Μετάβαση στο περιεχόμενο

delaxo

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

delaxo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε Brasco, ο dolomites έχει κάνει ένα αντυπωσιακά εκτενές ψάξιμο στο θέμα που τον απασχολεί. Το να τον απαξιώνεις με ύφος γυμνασιάρχη είναι το λιγότερο άστοχο. Επιπλέον το να δηλώνεις "Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Μήπως δεν είναι το κράτος ηλίθιο?" δείχνει την προκατάληψη που συχνά φέρνει η άγνοια. Αυτό το λέω επειδή εγώ ο ίδιος έχω οικόπεδο "μη άρτιο και οικοδομήσιμο" σε περιοχή εκτός σχεδίου του Πόρτο Ράφτη, η οποία περιβάλλεται από περιοχές εντός σχεδίου. Εδώ και δεκαετίες η "εκτός σχεδίου" περιοχή είναι ρυμοτομημένη με δίκτυο ύδρευσης και οικοδομημένα περίπου τα ΜΙΣΑ οικόπεδα (πολλά με παλιές άδειες "λυομένου"). Όμως η έκταση ανήκε σε οικοδομικό συνεταιρισμό και γι'αυτό το κράτος δεν επιτρέπει τη νόμιμη δόμηση, παραγνωρίζοντας την πραγματικότητα. Έτσι το οικόπεδό μου παραμένει αδόμητο και όπως φαίνεται δεν μπορώ να βάλω ούτε ένα τροχόσπιτο για να μη διαταράξω την αρμονία των γειτονικών οικοπέδων που είναι κτισμένα από το 1970. Παρεκκλίσεις "προκειμένου να μην γίνονται αδικίες" δεν υπάρχουν. Άραγε ποιός πρέπει να νοιώθει ότι είναι ηλίθιος και εθελοτυφλεί? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. Δεν υπάρχει καμία ασάφεια, το κείμενο είναι ξεκάθαρο: "σε περίπτωση κατασκευής στέγης, το μέγιστο ύψος προσαυξάνεται". Το "μέγιστο ύψος" αναφέρεται σε όλο το κτίριο, όχι στο "ύψος στέγης". Βέβαια κάποιος σαδιστής ψείρας μπορεί να εντοπίσει ασάφεια στην περίπτωση συνδυασμού στέγης και δώματος στην επικάλυψη του κτιρίου: Η προσαύξηση του 1.20 εφαρμόζεται και στο τμήμα με δώμα?
  3. Πολύ καλά τα λέει η Ira! Αυτό που δεν καταλαβαίνω με όσους λένε για προβλήματα υγρασίας, συστολοδιαστολές, κ.λπ. της εξωτερική μόνωσης με πολυστερίνη είναι τούτο: Πώς μονώνουν τις κολώνες και τα δοκάρια από σκυρόδεμα?
  4. Το ΠΔ για εκτός σχεδίου αναφέρει θερμοκήπια για αγροτική χρήση μόνο. Ο ΓΟΚ δεν αναφέρει κάτι για θερμοκήπια (πέρα από τους ορισμούς) και δεν τα εξαιρεί από τον υπολογισμό στη δόμηση. Υπάρχει κάτι επιπλέον???
  5. Προσπαθώ να διακρίνω τα ελάχιστα πλάτη ράμπας γκαράζ στο σχήμα 14.1 του ΠΔ 326/91. Τα ξέρει κανείς;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.