Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Athens80

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Athens80's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μίλησα εχθες με την υπάλληλο της πολεοδομία. Της έδειξα μια τομή που φαίνεται το μέσο ύψος 2,20. Μου είπε πως δεν υπολογίζεται έτσι το μέσο ύψος άλλα με βάση του πηλίκου του όγκου της στέγης επί την επιφάνεια. Όπως γινόταν λέει και παλιά βάση ΓΟΚ.
  2. Το σχεδιαστικό κομμάτι το γνωρίζω. Αυτό που ήθελα να μάθω, εάν έχει τύχει σε κάποιο συνάδελφο, είναι εάν θα πρέπει να καταθέσω στην πολεοδομία καινούργιο τοπογραφικό που θα φαίνονται οι αλλαγές (εάν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία), ή μπορεί να γίνει μόνο με συμβολαιογραφική πράξη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η εγκυρότητα και τα προστατεψω τα δικαιώματα του πελάτη μου φυσικά. Ευχαριστώ,
  3. Δεν χρειάζεται δηλαδή να το καταθέσω στην πολεοδομία, αρκεί η συβολαιογραφική πράξη.
  4. Καλημέρα σε όλους. Ο πελάτης μου αγοράζει την κατοικία Β σε κάθετη ιδιοκτησία. Έχει συμφωνήσει με τον πωλητή να του δώσει και ένα μέρος από τον κοινόχρηστο χώρο Β. Δεν υπάρχει σημείο όμως για να ορίζουμε το νέο περίγραμμα της κατοικίας Β. Όπως φαίνεται στο σχέδιο που επισυνάπτω χρειάζεται να προσθέσω ένα νέο σημείο, το Ν που φαίνεται με κόκκινο. Εάν υπήρχε το σημείο θα μπορούσε με μια απλή συμβολαιογραφική πράξη να γίνει. Στην δική μας την περίπτωση θα πρέπει να καταθέσω καινούργιο τοπογραφικό διάγραμμα; Ποια είναι η διαδικασία; Εάν γνωρίζει κάποιος, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις, θα μιλήσω και θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη. "Earl" αφορά καφέ-μπαρ. Μίλησα ήδη με έναν γνωστό ΠΜ "Didonis" το κτίσμα είναι ένα ανεξάρτητο σπιτάκι με στέγη περίπου 30τμ που έχει αρχική άδεια καμιά 80αριά χρόνια πίσω, φαντάσου ότι έχει 60εκ. εξωτερικο τοίχο, θα σας πω μόλις πάρω τα χαρτιά στα χέρια μου λεπτομέρειες. Υπόγειο πάντως δεν υπάρχει !!!
  6. όλο και όλο το μαγαζί είναι 30τμ. τα 10 τα χάνουμε λόγω παταριού, θέλει να εκμεταλευτούμε κάθε γωνιά. Προσωπικά και εγώ δεν θα το πείραζα, αλλά άμα κολλήσει κάτι στο μυαλού του άλλου άντε να του το βγάλεις. Λέω να του βγάλω ένα κόστος μαζί με την άδεια μήπως και το ξεχάσει .
  7. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πάω να βρω τα σχέδια αδείας, προς το παρόν έχω αυτή την φωτογραφία. Η χρήση του παταριού θα είναι καθαρα βοηθητική, για τους εργαζόμενους, να αποθηκεύουν κάποια πράγματα. Μιλάμε για μια περιοχή 3.00χ3.50, δεν ξέρω εάν αξίζει καν να φτιάξουμε πάλι ένα παταράκι. Όσο για τους ¨κυλίνδρους΄ τι να σου πω θα μάθω περισσότερα απο κοντά.
  8. Σε κατάστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος υπάρχει πατάρι, ο μεσίτης λέει ότι έχει άδεια και έχει κατασκευαστεί με κυλίνδρους και μπετόν......ότι μου είπε ο πελάτης σας λέω...... εμείς θέλουμε να το "μετακινήσουμε" κατα 30 εκ. πιο ψηλά περίπου γιατί στην υφισταμενη κατάσταση έχουμε πέρασμα απο κάτω μόνο 1.82 και μας αχρηστέυει την περιοχή. Εσείς οι πολιτικοί μηχανικοί τι έχετε να προτείνετε??? Το γκρεμίζουμε, ναι ή όχι??? Το πατάρι είναι νόμιμο, υπάρχει κανονικά στην άδεια. Τι άδεια πρέπει να βγάλουμε ???
  9. Για το Ε9 του ιδιοκτήτη, στην περίπτωση που έχουμε 3 συνιδιοκτήτες πρέπει να καταθέσουμε και τα 3 Ε9 ή μόνο του πελάτη μας??? Επίσης διάβασα ότι θα πρέπει να βάλουμε και το συμβόλαιο, ισχύει? ευχαριστώ,
  10. Το ενεργειακό τζάκι είναι σωστό να τοποθετείται σε χώρους τύπου open plan? Έχω μια μονοκατοικία το ισόγειο είναι 80 τμ. αλλα η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο δεν έχει πόρτα. Υποθέτω ότι δεν θα έχει σωστή χρήση για θέρμανση του χώρου.
  11. Καλησπέρα, Ένας πελάτης μου ενδιαφέρεται να ανοίξει ινστιτούτο αισθητικής, ο χώρος που διαθέτει είναι ένα διαμέρισμα, θα κάνουμε αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση (θα ρίξουμε κάποιους τοιχους και θα βάλουμε γυψοσανίδες). Ξέρω ότι για να βγάλει την άδεια λειτουργίας πρέπει να καταθέσουμε κάτοψη απο αρχιτέκτων ή πολιτικο μηχανικό του ΤΕΕ. Η ερώτηση μου είναι πρέπει να βγάλουμε κάποια άδεια λόγω της αλλαγής της εσωτερικής διαρρύθμισης? Επίσης με το πιστοποιητικό πυρασφάλειας τι γίνεται?
  12. Το βιβλίο δεν το γνωρίζω, είχα όμως παρακολουθήσει σεμινάριο του ΤΕΕ για έκδοση οικοδομικών αδειών και η αλήθεια είναι ότι με βοήθησε αρκετά να πάρω μια γενική εικόνα των διαδικασιών και να μην αισθάνομαι σαν ψάρι εκτός νερού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.