Μετάβαση στο περιεχόμενο

grout

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

grout's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι πραγματικά απίστευτη η πληροφορία που υπάρχει στο forum. Ωστόσο, επειδή όλοι θέτουν ερωτήματα και απαντήσεις σε ένα μεγάλο αρθιμό θεμάτων, θα πρότεινα μια κατηγοριοποίηση π.χ. Τεκμηρίωση Συντελεστές σκίασης Θερμομονωση (δαφανή, αδιαφανή, θερμογέφυρες κλπ) Θερμικες ζωνες Η/Μ (με υποκατηγορίες προφανώς) Με εκτίμηση, grout
  2. Οι θερμομονωτικές βαφές / σοβάδες έχουν όντως σημαντική συμβολή στη βελτίωση της θερμομονωτικής επάρκειας ενός δομικού στοιχείου. Στον Κ.Εν.Α.Κ λαμβάνεται υπόψη η συμβολή τους, αλλά (πέρα από τα έντυπα ορισμένων ελληνικών εταιριών) δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη θερμομονωτική στρώση, και οπωσδήποτε ένα ΄μή θερμομονωμένο στοιχείο με θερμομονωτικό σοβά δεν πλησιάζει καν τη συμπεριφορά ενός συμβατικά θερμομονωμένου στοιχείου. Αν το κοιτάξεις λίγο σε sites του εξωτερικού, ακόμη και οι εταιρίες που κατασκευάζουν και εμπορεύονται τέτοια υλικά δεν ισχυρίζονται κάτι τέτοιο (μόνο ορισμένες ελληνικές που κανείς δεν θα τους κυνηγήσει)
  3. Η ΤΟΤΕΕ για τα βιοκλιματικά έχει ήδη βγεί προς διαβούλευση http://portal.tee.gr/portal/page/portal/9AE6593844457400E04046D412C26DD4
  4. Σχετικά με τα στοιχεία σε επαφή με όμορα κτίρια. Στην περίπτωση της μελέτης της θερμομονωτικής επάρκειας αγνοείται η παρουσία των όμορων κτιρίων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το κτίριο θα είναι προστατευμένο ότι και αν γίνει στα διπλανά κτίρια. Αντίθετα, στην ενεργειακή μελέτη λαμβάνετάι υπόψη η παρουσία τους με τη θεώρηση τους ώς αδιαβατικά στοιχεία - πρακτικά δηλαδή δεν εισάγονται πουθενά. Άλλο πράγμα η μελέτη της θερμομονωτικής επάρκειας (διασφάλιση έναντι πιθανής κατεδάφισης) και άλλο η ενεργειακή μελέτη (μελέτη της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου "ώς έχει")
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.