Μετάβαση στο περιεχόμενο

stavrosC

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ξάνθη/φλώρινα

stavrosC's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το Industrial engineering είναι τομέας των μηχανολόγων που στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισαν να ασχολούνται με την διαχείριση της παραγωγής. Η διοίκηση παράγωγης αποτελεί η ιδία έναν επαγγελματικό τομέα, καθώς και ένα ακαδημαϊκό κλάδο. Καθώς η οικονομία εξελίχθηκε σε μια οικονομία των υπηρεσιών και τεχνικών λειτουργιών οι οποίες άρχισαν να ενσωματώνονται στις υπηρεσίες, τότε άρχισε να χρησιμοποιείται η έννοια της Διοίκησης Παραγωγής / Λειτουργιών. Όποτε στην Ελλάδα οι πιο πολλοί που κάνουν αυτή την δουλειά δουλεύουν σε εργοστάσια αν και δεν είναι απαραίτητο αφού έχουν επαγγελματικά δικαιώματα Η-Μ μπορούν να κάνουν και αλλά πράγματα απλώς εάν πούμε πως έχουν κάποια διάφορα με τους μηχανολόγους είναι πως υστερούν λίγο σε μαθήματα ενεργείας και μαθήματα κατασκευών έχουν όμως λίγο περισσότερα μαθήματα πληροφορικής και μαθήματα διοίκησης τώρα σε σχέση με τους ηλεκτρολόγους υστερούν λίγο σε ενεργεία, φυσική και πληροφορική αλλά υπερέχουν σε μαθήματα κατασκευών, υλικών και διοίκησης που οι ηλεκτρολόγοι δεν έχουν καν. Στην Ελλάδα έχουμε τα τμήματα των μηχανικών παράγωγης και διοίκησης όμως υπάρχει σχετική κατεύθυνση σε κάθε τμήμα μηχανολόγων μηχανικών (τομέας βιομηχανικής διοίκησης , τομέας βιομηχανικής παράγωγης ,τομέας βιομηχανίας και επιχειρησιακής έρευνας). από πολυτεχνεία Τώρα για ΤΕΙ δεν γνωρίζω.
  2. Καλημέρα είμαι φοιτητής του τμήματος των μπδ της Ξάνθης παρολου που πέρασα στα Χανιά( πήρα μεταγραφή λόγο πολυμελούς οικογενείας).δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι η δυο σχολές είναι αντίστοιχες, αφού πουθενά δεν μπορώ να βρω επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί δικαιώματα μηχανολόγου ,ηλεκτρολόγου και ναυπηγού μηχανικού ,για τους μπδ Ξάνθης. μήπως να πάρω ξανά μεταγραφή η να κάνω 10% μιας και θα μου αναγνωρίσουν τα μαθήματα του Α΄ και Β’ εξαμήνου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.