Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vaggelis91

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Vaggelis91

  1. Εννοείται ότι με ενδιαφέρει το αντικείμενο. Μου αρέσει πολύ η ιδέα να κατασκευάζω κτήρια και άλλα έργα. Απλά φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρω καλά στο να διευθύνω τους άλλους ή να κάνω τις σωστές επιχειρηματικές επιλογές. Άλλωστε από μικρός ήθελα να μπω στο πολυτεχνείο και όχι στην ιατρική ή κάποια άλλη σχολή. Βέβαια από την άλλη σκέφτομαι και την επαγγελματική αποκατάσταση και όχι μόνο τις προτιμήσεις μου, αλλιώς θα μπορούσα να είχα δηλώσει ακόμα και μαθηματικό, πράγμα που αν το έκανε κάποιος τώρα θα ήταν σκέτη αυτοκτονία.
  2. Γεια σε όλους! Φέτος τέλειωσα το λύκειο και στο μηχανογραφικό μου δήλωσα πρώτη επιλογή τη σχολή πολιτικών μηχανικών. Το αντικείμενο μού αρέσει αρκετά και ένας λόγος παραπάνω που με έκανε να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή είναι το γεγονός ότι ο πατέρας μου έχει γραφείο εδώ στην Κρήτη και μάλιστα από ό,τι βλέπω υπάρχει ακόμα δουλειά στον τομέα των κατασκευών, τουλάχιστον εδώ (δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα στις μεγάλες πόλεις). Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι περισσότερα άτομα επιλέγουν ΗΜΜΥ αντί για ΠΜ. Δεν λέω, οι υπολογιστές και εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ και μάλιστα πιο πολύ και από τις κατασκευές, αλλά γιατί τόσος παροξυσμός για τη σχολή αυτή; Οι υπολογιστές καλοί είναι σαν χόμπι και σαν εργαλείο, αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχει κορεσμός στον τομέα αυτό στην αγορά εργασίας. Πού δουλεύουν όλοι αυτοί που τελειώνουν ΗΜΜΥ (αν σκεφτούμε και όλους αυτούς που τελειώνουν Πληροφορική ή αντίστοιχους κλάδους των ΤΕΙ); Φαντάζομαι πως η δουλειά τους δεν έχει να κάνει με υπολογιστές, αλλά κυρίως με δίκτυα, ηλεκτρική ενέργεια και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (τα οποία δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζουν). Από την άλλη αν κάποιος θέλει να ανοίξει κατάστημα με ΗΥ, χρειάζεται να πάει ΗΜΜΥ; Αν είναι να κάνω κυρίως αυτά, εννοείται πως είναι πολύ καλύτερα να γίνω ΠΜ, που έχει και μεγαλύτερο φάσμα επαγγελματικών δυνατοτήτων. Εκτός όμως από αυτό, μπορώ να πω πως στον τομέα της φυσικής, μου αρέσει σαφώς περισσότερο η μηχανική από ότι ο Η/Μ (αν βέβαια υπάρχει κάποια ελάχιστη σχέση ανάμεσα στη φυσική του λυκείου και του πολυτεχνείου). Πριν καταθέσω το μηχανογραφικό μου, δεν είχα αμφιβολίες για την επιλογή μου, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να μου δημιουργούνται. Πιστεύετε ότι η απόφασή μου ήταν σωστή, αν λάβουμε υπόψη ότι έχω ένα γραφείο από πίσω στο οποίο θα μπορέσω να δουλέψω άμεσα και ότι το πιθανότερο είναι να επιστρέψω στην Κρήτη; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη αν κούρασα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.