Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΟΜΗ

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.enerdomi.gr

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΟΜΗ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην Γερμανία, την Δανία, και τις κάτω χώρες υπήρχε η ίδια προκατάληψη πριν από 25 χρόνια, ότι η αγορά των ανανεώσιμων είναι φούσκα και ότι δεν έχει μέλλον. Η προοπτική υπάρχει όσο και αν δεν το βλέπουν κάποιοι κοντόφθαλμοι, αρκεί να βοηθήσουν σε αυτό και οι νομοθετικές μας αρχές... Σίγουρα υπάρχουν και οι οπορτουνιστές (χαρακτηριστικά, έχει γεμίσει ο τόπος με έμπορους που ουδεμία γνώση έχουν για το αντικείμενο) οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για μια αρπαχτή και έχουν γεμίσει τον τόπο με κινέζικα πάνελ. Τώρα όσοι θεωρούν ότι παίρνοντας ένα δάνειο και στήνοντας μια φθηνή εγκατάσταση θα βγάλουν τα προς το ζειν, τότε ναι είναι παγιδευμένοι και θα είναι οι πρώτοι που θα οικτίρουν τον κλάδο και την προοπτική του.
  2. είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τον Αυγουστο 2010 η ΔΕΗ είχε δεχτεί περίπου 1400 αιτήσεις (πανελληνίως) για Φ/Β σε στέγη. Από τότε και μέχρι τον Νοέμβριο 2010 δέχτηκε άλλες 3.000!! Η αύξηση της ζήτησης είναι ραγδαία παρ' όλη την καθυστέρηση της ΔΕΗ στην επεξεργασία των αιτήσεων των επίγειων Φ/Β σταθμών. Πιστεύουμε πως για 2-3 χρόνια ακόμα ο κλάδος θα γνωρίσει ραγδαία αύξηση, ενώ σταθερή ζήτηση θα υπάρχει και για υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και απομακρυσμένου ελέγχου για τις επόμενες δεκαετίες.
  3. Οι σιτήσεις για τα επίγεια Φ/Β συστήματα γίνονται δεκτές απο την ΔΕΗ απλά ακόμη δεν έχει καθοριστεί το ενεργειακό δυναμικό της κάθε περιοχής (ουσιαστικά η ισχύς που θα μπορέσει να σηκώσει το δίκτυο της ΔΕΗ). Ουσιαστικά, πολλές απ τις αιτήσεις των αγροτών αλλά και των υπόλοιπων επενδυτών δεν θα πάρουν όρους σύνδεσης απ την ΔΕΗ λόγω της μειωμένης δυνατότητας του δικτύου (μιλάμε πάντα για μεγάλα πάρκα, άνω των 100kW). Οταν γίνει ο καταμερισμός της ισχύος ανά κλάδο τότε θα καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των αιτήσεων που θα γίνουν αποδεκτές, με προτεραιότητα στους αγρότες.
  4. Οι σχετικές νομοθεσίες είναι οι: Ν.1577/1985 (αρθρο 11 & 16), το κλασσικό ΦΕΚ 344 ΑΑΠ 20-07-2009 και η καινούρια ΚΥΑ "Έγκριση ειδικών όρων για την εγκατάσταση ΦΒ σε κτίρια & οικόπεδα εντός σχεδίου & οικισμούς" (μου διαφεύγει το ΦΕΚ της αυτή την στιγμή). Ναι, μπορείς να δώσεις οποιαδήποτε κλίση στην πρόσοψη, είναι σαν να τοποθετείς σκίαστρα (ακόμη και τελείως κάθετα ή οριζόντια). Το μόνο πρόβλημα είναι το βάρος της εγκατάστασης το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 30 kg/m2, οπότε θέλει μελέτη στατικής επάρκειας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.