Μετάβαση στο περιεχόμενο

nyannaco

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nyannaco's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λογικά υπάρχει μία ιδανική αναλογία όγκου δοχείου / συλλεκτικής επιφάνειας (για δεδομένο τύπο συλλέκτη), από την οποία καλό είναι να μην ξεφεύγεις πολύ. Τον ελάχιστο όγκο του δοχείου τον καθορίζει το προφίλ κατανάλωσης, ήτοι λίτρα/κυβικά ζήτησης την ώρα αιχμής, με δεδομένο ότι είναι αδύνατο να έχεις αρκετή συλλεκτική επιφάνεια ώστε να σου θερμάνει το νερό σε μισή ώρα, π.χ, ακόμη και ντάλα μεσημέρι το κατακαλόκαιρο. Επίσης, δεν είναι καλό να έχεις υπερβολικά μεγάλη συλλεκτική επιφάνεια για τον όγκο του δοχείου, γιατί σε ώρες μη αιχμής στο μέσον της ηλιακής ημέρας θα ανεβαίνει υπερβολικά η θερμοκρασία. Ειδικά αν μιλάμε για ξενοδοχείο σε παραθαλάσσιο μέρος, που έχεις ελάχιστη ζήτηση το μεσημέρι και πολύ συγκεντρωμένη το απόγευμα/βραδάκι, είναι πρόβλημα. Στον αντίποδα, αν αυξήσεις το δοχείο χωρίς να αυξήσεις παράλληλα τη συλλεκτική επιφάνεια, θα πάιρνεις περισσότερο ΖΝΧ χαμηλότερης θερμοκρασίας.
  2. Στις μεγάλες διατομές γενικά, και όχι μόνο στη γείωση, το πολύκλωνο επιτρέπει και μεγαλύτερη πυκνότητα ρεύματος λόγω επιδερμικού φαινομένου (προσφέρει πολύ μεγαλύτερη συνολική περίμετρο αγωγών).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.