Μετάβαση στο περιεχόμενο

kabamarou

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη
  1. Εγώ προτείνω να ανακηρυχτείς πολλά πράγματα.Για πάμε. Υποψηφιότητα Νο 1 Ο εξυπνάκιας του forum Υποψηφιότητα Νο 2 "Ο δεν ξέρω πως να να περάσω την ώρα μου(γιατί άραγε ; ) και ασχολούμαι με το να διακωμωδώ ένα θέμα που αφορά την επιβίωση του άλλου" Υποψηφιότητα Νο3 "Ο δεν έχω καταλάβει τι παίζεται με τον άλλον και γράφω ότι νανναι απλά για να γράψω" Γιατί αν δεν έχεις καταλάβει, αν κάποιος ενδιαφέρεται για το πότε θα πληρωθεί το πρόστιμο πάει να πει ότι την έχει κάνει την δήλωση. Συνέχισε να γράφεις τέτοια μαργαριτάρια και σου έχω έτοιμα και άλλα. Προσβλητικά σχόλια. ilias
  2. Η προθεσμία για τους ημιπαίθριους πήρε παράταση μέχρι τον Ιούνιο.Οπότε παίρνει παράταση και η καταβολή του ποσού για αυτούς; Διόρθωση *Έκανα μια αναζήτηση και βρήκα ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αυτό το πράγμα.
  3. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα φαντάζομαι ότι είναι η ίδια με αυτή που έχει δοθεί ήδη για παρόμοια ερώτηση μου σε προηγούμενο μήνυμα του ίδιου θέματος. Ένα άλλο που ήθελα να ρωτήσω εγώ όμως είναι αν ξέρουμε πως ακριβώς θα γίνουν οι έλεγχοι.Αν δηλαδή θα γίνονται αιφνιδιαστικά η προειδοποιούν εκ τον προτέρων. Δεδομένου ότι αυτό που καθιστά την αλλαγή χρήσης χώρου στην δική μου περίπτωση είναι ένα καλοριφέρ το οποίο μπορεί να ξηλωθεί κιόλας αν υπάρχει γνώση για τον έλεγχο εκ των προτέρων...
  4. Γνώσεις ιδιαίτερες μπορεί να μην θέλει αλλά μπορεί να μην το γνωρίζει κάποιος ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.Αν δεν το καταλαβαίνεις και αυτό δεν μπορώ να σου εξηγήσω τίποτα παραπάνω και είναι περιττή η συνέχιση αυτής της κουβέντας . Συγχαρητήρια επίσης που έκατσες και μέτρησες τα μηνύματα μου και υπολόγισες και το ποσοστό επί των συνολικών μηνυμάτων.Έχω γράψει σε δεκάδες forum και πρώτη φορά ασχολείται κάποιος με κάτι τέτοιο γιαυτό σου αξίζει ένας έπαινος. Πέρα από το να τα μετρήσεις όμως δεν τα διάβασες προσεκτικά δυστυχώς γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα έβλεπες ότι κάποιες φορές πήρα απάντηση σε κάποια θέματα αλλά όχι σε όλες τις ερωτήσεις και γιαυτό και ξαναρώτησα.Ακόμη και τις φορές που ρώτησα το ίδιο πράγμα το έκανα γιατί μου ζητήθηκε από κάποιον χρήστη και πιστεύω πως δεν είναι κακό να παίρνει κάποιος και μια δεύτερη γνώμη.Αν το θεωρείς τώρα εσύ αυτό κακό είναι άλλο θέμα... Τώρα σχετικά με την ανοχή του forum νομίζω ότι είναι θέμα των διαχειριστών και όχι δικό σου. Όσον αφορά επίσης το ότι την είπα έχω να πω απλά ότι απάντησα με το ανάλογο ύφος.Δεν είμουν εγώ αυτός που άρχισε να μιλάει για BMW ούτε αυτός που ξεκίνησε μια συζήτηση για το τι θα μπορούσε να γίνει .Συζήτηση που αδυνατώ να καταλάβω την χρησιμότητα της την παρούσα στιγμή.
  5. Ναι οκ απλά άλλο το μπορούσαν να είναι ενημερωμένοι και άλλο το ότι δεν γνώριζαν ότι μπορεί να δοθεί τέτοια ενημέρωση. Το αυτονόητο για έναν μηχανικό δεν είναι απαραίτητα και αυτονόητο για έναν μη μηχανικό που δεν έχει αγοράσει και αυτοκίνητο ποτέ του. Τέλος πάντων η συζήτηση περι αυτού του θέματος δεν έχει να προσφέρει τίποτα νομίζω. Αν θέλετε το συνεχίζουμε για 10 σελίδες ακόμη απλά δεν θα προκύψει κανένα όφελος.
