Μετάβαση στο περιεχόμενο

mttlo

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mttlo

  1. Σε απάντηση του post #756 Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Όχι, υπερτιμολόγηση δεν έγινε. Δεν υπήχε λόγος να το διακινδυνεύσω. Συγκεκριμένα είχα περικοπή 10% σε σχεδιαστικό πρόγραμμα της Autodesk (όχι AutoCAD), το οποίο μάλιστα αγόρασα με την επίσημη τιμή της αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, τιμή αναρτημένη στην ιστοσελίδα τους κατά την περίοδο αγοράς. Περικοπή 30% σε περιφερειακά, όταν μάλιστα την ίδια περίοδο γνωστό (μάλλον το πιο γνωστό) κατάστημα διαδυκτιακής πώλησης στην Ελλάδα τα κοστολογούσε περίπου 100Ε ακριβότερα από όσο μου στοίχισαν (ακριβώς τα ίδια μοντέλα/είδη). Όσον αφορά τον υπολογιστή, πρόκειται περί worstation (δειγματικά CPU i7, SSD μεγάλης χωρητικότητας, 6GB RAM, Nvidia κάρτες γραφικών-όχι Quadro, 24" monitor Eizo, Windows 7 Pro 64bit κ.τ.λ.). Μόνο η οθόνη ανερχόταν στα 1150Ε περίπου με χονδρική από τον κεντρικό προμηθευτή στα 975Ε. Συνολική αξία υπολογιστή στις 3700Ε. Δεδομένου ότι ασχολούμαι με real-time rendering 3D μοντέλων και φωτορεαλισμού ζήτησα ότι καλύτερο μπορούσα να βρω. Δεν είναι δυνατόν να μας κρίνουν όλους με τα ίδια μέτρα καθώς έχουμε το δικαίωμα και ασχολούμαστε νόμιμα με διάφορα αντικείμενα του επαγγέλματός μας και φορολογούμαστε για τις αποδοχές μας. Πολύ πιθανόν με κάποια καλύτερη έρευνα αγοράς από μέρους μου να κατόρθωνα να επιτύχω κάποια καλύτερη τιμή αγοράς, δεν αμφιβάλλω. Να σημειώσω ότι κατοικώ και εργάζομαι στην επαρχία, όπου δυστυχώς οι τιμές σχεδόν σε όλα τα προϊόντα, παντώς τύπου, είναι αυξημένες σε σχέση με την πρωτεύουσα και κάποιες άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Επίσης, συνηθίζεται οι προμηθευτές να αγοράζουν τα εξαρτήματα από τρίτους, αυξάνοντας έτσι το τελικό κοστολόγιο λιανικής. Στην τελική δεν είμαι υποχρεωμένος να ανατρέξω σε κατάστημα τύπου e-shop ή plasio (παρεπιπτόντως είμαι ένας από τους πιο ικανοποιημένουςσ πελάτες τους), ειδικά όταν ο τοπικός προμηθευτής μου παρέχει άμεση αντικατάσταση οποιουδήποτε εξαρτήματος έχει υποστεί βλάβη, έλεγχο του συστήματος μέσω internet και άμεση τεχνική υποστήριξη χωρίς επιπλέον κοστολόγιο για τα επόμενα 3 χρόνια, επιβεβαιωμένα όλα αυτά από προσωπική εμπειρία με τον ίδιο προμηθευτή στο παρελθόν. Το περίεργο ωστόσο είναι η περικοπή σε εξαρτήματα/λογισμικό που αγοράστηκαν με τις επίσιμες τιμές των αντιπροσώπων εταιριών. Έχω ήδη ξεκινήσει διαδικασία αγωγής, παρόλο αυτά θα επιθυμούσα τις γνώμες και συμβουλές σας. Με συγχωρείτε αν σας κούρασα και σας ευχαριστώ.
  2. Καλή Χρονιά σε όλους! Συγχαρητήρια για τα ευχάριστα νέα από τις τράπεζες και το έσπα. Από την εκκίνιση του συγκεκριμένου προγράμματος παρακολουθώ το michanikos.gr και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις. Συμμετείχα κι εγώ ο ίδιος και πριν από λίγες ημέρες παρέλαβα e-mail από τον ΕΦΔ για εκταμίευση της επιδότησης. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι έχει γίνει περικοπή κατά 1.500 Ε. Μετά από επικοινωνία με τον ΕΦΔ πληροφορήθηκα από τον υπάλληλο-ελεγκτή της εταιρείας που ανέλαβε τον έλεγχο για λογαριασμό της τράπεζας ό,τι η περικοπή έγινε σε συγκεκριμένα τιμολόγιο, διότι βάσει του προγράμματος που χρησιμοποίησαν θεώρησαν ότι η αξία του εξοπλισμού δεν είναι η πραγματική, αφού ξεπερνά το μέσο όρο παρόμοιου εξοπλισμού που δηλώθηκε από λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες. Η απάντηση του ήταν η εξής : "Εμείς θεωρούμε ότι ένας Η/Υ με το monitor ανέρχεται στα 1.500 Ε. Ο δικός σας είναι πιο ακριβός, άρα ή υπερτιμολογήσατε ή τον πούλησε ακριβότερα ο προμηθευτής." Πολλά εξαρτήματα, όπως π.χ το monitor ή το σχεδιαστικό πρόγραμμα έχουν αγοραστεί απευθείας από τους επίσημους αντιπροσώπους στην Ελλάδα, οι τιμές τους υπήρχαν και υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδες των εταιρειών κι όμως δεν τις αναγνωρίζουν. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς αντίστοιχο πρόβλημα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.