδ το τμήμα που ορίζεται από τη γραμμή του οικισμού και την παράλληλή της είναι 200τ.μ.). Η οικοδομή μπορεί να τοποθετηθεί και στο εκτός σχεδίου τμήμα του οικοπέδου αρκεί να τηρούνται οι απόστάσεις από τα όρια -15μ.- (σαν εκτός σχεδίου και ΟΧΙ σαν εντός ζώνης)
  6. Που θα μπορούσα να βρω τεχνικές προδιαγραφές έργων (αν έχουν νομοθετηθεί)? Το μόνο που βρήκα μέχρι στιγμής είναι οι Προσωρινές Τεχνικές Προδιαγραφές στο site της ΓΓΔΕ.
  7. Την εξέλιξη της ρωγμής κατά πλάτος
  8. Μήπως γνωρίζετε από που θα μπορούσα να προμηθευτώ μηκυνσιόμετρα για την παρακολούθηση της εξέλιξης ρωγμών σε φέρουσα τοιχοποιία?
  9. Στην περίπτωση αντισεισμικού αρμού και θεμελίωση με πεδιλοδοκούς είναι σκόπιμο να υπάρξει ξεχωριστή θεμελίωση στην "κοινή" πλευρά με κατ' ανάγκη έκκεντρα πεδιλοδοκάρια ή να γίνει ενιαία θεμελίωση με πεδιλοδοκάρι στο οποίο θα θεμελιώνονται τα κατακόρυφα στοιχεία των "κοινών" πλευρών?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.