Μετάβαση στο περιεχόμενο

διμιτ

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

διμιτ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλλον δεν καταλάβατε τι είπα ή εγώ δεν το έγραψα κανονικά! Η διακήρυξη έχει γραφτεί απλά δεν έχει εγκριθεί από το δ.σ. Με λίγα λόγια το πρόβλημα είναι αστείο. Πως μπορώ να πείσω το δ.σ. (της δουλειάς μου !!!) ότι για υδραυλικές εργασίες θέλω και πρέπει όσοι τις εκτελούν να έχουν και τα τυπικά προσόντα (πτυχίο) πέρα από το άν γίνεται η δουλειά σωστά. Η διοίκηση το θεωρεί περιττό αυτό. οπότε τη πρώτη φορά ακυρώσαν την εισήγηση. Αν τους πείσω να υπάρχει αυτό τη διακήρυξη θα εχουν πρόβλημα χ εργολάβοι και προφανώς γι΄αυτό τη κόβουν την εισήγηση. Εκτός και άν είναι άλλο θέμα πίσω από τη μη έγκριση της εισήγησης ώστε να βγει η εργολαβία και δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  2. Καλημέρα! έστω ότι δουλευώ σε δ.υ. Τόσα χρόνια δεν ζητούσαμε πτυχίο τεχνιτών στη διακήρυξη έργου. Οι εργασίες αυτές εκτελούταν είτε από υδραυλικούς - ηλεκτροσυγκολλητες τεχνίτες με πτυχίο είτε από κάποιους εμπειροτέχνες. (πέρα από τους βοηθούς και ανειδίκευτους) Πλέον έχουμε βάλει στη διακήρυξη όλοι αυτοί που θα εκτελούν εργασία υδραυλική ή άλλη κτλ να είναι αναγκαστικά υδραυλικοί - ηλεκτροσυγκολλητες κτλ. με πτυχίο το οποίο θα προσκομίζεται στην υπηρεσία όταν κατατείθεται η προσφορά. Πλέον οι εργολάβοι θα πρέπει να μην έχουν τους εμπειροτέχνες εργαζόμενούς τους αλλά να τους αντικαταστήσουν με άλλους πτυχιουχους. Μιλάμε για 6 πτυχία υδραυλικών και από 1 -2 σε άλλες ειδικότητες. Στην πραγματικότητα εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι για να βγει η εργολαβία (με τα πτυχία) δεν πείθεται το δ.σ. και μας ακύρωσε την εισήγηση μια φορά με δικαιολογία ότι είναι νωρίς να βγει. (δεν είναι όμως) τώρα μας είπαν να αφαιρέσουμε τα πτυχία για να μπορεί να βγει. Πως δικαιολογώ ότι σε μια υδραυλική εργασία πρέπει να υπάρχει υδραυλικός με πτυχίο αναγκαστικά και όχι κάθε ένας (με τυπικά προσόντα) άσχετος? Το τιμολόγιο το σκέφτηκα μήπως από εκεί έβρισκα μια άκρη αλλά μάλλον όχι.
  3. Πως αποδεικνύεται ότι ο τεχνιτης (υδραυλικός - ηλεκτρολόγος - ηλεκτροσυγολητής) στη βασική τιμή 003 του τιμολογίου δημόσιων έργων πρέπει να έχει πτυχίο και να μην είναι εμπειροτέχνης ώστε να μπορεί να πληρωσει ο επιβλέπων μηχανικός μόνο τεχνίτη με πτυχίο και όχι εμπειροτέχνη? Η ερώτηση είναι σουρεαλιστική αλλά χρειάζομαι απάντηση!
  4. αφού η πολεοδομία είχε πάρει στις 27/12 10.000 φακέλους (με μισά χαρτιά )με εντολή προισταμένου γιατί δεν ύξερε για τη παράταση και έγινε ένα μπάχαλο...τώρα είπαν να τα βάλουν σε τάξη. τελικά και στη βέροια ο δικός μου φάκελος άδειας χρεώθηκε σε άλλο άτομο και έτσι χάθηκαν 2μισι μήνες. τουλάχιστον αυτή που τον χρεωθηκε φαινεται πιο σοβαρή..
