Μετάβαση στο περιεχόμενο

AggelikiAs

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

AggelikiAs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ, λάθος που δεν το διευκρίνησα πιο σωστά μέσα στο άγχος μου. Εννοούσα το πρόστιμο αυθαιρεσίας. Φυσικά και πρέπει να πληρώνονται οι αυθαιρεσίες. Προσωπικά έχω χάσει τον μπαμπά μου που έφτιαξε με πάρα πολύ κόπο αυτό το σπίτι και με προσωπική εργασία γιατί δεν είχαμε να ζήσουμε... και τώρα που έχω την μητέρα μου που είναι άρρωστη και εγώ δεν μπορώ να βρω εδώ και πάρα πολύ καιρό δουλειά... επειδή μένω σε μια περιοχή που δεν έχει ούτε συγκοινωνία τακτική ούτε τίποτα. Ενας που δεν έχει ούτε να φάει κα τρώει μόνο ψωμί για να ζήσει επειδή ζούμε με την σύνταξη της μητέρας μου η οποία είναι 800 ευρώ και τα 600 πάνε στα δάνεια είναι εξωφρεινικό να μιλάμε για τους όρους χαράτσια ή πρόστιμα... και ναι εγώ δεν χρωστάω τίποτα επειδή αυτό μπόρεσαν να μου προσφέρουν οι γονείς μου. Και το θεωρώ χαράτσι μεγάλο αυτό το πρόστιμο... για έναν φτωχό άνθρωπο θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρότερα τα πρόστιμα και να μπαίνουν εισοδηματικά κρητίρια και όχι να πληρώνουν και οι μακροχρόνια άνεργοι... Ο καθένας βέβαια το βλέπει όπως το θέλει στη σημερινή εποχή αδιαφορόντας αν ο κόσμος πεθαίνει της πείνας και δεν μπορεί να επιβιώσει... Εσείς στουμπάτε κάτι εκατομμύρια άλλο πράγμα... δεν ξέρετε από φτώχεια... 2.000 να περνετε απτον κάθε πελάτη βάλε να δεις πόσα βγάζετε τον μήνα... οπότε να μην θέτουμε τέτοιους όρους.... Αλλοι είναι αυτοί που τα τρώνε... και ναι το θεωρώ παράνομο να φέρνουν τους ανθρώπους στην εξαθλίωση... Εδώ οι πολιτικοί παίρνουν 163.000 ευρώ το μήνα και μιλάμε για εμάς τους φτωχούς. Συγνώμη για όλο αυτό, αλλά με πιάνει το παράπονο, γιατί μας πίνουν το αίμα.... Και δεν νομίζω να υπήρχε ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να βρει 7000 ευρώ σε δυο μήνες για να κάνει συμβόλαια... ούτε ότι όλες οι τράπεζες δίνουν δάνεια.... καθώς ρωτήσαμε σε όλες τις τράπεζες για να πάρουμε δάνειο για να τακτοποιήσουμε το σπίτι... και μας βρέθηκε η μία που μας έδωσε και τα πληρώνουμε διπλά σε τόκους....
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση Georgegaleos. Πραγματικά είμαι πάρα πολύ αγχωμένη!!! Να σε ρωτήσω το εξής, στην περίπτωση που θα εκδόσει νέα βεβαίωση και εφόσον με την νέα αυτοψία βρεθεί ότι οι αυθαιρεσίες είναι ίδιες και δεν έχει προκύψει τίποτα το διαφορετικό. Τι πρόστιμα επιβάλλονται? Μόνο η πληρωμή του μηχανικού για την εργασία του - αυτοψία του ή μήπως πληρώνουμε και το χαράτσι εκ νέου??? Αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ. Επίσης στην περίτπωση που όντως παραταθεί η βεβαίωση, μέχρι πόσο καιρό μπορεί να παραταθεί??? Θα κοιτάξω και στο φόρουμ επειδή είμαι καινούρια και δεν το έχω ψάξει!!!
  3. Γεια σας, θα ήθελα να με κατατοπίσετε σε κάτι αν είναι εύκολο κάποιος μηχανικός που να ξέρει γιατί έχω πελαγώσει απίστευτα. Λοιπό εγώ έχω απλά ένα αυθαίρετο το οποίο το τακτοποιώ τώρα και θα δώσω εφάπαξ τα χρήματα, άκουσα όμως χθες στις ειδήσεις ότι η βεβαίωση που δίνει ο μηχανικός έχει ισχύ 2 μήνες. Πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε 2 μήνες πρέπει να γίνουν συμβόλαια. Το θέμα είναι το εξής επειδή εγώ δεν μπορώ να πληρώσω τον ΦΜΑ και άλλα έξοδα για το συμβόλαιο κλπ, δικηγόρους γύρω στα 7.000 ευρώ. Τι γίνεται εάν περάσουν αυτοί οι 2 μήνες. Θα πρέπει να πληρώσω το πρόστιμο αυθαιρεσίας που είναι 15.000 ευρώ απτην αρχή??? συν την δουλειά όλη του μηχανικού ή απλά θα χρεωθώ τα 300 ευρώ μόνο για την έκδοση νέας? Υπάρχει θα θεωρείται μη νομιμοποιημένο το αυθαίρετο παρόλο που θα έχω πληρώσει τα πρόστιμα? Και τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος αδυνατεί οικονομικά να κάνει οριστικό συμβόλαιο μέσα σε 2 μήνες? Γιατί προσωπικά έχω 2 δάνεια και το 1 δάνειο είναι να για να πληρώσω τσίμα τσίμα το πρόστιμο για το αυθαίρετο. Δεν επαρκούν τα χρήματα ούτε για συμβόλαια ούτε για τίπότα. Και είναι αδύνατον να πάρω και τρίτο δάνειο με τις σημερινά κριτήρια/προϋποθέσεις!! Τι ισχύει ακριβώς??? Σας παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος, γιατί θα τρελαθώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.