Μετάβαση στο περιεχόμενο

pa.bra.

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by pa.bra.

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω εκδώσει οικοδομική άδεια τον Ιούλιο του 2022 που αφορά 5ώροφη πολυκατοικία με υπόγειο και δώμα, και καλούμαι να υποβάλλω σχέδια για την σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Το ερώτημα που με απασχολεί είναι το εξής: Έχω ισόγεια κατοικία με εσωτερικό εξώστη άνωθεν αυτής όπως και κατοικία 4ου με εσωτερικό εξώστη άνωθεν αυτής. Στην εμβαδομέτρηση των εσωτερικών εξωστών για τους σκοπούς της σύστασης. α) Θα περιλάβω το εμβαδόν της σκάλας ανόδου στο εμβαδόν του εσ. εξώστη; (Στο εμβαδόν του ισογείου και του 4ου ορόφου η επιφάνεια κάτω από την σκάλα έχει προσμετρηθεί κανονικά.) β) Θα περιλάβω το εμβαδόν των περιμετρικών τοίχων του εσωτερικού εξώστη στην εμβαδομέτρηση; γ) Θα περιλάβω το εμβαδόν της εξωτερικής θερμομόνωσης πάχους 10 εκ.; Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο αν υπήρχε κάποιο ΦΕΚ για την τεκμηρίωση των παραπάνω.
  2. στο συμβόλαιο λέει ότι το οικόπεδο το συνένωσε με άλλο οικόπεδο με το υπ΄αριθμ .... του 1956 και μετά ανέγειρε οικοδομή. Στο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ δηλώνεται ως έτος κατασκευή το 1956. Στην άδεια Γκαράζ δεν γράφει πουθενά "κτισμα αναγερθεν με την υπ΄αριθ.....αδεια"
  3. dimitri GM, στο συμβόλαιο αγοράς περιγράφεται ακριβώς το κτίσμα που υπάρχει στην πραγματικότητα. Συμφωνεί και στα τετραγωνικά αλλά και στην περιγραφή των χώρων. Έχεις δίκιο: όταν λέω "οικοπεδούχος" εννοώ "ιδιοκτήτης" Αγόρασε το οικόπεδο με συμβόλαιο του οποίου την ημερομηνία δεν γνωρίζω. η Άδεια Γκαραζ εκδόθηκε το 1961. Πάντως, συμπεραίνω ότι με αυτά τα στοιχεία δεν μπορώ να εκδώσω βεβαίωση μηχανικού, σωστά;
  4. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, έχω άδεια περιτοίχισης για οικόπεδο στο σκαρίφημα της οποίας φαίνεται ότι υπάρχει κτίσμα μέσα σε αυτό. Επίσης έχω μεταγενέστερη οικοδομική άδεια για κατασκευή «γκαράζ» στο οικόπεδο στην οποία πάλι φαίνεται το κτίσμα. Στο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής (1959) επίσης φαίνεται το κτίσμα. Στο συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου το 1957 αναφέρεται ότι ο οικοπεδούχος ανέγειρε οικοδομή με νόμιμη άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία. Το κτίσμα περιγράφεται και τα τετραγωνικά που αναφέρονται είναι σύμφωνα με την πραγματικότητα, αλλά δεν αναφέρεται ο αριθμός οικοδομικής άδειας. Μετά από έρευνα στην Πολεοδομια δεν βρήκα οικοδομική άδεια. Μπορώ να εκδώσω βεβαίωση μηχανικού περί μη αυθαιρέτων κατασκευών; Υ.Γ.: δεν υπάρχει αεροφωτογραφία στην περιοχή προ του 1955
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.