Μετάβαση στο περιεχόμενο

chr_763

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chr_763

  1. Μήπως μπορείς να είσαι ποιό συγκεκριμένος, διατάσεις τούβλων και ιδιότητες. Υπάρχουν τούβλα που δεν χρειάζονται θερμομονωτική στρώση? Γιατί αυτά που βρίσκω δεν πιάνουν το λ, εκτός αν βάλεις θερμομονωτικά τούβλα 30cm + επιχρίσματα = 34cm !!, για απλό εξωτερικό τοίχο. Αν δε έχω συρόμενο παράθυρο χωρίς να υπάρχει εξώστης τότε τι κάνουμε?
  2. Απάντηση στο θέμα δεν έχω, αλλά θέλω και εγώ να παραθέσω αυτό το σοβαρό κατασκευαστικό πρόβλημα. Η ΤΟΤΕΕ δεν αντιμετωπίζει την περίπτωση θερμογεφυρών με θερμομόνωση δοκού/υποστυλώματος από μέσα και μόνωση του τοίχου ενδιάμεσα. Αυτό οδηγεί στην λύση της θερμομόνωσης των δοκών / υποστυλωμάτων έξω. Πρακτικά η κατασκευή δεν είναι δυνατή γιατί προφανώς δεν μπορούμε να στηρίξουμε την εξωτερική τοιχοποιία, πάνω στα 6 ή 7cm της μόνωσης. Επίσης δεν μπορεί να σφηνώσει ο εξωτερικός τοίχος στα πλαϊνά στοιχεία από σκυρόδεμα γιατί θα βρίσκει την μόνωση. Αν βγάλουμε μία προεξοχή στην πλάκα (όπως κάποιοι λένε) μπορεί να πατήσει ο τοίχος στο κάτω μέρος, αλλά στο πάνω του μέρος θα συνεχίσει μπροστά από το δοκάρι για να συναντήσει την επόμενη προεξοχή. Άρα δεν θα έχουμε καθόλου μόνωση εξωτερικών δοκών. Η μόνη δυνατή λύση θα ήταν να γίνεται ή μόνωση των στοιχείων από σκυρόδεμα εσωτερικά. Αυτή όμως η περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται από πλευράς των τυποποιημένων θερμογεφυρών όπως παρουσιάζονται στην ΤΟΤΕΕ. Η λύση της κατασκευής κελύφους αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει μία και μοναδική λύση. Αν μπορεί να προτείνει κάποιος μία πρακτική και οικονομική λύση θα ήταν πολύ καλό. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.