Μετάβαση στο περιεχόμενο

giotis_topo

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giotis_topo

  1. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (με τα save as και με φόρτωση εικόνων) αντιμετωπίζω και εγώ από εχθές το βράδυ. και με το 2007 και με το 2012. το προβλημα συνεχιζεται μετα απο πληρη απεγκατάσταση και μετεγκατάσταση τους.
  2. Η σχετική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ονομάζεται «Επικύρωση Ανωμαλων Δικαιοπραξιών» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια: 1.Κατάθεση ΑΙΤΗΣΗΣ στο κατά τόπον αρμόδιο Ειρηνοδικείο. 2.Εκδίκαση της ΑΙΤΗΣΗΣ στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου. 3.Έκδοση της σχετικής Δικαστικής Απόφασης από το Ειρηνοδικείο. 4.Καταβολή των αντίστοιχων τελών προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. 5.Μεταγραφή της Δικαστικής Απόφασης στο κατά τόπον Υποθηκοφυλακείο ή και Κτηματολογικό Γραφείο (όπου λειτουργεί).
  3. το οτι αναφερεται ο νομος στα τεμαχια της οριστικης διανομης μεταφραζεται με το οτι η κατατμηση σε κληροτεμαχια αναδασμων δε μπορει να γινει???
  4. Η διαδικασία για να γίνει η κατάτμηση κληροτεμαχίου ποιά ειναι? εκτός του τοπογραφικού διαγράμματος που αναφέρει πως τα διαιρετά τμήματα του τεμαχιου ειναι άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον πληρουν τους κανονες αρτιότητας και γίνει αναφορά στο Ν.4061/22,-3-2012(ΦΕΚ 66/Α/22-3-2012) υπαρχει και κατι αλλο που πρέπει να γίνει εκτός από το νέο συμβόλαιο και τη μεταγραφή του στο υποθηκοφυλακείο?
  5. Εχεις απολυτο δικιο brasco. Επρεπε να γινω πιο σαφης. Αλλα νομιζω πως εγινα κατανοητος περα απο ασαφης. Ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως. Στο θεμα μου παντως υπαρχει μια παρεκληση που λεει πως αν εχει δημιουργηθει το οικοπεδο πριν απο 6-1985 θεωρειται αρτιο με το εμβαδο που εχει. Η διαθηκη εγινε 12-1985 και ο θανατος αργοτερα. Μαλλον το μονο ''παραθυρο'' ειναι πως το ομορο απο την απεναντι πλευρα δημιουργηθηκε το 1980. Οποτε αν αποδειξουμε πως και το δικο μας δημηουργηθηκε πριν το 85 τοτε και το 650 που ειναι αναμεσα δημηουργειται αναγκαστικα πριν το 85 γιατι οριζεται απο τα 2 ομορα. Αν κανουμε χρηση χρησικτησιας μαλλον θα μπορεσουμε να προχωρησουμε την υποθεση.. Διορθωστε με αν κανω λαθος.
  6. Καλησπέρα. Είμαι καινούριος στο επάγγελμα τοπογράφος μηχανικός. Ένας πολιτικός μηχανικός έχει αναλάβει να εκδώσει άδεια σε ένα κτίριο σε οικόπεδο εντός επέκτασης οικισμού το οποίο πληρεί όλες τις προυποθέσεις αρτιότητας - οικοδομησιμότητας. Όμως το ένα ομορο ειναι 650τ.μ. με ελαχιστο εμβαδο αρτιοτητας 1000τ.μ.και υπάρχει και κτίριο μεσα προφανώς χωρις αδεια. ενω το ''δικο μας'' οικόπεδο πάλι με κτίριο είναι 1200τ.μ. Μου ανέθεσε λοιπόν ο Π.Μ. να κανω το τοπογραφικο.. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Αφού θελουμε να κανουμε μεταβίβαση και να βγάλουμε αδεια τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω εφοσον απο οτι καταλαβαινω το ομορο οικοπεδο πρεπει να τακτοποιηθεί και δεν γίνεται να γίνει προσκύρωση αφού 1200+650 τ.μ. < από 2000 ώστε να γίνουν άρτια και οικοδομήσιμα και τα δυο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.