Μετάβαση στο περιεχόμενο

LIZARD

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.782 profile views

LIZARD's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @stavrosa η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί ότι μέσω των αρμών θα μπορούσε να δημιουργηθεί τόσο μεγάλη υγρασία γιατί στο μυαλό μου είχα ότι θα προέρχεται σίγουρα από κάποια διαρροή σωλήνα. Αλλά θα το ελέγξω και αυτό!
  2. @aithilenio έτσι ξεκινήσαμε σήμερα να λύσουμε το πρόβλημα. Σπάσαμε το πλακάκι όπου υπάρχει αυτή η ένωση και μάλιστα ο υδραυλικός αντικατέστησε ένα τμήμα του αγωγού αποχέτευσης του νεροχύτη και βελτίωσε κατά πολύ την σύνδεση σε σχέση με το πως ήταν. Πάντως πριν την αντικατάσταση δεν φαινόταν πχ να δακρύζει κάπου εκεί ο αγωγός...Τα τούβλα ήταν λιγότερο υγρά από ότι περίμενα είναι η αλήθεια. Ίδωμεν...Προς το παρόν το αφήνουμε έτσι και περιμένουμε εξέλιξη. Φαντάζομαι σε 1 1/2 με 2 μήνες το πολύ αν είναι να φανεί διαφορά στον τοίχο θα φανεί.
  3. link για τις φωτογραφίες http://profile.image.../user/effiecv1/ Δεν γνωρίζω υλικό σωληνώσεων.
  4. Αρχικά παραθέτω το πρόβλημα. Ακολουθούν φωτογραφίες. Εμφάνιση υγρασίας σε τοίχο που χωρίζει το μπάνιο του ά διαμερίσματος (δεξιά της κάσας που εμφανίζεται σε μια από τις φωτογραφίες) από τον διάδρομο του ορόφου. Η υγρασία για ένα χρόνο και πλέον περιοριζόταν, εμφανώς τουλάχιστον, μόνο στον τοίχο του ά διαμερίσματος. Από χειμώνα του 2011 η υγρασία περπάτησε και έφτασε στο εσωτερικό του β' διαμερίσματος. Μέσα στο καλοκαίρι του 2012 (με τον καύσωνα) αντί να στεγνώσει ο τοίχος η υγρασία εξαπλώθηκε. Αγγίζοντας τον τοίχο σε ορισμένα σημεία κυρίως (και σε διαφορετικές θέσεις!) είναι εύκολα αντιληπτό ότι είναι ποτισμένος. Δεν στάζει πουθενά όμως κάπου εμφανώς. Το πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή εμφάνισης της υγρασίας συνορεύουν τα μπάνια του διαμερίσματος ά και β΄ επομένως η απόφαση για την έναρξη των διερευνητικών τρυπών είναι δύσκολη.Να σημειωθεί ότι στο ά διαμέρισμα είχε γίνει ανακαίνιση μπάνιου (νέοι ιδιοκτήτες) ένα χρόνο περίπου πριν την εμφάνιση της υγρασίας. Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες έχει ήδη γίνει μια οπή στον τοίχο εκεί από όπου φαινόταν να έχει ξεκινήσει η υγρασία. Ήταν ιδέα υδραυλικού προκειμένου να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η υγρασία να προήλθε από τις επεμβάσεις της ανακαίνισης και με την ελπίδα ότι θα βοηθούσε να στεγνώσει έτσι εκείνη η περιοχή- κάτι που δεν έγινε. Την τρύπα την κλείσαμε προσωρινά και θα παρατηρήσετε την αλλαγή χρώματος στο τσιμέντο- ένδειξη ότι εξακολουθεί να βγαίνει νερό προς τα κει. Το σημείο εκείνο αντιστοιχεί στο εσωτερικό του ά διαμερίσματος εκεί όπου βρίσκεται η μπανιέρα. (Η οικοδομή είναι του ΄85 αν παίζει κάποιον ρόλο και σχέδια για την υδραυλική εγκατάσταση του μπάνιου δεν έχω αναζητήσει- θα βοηθούσαν; Εσωτερικά στα δύο μπάνια δεν υπάρχει καμιά ένδειξη υγρασίας-πλακάκια στους τοίχους που φαίνονται να ναι στη θέση τους. Μένω στο β' διαμέρισμα και με τη βοήθεια υδραυλικού θα ξεκινήσουμε τις τρύπες στο εσωτερικό του μπάνιου προκειμένου να εντοπιστεί η διαρροή. Υπάρχει καταρχήν κάποιος τρόπος/ιδέα να βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα προέρχεται από διαρροή σε αγωγό ύδρευσης και όχι αποχέτευσης ή το αντίθετο; Σε αυτήν την περίπτωση που εξετάζεται είναι δυνατόν ο θερμογραφικός έλεγχος του τοίχου να δώσει απάντηση για την θέση του κακού; Ή αντίστοιχα η χρήση υγρασιόμετρου; Επειδή οι εργασίες θα αρχίσουν αναγκαστικά από το β' διαμέρισμα για ευνόητους λόγους ( έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα ) υπάρχει λογική να ξεκινήσει κανείς το σκάψιμο από κάποιο ορισμένο σημείο; π.