Μετάβαση στο περιεχόμενο

kokots4473

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kokots4473

  1. Στη ριζική ανακαίνιση εξετάζουμε α και β . Εστω ένα από τα δύο να ισχύει έχουμε περίπτωση ριζικής ανακαίνισης
  2. «Ριζική ανακαίνιση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας (ανακαίνιση μεγάλης κλίμακας)»: η ανακαίνιση κατά την οποία: α) η συνολική δαπάνη της ανακαίνισης που αφορά το κέλυφος του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας ή τεχνικά συστήματά τους υπερβαίνει το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της τρέχουσας αξίας του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, βάσει του ελαχίστου κόστους οικοδόμησης, εξαιρουμένης της αξίας του οικοπέδου επί του οποίου έχει κατασκευαστεί το κτίριο, ή β) υφίσταται ανακαίνιση άνω του είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της επιφανείας του κελύφους του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας.
  3. Συνάδελφοι σχετικά με τη ΜΕΑ για κέλυφος μπορείς να καταθέσεις έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας η οποία θα συνοδεύεται από τη ΜΕΑ για το ακίνητο. Βάσει αυτής της ΜΕΑ θα προκύπτει η ενεργειακή κατηγορία στην οποία θα κατατάσσεται το διαμέρισμα. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να γίνει ΜΕΑ καθώς και τεχνική έκθεση αν δεν επιτυγχανεται ο στόχος της κατηγορίας Β.
  4. Καλημέρα, Στην σελιδα 21 του οδηγού αναφέρει οτι: "Εάν το υλοποιηθέν έργο αφορά σε ριζική ανακαίνιση του κτηρίου/ της κτηριακής μονάδας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 12 του άρθρου 2 του ν. 4122/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, θα πρέπει, επιπλέον των ανωτέρω, το σύνολο των παρεμβάσεων να οδηγεί στην κατάταξη του κτηρίου/της κτηριακής μονάδας στην ενεργειακή κατηγορία Β, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθ. 7 του «Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΚΕνΑΚ), στο βαθμό που αυτό είναι τεχνικά και λειτουργικά εφικτό. Σε περίπτωση που η επίτευξη της κατηγορίας Β δεν είναι τεχνικά και λειτουργικά εφικτή, το ανακαινιζόμενο κτήριο/κτηριακή μονάδα θα πρέπει να κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία που προκύπτει από τη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης." Αυτό σημαίνει οτι απαιτείται οικοδομική άδεια μιας και για την Μελάετη Ενεργειακής Απόδοσης απαιτείται. Έτσι δεν αποκλείει την θερμομόνωση κελύφους μιας και σε κάθε περίπτωση θα ξεπερνά το 25% της συνολικής επιφάνειας του κτηρίου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.