Μετάβαση στο περιεχόμενο

vaggelisb

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Κέρκυρα, Ελλάδα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Μάλιστα κατάλαβα. Οπότε χρειάζεται ξανά συζήτηση με τον μηχανικό. Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
  2. Έχεις δίκιο, ήθελα να πω γενικά το συνολικό κόστος για να σε αφήσει το κράτος να ξεκινήσεις να χτίζεις από τι εξαρτάται....? Γιατί π.χ. ένας μηχανικός μας έβγαλε το κόστος της άδειας - αμοιβή μηχανικού για ένα σπίτι αποτελούμενο από 2 διαμερίσματα με συνολικό εμδαδόν 194τ.μ. και 16 τ.μ. υπόγειο 21000 περίπου! Πολύ δεν είναι?
  3. Μια άλλη ερώτηση που μου προέκυψε είναι από τι εξαρτάται η τιμή μιας οικοδομικής άδειας. Δηλαδή παίζουν ρόλο μόνο τα τετραγωνικά μέτρα της κατασκευής ή έχει να κάνει και με το εάν έχει υπόγειο (και γενικά από πόσους ορόφους αποτελείται), πολλά μπαλκόνια και παράθυρα...? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ.: Πραγματικά νιώθω κάπως άσχημα, επειδή όσες φορές έχω γράψει στο Forum είναι για να ρωτήσω κάτι, αλλά λόγω του ότι δεν έχω σχέση με το αντικείμενο μου είναι πρακτικά αδύνατο...
  4. Χρόνια πολλά σε όλους κι από μένα (ξέρω, λίγο καθυστερημένα, αλλά τώρα ανακάλυψα το συγκεκριμένο topic)! Εύχομαι σε όλους να πραγματοποιηθούν όλα τα σχέδια τους, ακριβώς όπως τα φαντάστηκαν! Να είμαστε πάνω απ' όλα υγιείς κι όλα τα άλλα θα γίνεουν, σιγά σιγά...!
  5. Νομίζω πως κατάλαβα τι εννοείς. Και εάν γίνει αυτό που λες με τη διπλή-διπλή γυψοσανίδα θα ακούγεται πάλι το ντουπ-ντουπ ότι χτυπάς με το χέρι πάνω της; Και κάτι άλλο, για ποιο λόγο να μην βάλουν και εσωτερικά σοβά; Το διπλο 5άρι φελιζολ δεν προσφέρει ηχομόνωση; Σε μια συμβατική κατασκευή τι είναι αυτό που ηχομονώνει το σπίτι; Το ενδιάμεσο φελιζόλ δεν είναι?
  6. @ SeNNinhA Αφού το σπίτι θα έχει φελιζόλ από έξω κι από μέσα, πως θα χάνει γρήγορα τη θερμοκρασία...; Δεν το κατάλαβα αυτό. όΤαν το σπίτι είναι καλά μονωμένο δεν διατηρεί περισσότερο τις εσωτερικές θερμοκρασίες; Α, και τι εννοείς όταν λες η γυψοσανίδα να είναι διπλή +διπλή; Σε ότι αφορά το κόστος δίκιο έχεις, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν όλα τα χρήματα, δάνειο θα πάρουμε μάλλον.
  7. @ AlexisPap Η αλήθεια είναι ότι έχω επηρεαστεί αρκετά από τα όσα ειπώθηκαν με την κατασκευαστική και με τα όσα διάβασα στο ίντερνετ. Γνωρίζω πως είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό, αλλά καλώς ή κακώς έγινε... Οπότε μάλλον θα περιμένω μια πλήρη άποψη του μηχανικού πάνω στο θέμα... αλλά μόνο και μόνο από περιέργεια θα πάω να δω κάποια τέτοια σπίτια από κοντά.
  8. @ SeNNinhΑ Ναι έχεις δίκιο σε ότι αφορά την τιμή. Δηλαδή κοστίζει 850 με 900 ευρώ/τ.μ. χωρίς οικοδομική άδεια και θεμελίωση. Έχουν χτιστεί αρκετά τέτοια σπίτια εδώ στην Κέρκυρα και σκοπεύουμε να δούμε μερικά, αλλά ως μη ειδικοί νομίζω θα καταλάβουμε πολύ λίγα πράγματα... @ AlexisPap Βασικά από ότι μας είπε κι ο μηχανικός μας, τα υλικά της κατασκευής είναι ακριβότερα (εφόσον ο κάθε τοίχος αποτελείται από διπλό 5άρι φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη) για να δημιουργηθεί το καλούπι ώστε να μπουν τα σίδερα (δεν βάζουν πλέγμα, οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον) και να χυτευτεί το μπετόν ενδιάμεσα στα φελιζόλ, στη συνέχεια εξωτερικά βάζουν σοβά αφού πρώτα περάσουν το εξωτερικό φελιζόλ με κάποιο μονωτικό για στεγανοποίηση και εσωτερικά επενδύουν με πετροβάμβακα και γυψοσανίδα(αυτό είναι που δεν μου αρέσει καθόλου εμένα, γιατί όταν χτυπάς τον τοίχο θα ακούγεται κούφιος, έχω την εντύπωση τουλάχιστον)), αλλά επειδή το ΙΚΑ και τα μεροκάματα (ένα δυόροφο σπίτι 120τ.μ. είναι έτοιμο σε 5 με 6 μήνες με το κλειδί στο χέρι) είναι λιγότερα. Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
  9. Δυστυχώς ο μηχανικός μας, δεν έχει τύχει να ασχοληθεί με το Quad-Lock στο παρελθόν, οπότε δεν μπορεί να μας πει κάτι ακόμη, απλά μας είπε ότι θα το ψάξει. (Είναι φίλος του αδερφού μου, ο οποίος είναι υδραυλικός, οπότε η άποψή του πιστεύω πως θα είναι αντικειμενική, χωρίς συμφέρον...) Σε ότι αφορά την άποψή σου ωστόσο, πες μου λίγο, γιατί είσαι κατά? Εγώ, χωρίς να είμαι ειδικός, μου φαίνεται πολύ καλή μέθοδος δόμησης, εκτός αυτού βγαίνει και πιο οικονομικά από τη συμβατική... αλλά αν δεν ακούσω απόψεις δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, ξέρεις...
  10. Πρώτα απ' όλα γεια σας! Είμαι καινούργιος στο forum, όπως θα καταλάβατε και από τα δημοσιευμένα μηνύματα μου. Συζητάμε με τους γονείς μου να χτίσουμε το πρώτο μας σπίτι για να φύγουμε επιτέλους από το ενοίκιο. Το θέμα είναι ότι έχουμε ακούσει αρκετά πλεονεκτήματα για να χρησιμοποιήσουμε την μέθοδο του Quad-Lock (Site 1 - Site 2). Γνωρίζει κανείς να μου πει εάν αξίζει για πρώτη και μόνιμη κατοικία (στην Κέρκυρα κιόλας που έχουμε πάρα πολύ υγρασία) και γενικά αν γνωρίζετε πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.