Μετάβαση στο περιεχόμενο

eleni_fi.

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eleni_fi.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Ήθελα και γω να κάνω μια ερώτηση, που μάλλον σχετίζεται και με την αμέσως προηγούμενη του συναδέλφου alarch85..θέλω να προχωρήσω σε αναθεώρηση μιας ΕΕΔΜΚ καθώς οι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να εκτελέσουν κάποιες από τις προβλεπόμενες εργασίες και συγκεκριμένα δεν θα κάνουν την θερμοπρόσωψη με χρήση ικριωμάτων που προβλεπόταν στην αρχική ΕΕΔΜΚ και είναι ακόμα σε ισχύ. Στην αναθεώρηση λοιπόν, ανεβάζω απ'ότι κατάλαβα, εκ νέου όλα τα αρχεία, διορθώνω προφανώς τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό εργασιών αλλά και προσθέτω και τους υπόλοιπους μηχανικούς που συμμετείχαν και των οποίων οι μελέτες δεν τροποποιούνται? σωστά? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!
  2. ..όπως είπα είμαι νέα στη χρήση του προγράμματος οπότε και το .."ρητά συστήνεται"..δεν το βρήκα κάπου...ούτε καν τον τρόπο που προανέφερα δεν βρήκα σε manual/οδηγίες/παρουσίαση..καλή η τεχνική υποστήριξη αλλά θα ήθελα να μπορώ να βρω και κάπου τις απαντήσεις.. όσο για την ερώτησή σου @pirsogiannis νομίζω ότι πριν τον ικανοτικό δεν απαιτείται ο χαρακτηρισμός..αν έχω καταλάβει καλά απαιτείται στις περιπτώσεις που γίνεται έλεγχος κόμβου κατά EC8 για κατηγορίες πλαστιμότητας DCH (δες το απόσπασμα που επισυνάπτω)..αλλά και πάλι με κάθε επιφύλαξη γιατί ξαναλέω είμαι νέα χρήστης του προγράμματος.
  3. ..καλησπέρα.. σήμερα μπόρεσα και έβγαλα κάπως μια άκρη..το πρόβλημα ήταν περισσότερο πώς επανελέγχεται ο ικανοτικός σχεδιασμός...ευτυχώς σήμερα ήταν άλλος στην υποστήριξη οπότε και η απάντηση ολοκληρωμένη... αν λοιπόν αλλάξουν από τον χρήστη οι οπλισμοί μιας δοκού θα πρέπει από το tab της διαστασιολόγησης και συγκεκριμένα δοκοί -> αποτελέσματα -> υπολογισμός αντοχών να γίνει επιλεκτικά ο υπολογισμός της αντοχής της δοκού με τους νέους οπλισμούς οπότε στη συνέχεια και με τη σειρά να γίνει ο ικανοτικός έλεγχος επιλεκτικά και ο υπολογισμός των υποστυλωμάτων των κόμβων της δοκού επίσης επιλεκτικά... το θετικό είναι ότι γίνεται...βέβαια σε ένα πολυώροφο κτίριο, πόσο εφικτό είναι για κάθε μια τροποποίηση να γίνεται αυτή η διαδικασία χωρίς να "ξεφύγει" κάποιος κόμβος αυτό είναι μια άλλη συζήτηση... ελπίζω κάπως/κάποιον να βοήθησα..😊
  4. Καλησπέρα σας και από μένα..είμαι παλιά κάτοχος του Scada Pro αλλά ουσιαστικά νέα στη χρήση του..Προσπάθησα να διαβάσω όλη τη συζήτηση για το πρόγραμμα και μάλλον συμφωνώ με τα περισσότερα "αρνητικά" σχόλια..Έχοντας και μια επαφή με το Ραφ..δεν ξέρω αν έχει περισσότερα υπολογιστικά σφάλματα αλλά σίγουρα έχει καλύτερη εποπτεία επί των αποτελεσμάτων...και από εδώ προκύπτει και η δική μου ερώτηση σε συνέχεια ουσιαστικά αυτής του συνάδελφου @Lazaros Papadopoulos... αν αλλάξω τους οπλισμούς των στοιχείων, οπότε και πρέπει να γίνει κανονικά επανυπολογισμός αντοχών, ικανοτικού κλπ..ο έλεγχος γίνεται αυτόματα ή πρέπει να επαναλάβω τη διαστασιολόγηση? και αν ναι..πώς αφού έχω μόνο τη δυνατότητα αυτόματης διαστασιολόγηση μελέτης? Σε σχετική ερώτηση στο help center, με το οποίο δεν έχω και την καλύτερη επικοινωνία προς το παρόν, η απάντηση ήταν "...και γιατί να τροποποιήσετε τους οπλισμούς?????!!!!!..." Τεκμηριωμένη και επιστημονική! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. επειδή και εγώ μάλλον το ίδιο πρόβλημα με εσένα είχα getsakna...πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις απο το excell ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει το κόμμα " , " ως διαχωριστικό δεκαδικών ψηφίων..ελπίζω να βοήθησα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.