  6. Και αυτό που λες αδικία είναι και το να μην πληρώνει ο εργολάβος πρόστιμο και να πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης είναι και θα μπορούσα να γράψω μια σελίδα με αδικίες πάνω στην λογική που θέτεις που δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με την λογική των πληροφοριών που θέλουν να πάρουν κάπιοι άνθρωποι μέσα από αυτές τις σελίδες οπότε το σταματάω εδώ. Να έχεις υπόψιν σου απλά ότι δεν είναι πάντα ενημερωμένοι όλοι στο 100% για όλες τις παρανομίες που τους παραδίδει ο εργολάβος και πολλοί άνθρωποι επίσης που δεν έχουν μηχανικές γνώσεις και βρέθηκαν με ένα οικόπεδο που το δώσανε αντιπαροχή μπορεί να μην κατάλαβαν και πολύ καλά που ακριβώς θα μπλέκονταν όταν ο εργολάβος τους παρουσίαζε κάποιες παρανομίες σαν αθώα κολπάκια και είναι γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γιατί τους γνωρίζω προσωπικά.
  7. Χωρίς να γνωρίζω κάποια πληροφορία πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρότερα τώρα σε σχέση με παλιότερα γιατί το κράτος έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη από χρήματα. Αυτό φαίνεται και από τους ελέγχους που άρχισαν να κάνουν σε πολλές επιχειρείσεις που δεν γινόταν παλιότερα. Απλά θα είναι αδικία πιστεύω να δίνεις πχ. 6.000 ευρώ για να δηλώσεις κάποια πράγματα και να σε κόβουν και πρόστιμο μετά γιατί έχεις παράνομα κάποια πράγματα που δεν μπορούσες να δηλώσεις.
  8. Αυτό που μου είπε κάποιος όμως ότι από την στιγμή που κάνεις μια δήλωση και δεν μπορείς μέσω αυτού του νόμου να τα δηλώσεις όλα(πχ.ξεμπάζωμα) αυξάνεις τις πιθανότητες να σε γράψουν για τις υπόλοιπες παρανομίες υσχίει ; Η απάντηση φαντάζομαι μάλλον είναι ότι δεν ξέρουμε τι ποσοστό θα ελέγξουν από αυτούς που δεν θα κάνουν δήλωση και πως καλύτερα να σε γράψουν για μια παρανομία παρά για πολλές.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή με απλά λόγια, το ξαμπάζωμα και μόνο θεωρείται ότι αλλάζει την χρήση του χώρου άσχετα με το αν έχουν γίνει αλλαγές η όχι, μέσα σε αυτόν τον χώρο και επίσης η ρύθμιση του χώρου δεν σου εξασφαλίζει το ότι δεν θα πληρώσεις πρόστιμο από τις άλλες παρανομίες που προέκυψαν μέσω του ξαμπαζώματος.Σωστά; Βέβαια το 2,3 και 4 λίγο παράξενα μου φαίνονται ότι προκύπτουν απλά με ένα ξεμπάζωμα αλλά αφού έτσι είναι ο νόμος τι να κάνουμε. Μου είπε επίσης κάποιος μη μηχανικός ότι αν με την ρύθμιση αυτή δεν μπορείς να "νομιμοποιήσεις" τα πάντα(ξεμπάζωμα καλή ώρα), στην ουσία αυξάνεις τις πιθανότητες για ένα μελλοντικό πρόστιμο μιας και θα ελεγχθεί το 10% από αυτούς που θα δηλώσουν τα ακίνητα τους για παρανομίες. Ισχύει κάτι τέτοιο;
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. Το καλοριφέρ είναι θέμα όντως.Δεν είμαι διατεθειμένος να το βγάλω γιατί μπορεί και να φύγουν οι ενοικιαστές από μέσα(εγώ προσωπικά θα έφευγα μάλλον αν μου το κάνανε)αλλά και η τιμή του ενοικίου σίγουρα θα πέσει πολύ αν λέω στους επόμενους υποψήφιους ενοικιαστές ότι:στο ισόγειο δεν έχει καλοριφέρ και δεν πρόκειται να μπει
