Μετάβαση στο περιεχόμενο

Greek Australian

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Greek Australian's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παιδιά η σύσταση διηρημένης ιδιοκτησία (οριζοντίου και καθέτου) αφορά στα κτίσματα και τη δυνατότητα δόμησης. Δεν καθορίζεται πιο τμήμα του οικοπέδου έχει ο καθένας, απλά τα χιλιοστά που του αναλογούν επ' αυτού. Αναλυτικότερα στο Ν.Δ. 1024 της 10/15 Νοεμ.1971 (ΦΕΚ Α 232) : "Περί διηρημένης ιδιοκτησίας επί οικοδομημάτων ανεγειρομένων επί ενιαίου οικοπέδου."
  2. Γιάννη κι εγώ στο ίδιο πνεύμα είμαι και επειδή διαισθάνομαι ότι δυστυχώς θα μπούν στη μέση δικηγόροι, σημειώνω τα εξής : 1. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει γίνει, δεν έχει κατατεθεί (ΕΟΤ, Αναπτυξιακός, Πολεοδομία)' άρα πώς κατοχυρώνομαι; 2. Ο Αναπτυξιακός πληρώνεται στον οικονομολόγο με προκαταβολή (που έχει δωθεί) και στη συνέχεια με ποσοστό επί των εκταμιεύσεων. Άρα αυτός που έχει κάνει τη δουλειά προσδοκά σε μελλοντική αμοιβή η οποία πλέον δεν υπάρχει.
  3. Συνάδελφοι χαιρετώ, και μπαίνω κατ' ευθείαν στο θέμα που με απασχολεί: Έχω αναλάβει για την ίδρυση ξεν/κης μονάδας τα εξής: 1. Μελέτη- επίβλεψη για πολεοδομία 2. Φακέλους ΕΟΤ (καταλληλότητα οικοπέδου & αρχιτεκτονική) 3. Φάκελο Αναπτυξιακού 4. Όλες τις λοιπές απαιτούμενες εγκρίσεις (περιβ/κά, αρχαιολογία,δήμους κλπ). - Έχω ολοκληρώσει αρχ/κή & περιβ/κή μελέτη, έχω υποβάλει φάκελο καταλληλότητας στον ΕΟΤ, ενώ παράλληλα έχω αναθέσει σε οικονομολόγο τον Αναπτυξιακό, ο οποίος τον έχει προχωρήσει σημαντικά. - Ο πελάτης (για δικούς του λόγους) αποφασίζει να μη συνεχίσει το project, ενώ είμαι έτοιμος να υποβάλω αρχ/κη στον ΕΟΤ, περιβ/κη και φάκελο στην Πολεοδομία και ενώ ο φάκελος του Αναπτυξιακού τρέχει και ο κύριος όγκος της δουλειάς έχει γίνει. - Ο πελάτης έχει πληρώσει τη συμφωνημένη αμοιβή μέχρι και το στάδιο της έγκρισης από τον ΕΟΤ και τον Αναπτυξιακό (πριν υπαναχωρήσει) και τώρα ζητά επιστροφή μέρους της αμοιβής. - Γραπτή συμφωνία μεταξύ οποιουδήποτε εμπλεκόμενου δεν υπάρχει. - Η δουλειά του δε θα γίνει, πλην όμως εγώ την έχω σχεδόν ολοκληρώσει, ενώ έχω εκτεθεί απέναντι στους συνεργάτες μου και θεωρώ ότι, αν μη τι άλλο δεν πρέπει να του επιστρέψω τίποτα. Όποιος συνάδελφος γνωρίζει και έχει εμπεριστατωμένη άποψη παρακαλώ να τη μοιραστεί μαζί μου. Εννοείτει βέβαια ότι θα απευθυνθώ σε δικηγόρ. TheoTDM900 με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η άποψή σου. Ευχαριστώ Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. Χάρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.