Μετάβαση στο περιεχόμενο

Athanasios2104

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Athanasios2104's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φίλε μου, και εγώ το πρώτο που βρήκα στην Αγγλία για ΑΠΕ ήταν το Brunel, οπότε με ενδιαφέρει και εμένα αν αυτό το πανεπιστήμιο είναι τόσο καλό όσο το διαφημίζουν στο site τους...
  2. Τελικά ρε παιδιά, σε Κανάδα δεν έχει τίποτα; Δεν μπορεί δηλαδή, ολόκληρος Καναδάς και να μην έχει ούτε ένα MSc πάνω σε ΑΠΕ...
  3. Όχι καθόλου. Tα Renewable/Energy Sources προγράμματα (αυτά που είδα) προσφέρουν τεχνική και θεωρητική κατάρτιση σε όλες τις γνωστές ΑΠΕ, όπως επίσης και τις βασικές νομικές και οικονομικές γνώσεις... αυτό ακριβώς είναι που θέλω . Μπορεί όντως με ένα MSc να μην χρυσοπληρώνεσαι, άλλα σου δίνει ένα κύρος και ένα πλεονέκτημα έναντι αυτών που δεν έχουν MSc ή που έχουν MSc από μικρά/εγχώρια πανεπιστήμια. Επίσης, σκέφτομαι μετά το MSc να κάνω και PhD, με παράλληλη εργασία σε μία σχετική εταιρεία του εξωτερικού, για αυτό δεν θέλω να πάω σε κατσικοχώρι. Ούτως ή άλλως, προσωπικά δεν κυνηγάω το χρήμα/φήμη. Όσο υπάρχει ένας αξιοπρεπής μισθός, η βοήθεια που παρέχεις στην κοινωνία είναι το βασικό. Στην Έλλαδα, στον τομέα και για τους στόχους που έχω θέσει στη ζωή μου, το έχω καταλάβει προ πολλού ότι δεν υπάρχει προκοπή... επομένως, το "έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό και έμεινε εκεί" πολύ πιθανό να περιλαμβάνει και την περίπτωσή μου, άλλα δεν έχω πρόβλημα σε αυτό, οικογένεια και φίλοι δεν χάνονται ποτέ όπου και να είσαι.
  4. Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (αγγλόφωνη χώρα) για MSc πάνω στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας*. Βασικά κριτήρια είναι το (πολύ) καλό επίπεδο σπουδών και βέβαια να μην βρίσκεται σε κανένα κατσικοχώρι... Έχω βρει αρκετά πανεπιστήμια στην Ευρώπη, ελάχιστα σε Αυστραλία και τίποτα σε Καναδά (Αμερική δεν με ενδιαφέρει). Και βέβαια, και για αυτά που βρήκα στην Ευρώπη δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το επίπεδο των σπουδών και την κοινωνική ζωή του τόπου. Πάντως για το Κανάδα έχω φάει όλο το Google, με μηδενικό αποτέλεσμα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ----- *Renewable Energy Sources - χρησιμοποιείται πολύ και ο όρος Sustainable Energy Sources.
  5. Σε Καναδά - Αμερική τι παίζει; Προσωπικά ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό σε ΑΠΕ και Διαχείριση ενέργειας, κάτι αντίστοιχο με αυτό που προσφέρει το ΕΜΠ δλδ. Απλώς νομίζω ότι το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό σου δίνει την επιπλέον εμπειρία των σπουδών σε ένα άλλο περιβάλλον, με άλλες εγκαταστάσεις, άλλη γλώσσα κτλ (προσωπική άποψη βέβαια). PS: Και καλως ήρθα στο forum .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.