  11. Συγνώμη που το ξαναροτάω αλλά ποια ακριβώς ενέργεια (πέρα από το να βάλει κάποιος κουζίνα σε ένα αποθηκευτικό χώρο) μπορεί να θεωρηθεί ότι αλλάζει την χρήση του χώρου;Τι ακριβώς γράφει ο νόμος για αυτήν την περίπτωση; Όπως το καταλαβαίνω το πράγμα μπορεί να πληρώσω για την "νομιμοποίηση" τώρα και αύριο μεθαύριο να κριθώ πάλι παράνομος γιατί έσκαψα μπροστά τον χώρο. Αυτό που θέλω να μάθω όμως είναι για ποιόν ακριβώς λόγο θα πρέπει να πληρώσω για αλλαγή χρήσης χώρου. Γιατί έβαλα πλακάκια;Μάλλον όχι γιατί και ένας αποθηκευτικός χώρος μπορεί να έχει πλακάκια. Γιατί έβαλα καλοριφέρ;Γιατί έβαλα παράθυρο; Γιατί έβαλα πόρτα;Γιατί έβαλα τουαλέτα; Έχω δει πολλές αποθήκες που τα έχουν όλα αυτά. Από εκεί και πέρα το σπίτι το νοικιάζω και είναι στο χέρι του ενοικιαστή νομίζω για το πως ακριβώς θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον χώρο.Μπορεί όντως να τον χρησιμοποιεί σαν αποθηκευτικό χώρο.Πάντως το σαλόνι η κουζίνα και τα υπνοδωμάτια είναι στους 2 πάνω ορόφους.
  12. Τελικά νομιμοποιείται το "ξέθαμα" του υπογείου που γίνεται ισόγειο; Το ρωτάω αυτό γιατί κάποιος άλλος χρήστης του forum λίγα μηνύματα πιο πριν είπε ότι δεν γίνεται αυτό το πράγμα και ότι απλά νομιμοποιείς την αλλαγή χρήσης του χώρου.
  13. myri και salpigoal σας ευχαριστώ καταρχάς πολύ για τις απαντήσεις σας. Και εμένα η μηχανικός μου, είπε κάτι τέτοιο περίπου που είπατε και εσείς.Ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί και πως προσωπικά η ίδια και συνάδελφοί της θα δηλώσουν τα υπόγεια. Τα 4000 ευρώ όμως για εμένα είναι οικονομίες που θα δοθούν με τεράστια δυσκολία για αυτό το "υπόγειο" και δεν με κάλυψε αυτό το πράγμα σαν απάντηση και συνεχίζω να ψάχνομαι αλλά μάλλον απάντηση σίγουρη δεν υπάρχει και με λυπεί πάρα πολύ το γεγονός ότι μπορεί να δώσω αυτές τις αιματηρές οικονομίες ίσως τζάμπα όπως και με λυπεί και το γεγονός στο ότι ζω σε ένα κράτος που δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις σε κάποια πολύ σημαντικά θέματα Παρόλα αυτά σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας παρακαλώ αν μάθει κανείς κάτι σχετικό να το αναφέρει. Υπήρξε και μια απάντηση από κάποιο μέλος που σε μήνυμα μου είπε ότι ο μηχανικός του ήταν κατηγορηματικά αρνητικός για την δήλωση του υπογείου και με προβλημάτισε αυτό αλλά από ότι φαίνεται και από τις απαντήσεις σας ήταν απλά μια προσωπική άποψη αυτό που δεν στηρίζεται κάπου.
  14. Αυτό δεν το ήξερα.Πέφτω από τα σύννεφα εντελώς αν όντως ισχύει.Τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει παράνομη την χρήση του αποθηκευτικού χώρου;Τα πλακάκια;το καλοριφέρ;το παράθυρο;Η πόρτα; Επίσης διάβασα σε κάποιο άλλο σημείο του forum ότι δεν μπορούν να μπουν μέσα στο σπίτι σου και να ελέγξουν βάσει νόμου και πως μόνο εξωτερικά μπορούν να ελέγξουν.Αν ισχύει κάτι τέτοιο μήπως θα είναι τζάμπα τα χρήματα που θα δώσω για την νομιμοποίηση του χώρου; Μιας και η βασική παρανομία που υπάρχει και είναι το εξωτερικό σκάψιμο του χώρου δεν νομιμοποιείται. Η οποία ενεργειακή κάρτα δεν στηρίζεται στην παράνομη χρήση του αποθηκευτικού χώρου όμως ε; ήθελα να πω με τι κριτήρια θα αποφασίσουν αν θα σου κόψουν πρόστιμο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.