Μετάβαση στο περιεχόμενο

panosvlg

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

panosvlg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φίλε ggeorge . Ο kosmas 85 με κάλυψε . Πάντως εγώ προτείνω (και το θεωρώ σωστό) τη χρήση ξεχωριστού δοχείου , ως δοχείο αδράνειας και όχι τη χρήση δοχείου 3-πλής.
  2. Φίλε ggeorge . Το σκαρίφημα το Kosmas85 είναι σωστό (χωρίς βέβαια το λέβητα , αφού δεν τον χρειάζεσαι , αν και δεν διακρίνεις πολλά λόγο μεγέθους ) . Επιπρόσθετα μπορείς να συνδέσεις το δοχείο αδράνειας με τους ηλιακούς συλλέκτες μέσο 3-οδης βαλβίδας και χρήση solar station . Το σύστημα των ηλικιακών θα έχει προτεραιότητα τη τροφοδότηση του δοχείο ζεστού νερού χρήσης και κατά δεύτερο λόγο τη τροφοδότηση του δοχείου αδράνειας (ικανής χωρητικότητας π.χ. 1000lt).Το αποθηκευμένο ζεστό νερό του δοχείου αδράνειας , όταν η ποσότητα του είναι ικανή , θα διοχετεύεται στο κύκλωμα της ενδοδαπέδιου θέρμανσης . Όταν μπορέσω θα ανεβάσω σκαρίφημα.
  3. Καλησπέρα σε όλους . Λόγο της δουλειάς μου , γνωρίζω σχεδόν τις περισσότερες εταιρείες και τα προϊόντα τους , και έχω εγκαταστήσει αρκετά και διαφορετικά . Οι διαφορές τους δεν είναι μεγάλες .Όμως θα σου πρότεινα να δεις και το Atherma της Daikin (για ενδοδαπέδια θέρμανση ).Και φυσικά μην ξεχνάς ποτέ πως αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις , συνεργάζονται με ηλιακά συστήματα .
  4. Όταν μάθεις το κόστος των κλιματιστικών με Φ.Α , θα βάλεις τα κλάματα . Είναι ασύμφορα για μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις . Και μια διευκρίνηση (για πολυδιαιρούμενα συστήματα τύπου VRF), μονάδα Φ.Α είναι η εξωτερική μονάδα (πχ προμήθεια απο την ghp ) , οι εσωτερικές όμως θα πρέπει να είναι απο διαφορετική εταιρεία (πχ Daikin ή άλλη) , με τις οποίες θα πρέπει να επιβεβαιώσεις την συμβατότητα. Θέλει πολύ προσοχή , για με το κόστος εγκατάστασης.
  5. Στα Boiler 2-πλής , ο εναλλακτης είναι σχεδιασμένος για σύνδεση με λέβητα . Αν συνδέσεις ηλιακούς συλλέκτες , η απόδοση θα είναι χαμηλή. Η αγορά boiler 3-πλής είναι μονόδρομος . Μπορείς να τοποθετήσεις μεγαλύτερης χωρητικότητας (200lt).
  6. Προσδιόρισε το όχι ευχαριστημένος. Δηλαδή ποία είναι η θερμοκρασία του δωματίου , όταν το κλιματιστικό λειτουργεί. Εάν αυτή είναι μέχρι 27C ή χαμηλότερη , τότε όλα καλά (27C είναι η θερμοκρασία σχεδιασμού (άνεσης ) ΌΛΩΝ των κλιματιστικών μηχανημάτων κατα Eurovent). Τώρα εάν αυτή είναι 25-27C και εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος , τότε δεν έχει κάτι το μηχάνημα αλλά είναι πια θέμα καθαρά δικό σου (υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν χαμηλότερες θερμοκρασίες άνεσης από 26C) Πάντως εμπειρικά (και πάντα ανάλογα τον προσανατολισμό , ανοίγματα , μόνωση κλπ κλπ) , το μηχάνημα είναι από οριακό εώς μικρό για το χώρο σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.