  5. Α!! καλα που το πες. Φίλος μου βγάζει άδεια στη φλόρινα και του τη ζητήσανε πρώτη μαζι με τα αρχιτεκτονικά.όπως είχα μάθει και εγώ ότι χρειάζεται. Στη δική μου περίπτωση, ο τύπος που τη χρεώθηκε είπε πως δεν τον πειράζει να μην την έχει την μελέτη ενεργειακής απόδοσης μαζί με τα αρχιτεκτονικά και το τοπογραφικό. θα τα εγκρίνει και χωρίς. Όπως γινόταν και παλιά! Αυτό το ρώτησα 2 φορές (και τον νοέμβριο και τον δεκέμβριο) Είναι δυνατόν να είναι η πολεοδομία τόσο χύμα στη βέροια, δεν καταλαβαίνω. Θα τον πάρω και αύριο τηλ να ρωτήσω αν την είδε αυτή τη βδομάδα..Λογικά θα πάω από εκεί να μιλήσω με κάποιον πιο.. υπεύθυνο!
  6. καλησπέρα και από εμένα. θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για παρόμοιο θέμα σε σχέση με μια νέα άδεια. πέρσυ αγόρασα ένα οικόπεδο στο Σέλι νομού ημαθίας. Το Σέλι ήταν παλιά κοινότητα. Έτσι για να βγάλεις άδεια πήγαινες στη πολεοδομία της νομαρχίας ημαθίας. όταν έγινε ο 1ος καλλικράτης η κοινότητα πήγε στο δήμο βέροιας, όμως ακόμα και μέχρι πριν 1 μήνα για να βγάλεις άδεια πήγαινες στη πολεοδομία της νομαρχίας. ερώτηση 1. Γιατί η αλλαγή δεν έγινε τότε? Τώρα όμως αλλάξε αυτό και πρέπει να πας στη πολεοδομία του δήμου. για νέες άδειες. Εγώ όμως κατέθεσα τα τοπογραφικά και αρχιτεκτονικά στις 16 νοέμβρη του 10 στη πολεοδομία της νομαρχίας και τον φάκελο τον χρεώθηκε ενας τύπος. Τον ρώτησα τότε, πότε θα τα δείτε και μου είπε σε ενα μηνα μιλάμε. καλα λεω. τον παίρνω τηλ. μετα από ενα μήνα (13 δεκέμβρη) και μου είπε πως δεν έκανε τιποτα γιατί είχε αδεια και όταν γύρισε είχε εντολή να μην ανοιξει άλλους φάκελους για να μην χαθεί τιποτα στη μετακόμιση.μου λέει πάρε σε ένα μήνα ξανα. περιμένω να περάσουν οι γιορτές και τον πήρα ξανά τηλ τη δευτέρα που μας πέρασε 10 του μηνα (άλλες 27 μέρες περίμενα δηλαδη!) και μου λέει τίποτα ακόμα ταχτοποιούμε και δεν ξέρω αν θα την χρεωθώ εγώ την άδεια. πάλι αύριο θα τον πάρω να δω τι θα πει. Τι να κάνω αν και αύριο μου πει πως δεν έκανε τίποτα? να πάω στη βέροια να μαλώσω?? με αυτόν μόνο ή και με κανέναν ανώτερο? θα βγάλω καμια άκρη αν μου πει πάλι περίμενε? τι να περιμένω, 2 μήνες πέρασαν. νομίζω πως είναι αρκετό το διάστημα. Σαν καινούριος μηχανικός δεν βλέπω να ξεκινάω καλά σε σχέση με τον θείο μου που είναι αρχιτέκτονας (αυτός έβγαλε τα σχέδια) και με αυτό το περιστατικό λέει απλά να χαλαρώσω. εγώ πίστευα πως από τον νοέμβριο που δώσαμε τα τοπο και αρχ. να πηγαίναμε επαε να παιρνούσαμε και από εκει και μετα τις άλλες μελέτες να τις κάναμε ιανουαριο- φεβρουάριο και απρίλη να την είχαμε στα χέρια μας. για να ξεκινήσουμε χτίσιμο και να μην μείνουμε κανεναν οκτώβριο στους σοβάδες γιατί πως θα στεγνώνουν μετά που συνήθως βρέχει?? λέτε να προλάβουμε να τελειώσουμε την άδεια μεχρι απρίλιο, ή μπλέξαμε στη πολεοδομια άσχημα φέτος με την αλλαγή? ακόμα μια ερώτηση. κανονικά από τα δικαιώματα του πολίτη δεν είναι 30 μέρες απάντηση στην αίτηση? ισχύει και εδω προφανως..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.