χ. από την πλευρά του τοίχου, μέσα στο μπάνιο , που αντιστοιχεί στο ύψος που είναι πιο υγρός ο τοίχος;; Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις πάμε στα τυφλά ή υπάρχει εναλλακτικός τρόπος; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν έτει 2012 θα σκάβουμε στα κουτουρού. Κάθε ερώτηση, ιδέα , σχολιασμός ευπρόσδεκτος.
  5. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι οικονονομικότερα από τα αργιλικά και μια τάξη μεγέθους της τιμής ανά μ2(για το υλικό όχι εργατικά); Αν καταλήξει κανείς στα αργιλικά κεραμίδια,με τι κριτήριο επιλέγεις αν θα βάλεις π.χ. ρωμαϊκού ή γαλλικού τύπου;Έχει να κάνει με κάτι πέρα από την αισθητική και τις μικρές διαφορές στον τρόπο τοποθέτησής τους; Και κάτι τελευταίο:για τα μεταλλικά κεραμίδια έχει κανείς καμιά άποψη;Κυρίως σχετικά με το κόστος,το βάρος και τη διάρκεια ζωής τους σε σχέση με τα αργιλικά κεραμίδια. Ευχαριστώ!
  6. Νομίζω πως είναι απαραίτητο να γίνει μια διευκρίνηση όσον αφορά στο περιβάλλον λειτουργίας της κάθε κατοικίας.Απ' όσα έχω μάθει στη σχολή μέχρι τώρα σχετικά με τις ξύλινες κατασκευές ισχύει ότι δεν είναι αποτελεσματικές παρά μονο σε περιβάλλον με σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες,δλδ είναι καλύτερο να βρίσκουν εφαρμογή σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας όπως και γίνεται.Αυτό γιατί το ξύλο σαν υλικό δεν ανταπεξέρχεται τόσο ικανοποιητικά όσο το σκυρόδεμα στις έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές(τις οποίες και υφίσταται ιδιαίτερα η στέγη από οποιδήποτε αλλό κατακόρυφο στοιχείο)-μειωμένη θερμοχωρητηκότητα εξαιτίας του μικρού βάρους.Άρα γιατί να μην καταφύγει κάποιος στη λύση του μπετον....
  7. @d2m Το χω στο πρόγραμμα να κοιτάξω και στη βιβλιοθήκη. @Παναγιώτης Με το 'κάτι πιο εμπεριστατωμένο' είχα στο μυαλό μου μια πραγματική μελέτη από γραφείο πιο εκτενής πιο πλούσια σε υλικό κτλ για να πάρω και μια ιδέα πως γίνεται στην πράξη μιας και είμαι ακόμη φοιτήτρια.Αλλά από την παραπάνω συζήτηση νομίζω ότι για τη δουλειά που θέλω μπορεί να με κάνει και μια φοιτιτική εργασία. @paktomenos Σ'ευχαριστώ για το link. Γενικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη γρήγορη ανταπόκριση
  8. @paktomenos για να πω την αλήθεια θα ήθελα κάτι πιο εμπεριστατωμένο
  9. Αν μπορείς επειδή με ενδιαφέρει πολύ στειλ' την με pm ή στο e-mail μου!
  10. Ψάχνω μελέτη αποκατάστασης κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα ή φέρουσα τοιχοποιία για μελέτη(για εκπαιδευτικούς λόγους).Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω κάτι τέτοιο σε καμιά βιβλιοθήκη(Θεσσαλονίκη) ή σε κάποια ιστοσελίδα ή σε κάποιο περιοδικό ή να μου στείλει κάποιος αν έχει κάτι(και έχει την καλή διάθεση φυσικά );Θα προτιμούσα να είναι στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά είναι οk.
  11. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για μεταπτυχιακό πρόγραμμα επάνω σε ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων σε Ελλάδα ή Ευρώπη(έχω γνώσης αγγλικής γλώσσας μόνο) ας κάνει τον κόπο να με ενημερώσει σχετικά,ειδικά αν έχει κάνει κατι παρόμοιο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.