Μετάβαση στο περιεχόμενο

lazoslarry

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lazoslarry

  1. Κατά την τακτοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και των βοηθητικών χώρων, σωστά δεν υπάρχει όριο στα τετραγωνικά αλλά θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα τετραγωνικά που θα δηλωθούν ως σταυλικά να καλύπτουν την ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια του ζωικού κεφαλαίου του κτηνοτρόφου (για να βγει η άδεια στην δυναμιικότητα που θέλει ο κτηνοτρόφος). (εννοείται ότι οι χώροι διαμονής είναι μέχρι 50τ.μ. - τα επιπλέον ως υπέρβαση) Καλημέρα.
  2. το θέμα είναι οτι, την τακτοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων την κάνεις για να εκδοθεί άδεια εγκατάστασης,(θεωρώ), κάτι που στη ΔΑΟΚ θα σου ζητήσουν τίτλο ιδιοκτησίας. έστω ότι τον έχεις τον τίτλο και είναι και ξεκάθαρα τα όρια του αγροτεμαχίου τότε οι περιεχόμενες σε αυτό σταυλικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να απέχουν από το οριοθετημένο ρέμα 10μ. ή 15 από μη οριοθετημένο (διορθώστεμε αν κάνω λάθος στα μέτρα), έστω ότι το έχεις και αυτό, τότε θα πρέπει να έχεις ή πράξη χαρακτηρισμού ή ο υπο ανάρτηση δασικός χάρτης να μην το δείχνει δασικής μορφής την έκταση σου (απαγορεύεται τακτοποίηση σε δάσος) Υ.Γ. 1.) το οτι τα όρια του γηπέδου σου υποδείχθεισαν εντός της περιοχής του ρέματος δεν σε απασχολεί αλλά που είναι τα κτίρια σε ενδιαφέρει. (την ΔΑΟΚ δηλαδή) 2.) ένα από τα παραπάνω να στραβώσει δε βγάζεις άδεια και πάει τζάμπα η τακτοποίηση. 3.) επίσης θα πρέπει να πάρεις και βεβαίωση χρήσεις γης από την αρμόδια ΥΔΟΜ (εδώ η κάθε μιά ζητάει τα δικά της.....εμένα κάποιες μου ζητήσαν μόνο τοπογραφικό και άλλες την Αρτα τα Γιάννενα και την Πελοπόννησο) Πρώτο πρώτο και σημαντικό κοιτάς το θέμα του δασικού.
  3. karanus σε ευχαριστώ για την βοήθεια και την άποψη σου, και θα συμφωνήσω στην άποψη περι του όμορου και θα προχωρήσω με μία δήλωση - σταυλικών εγκαταστάσεων - για τα δύο αγροτεμάχια και θα κάνω αναφορά μόνο στην τεχ.έκθεση.
  4. Ναι, karanus, καλημέρα, συμφωνώ με αυτό που λες , όπως επίσης και όταν κάνουμε τακτοποίηση ακινήτου, ενός κτιρίου που πατάει σε δύο οικόπεδα, μπορεί να γίνει μία δήλωση του Ν4495-2017. Εγώ έχω κολλήσει ότι στην εγκύκλιο 262/21.1.2014 λέει "Μύλος ζωοτροφών που παράγει προϊόντα αποκλειστικά και μόνο για την κτηνοτροφική εκμετάλλευση του ιδίου ιδιοκτήτη και όχι προς πώληση σε τρίτους και βρίσκεται σε ανεξάρτητο γήπεδο από την κτηνοτροφική εγκατάσταση, υπάγεται στην συγκεκριμένη διάταξη, αλλά με διαφορετική δήλωση." το γεγονός οτι κάνει αναφορά σε ανεξάρτητο γήπεδο ότι χρειάζεται ξεχωριστή δήλωση, και στη περίπτωση μου δεν είναι μύλος στο ομορο γήπεδο αλλά αποθήκη και στέγαστρο, και ότι επίσης οι σταυλικές εγκαταστάσεις δεν πληρώνουν πρόστιμο αλλά παράβολο μόνο.
  5. (από μεταφορά) Pavlos 33 Σταυλική εγκατάσταση (χωρίς οικοδομική άδεια) αποτελείται από τρία κτίρια κατασκευασμένα (αυθαίρετα) από τσιμεντόλιθο και κεραμοσκεπή, και ένα στέγαστρο (3m x 15m). Το πρόβλημα είναι ότι ένα κτίριο και το στέγαστρο είναι κατασκευασμένα σε όμορο αγροτεμάχιο του ιδίου ιδιοκτήτη όμως. Τι κάνω? Μία δήλωση του Ν4495 για τις εγκαταστάσεις των δύο αγροτεμαχίων οπότε πληρώνει και παράβολο 300 ευρώ συνολο ή δύο δηλώσεις σταυλικών εγκαταστάσεων (λόγου δύο αγροτεμαχίων) και πληρώνει 2x300=600 ευρώ παράβολα ? Γνώμες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.