Μετάβαση στο περιεχόμενο

etsa67

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by etsa67

  1. Ναι. Καλός είναι και ο Saturn ,από την εμπειρία μου η έξοδος καυσαερίων είναι σχετικά μεγάλη και χρειάζεται μεγαλύτερη καμινάδα από την φ80 χιλ. Στην Εκθεση της Climatherm είδα και τον Vortex με καυστήρα μεταβλητής φλόγας αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ανάβει με μπλοκαρίσματα. Έχει μια αντλία με πηνίο Syntec και μία ηλεκτρονική στη κατάθλιψη της η οποία μεταβάλλει τη πίεση άρα και τη παροχή πετρελαίου μεταξύ 8-21 μπάρ. Έχει προθέρμανση πετρελαίου αντιστάθμιση και ψηφιακό κοντρόλλερ διάφορων ενημερώσεων. Πόσο θα κάνει δεν ξέρω σίγουρα πολλά. Κοίτα και τη Halcothrerm με 900 ευρώ καλή κατασκευή και καλή ποιότητα. Ένας άλλος κατασκευαστής είναι η Finotherm η οποία φέρει τον εναλλάκτη συμπύκωσης στον κτακόρυφο άξονα με αποτέλεσμα τα συμπυκνώματα να εξατμίζονται καθώς κατά την κάθοδό τους στον εναλλάκτη , συναντούν τα θερμότερα αέρια αρκετά μεγαλύτερης θερμοκρασίας από αυτής του σημείου δρόσου τους. Έχει διάφορους λέβητες γύρω στα 1000 -1500 ευρώ με τον καυστήρα με blower ανεμιστήρα. Αν ποτέ πάρεις έναν συμπύκνωσης σου συνιστώ να βάλεις και ανεμιστήρα καυσαερίων στην έξοδο του εναλλάκτη και δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ μπλοκάρισμα. Κοίτα www.makrismotors.gr
  2. Της Thermostahl Energy Του Διονύση Μάντσιου στη Θεσσαλονίκη με πολύ αξιόπιστο ανοξείδωτο εναλλάκτη και ικανότατο καυστήρα πετρελαίου με blower fan.
  3. Όταν επιλέγεις ξυλολέβητα το καλυτερο είναι να επιλέξεις την ισχύ του μέσω της θερμαινόμενης επιφάνειας του. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ειδική φόρτιση του ξύλου με υγρασία 12% ανέρχεται στα 12 kw/m2 , για το πέλλετ 17 kw/m2,,για γκάζ 20 kw/m2 με 11 kw/kg αλλά επειδή έχει ειδικό βάρος 550 γρ/λ χάνει ισχύ στο λίτρο που τιμολογείται και το πετρέλαιο me 10,6 kw/l και τι ΦΑ με 9 kw/m3 αποδίδει 30 και 22 kw/m2 αντίστοιχα. Οπότε διαιρείς τις θερμίδες των σωμάτων με το αντίστοιχο συντελεστή. Με τα ξύλα ο λέβητας πρέπει να έχει εναλλάκτη με τούμπα τρείς διαδρομές σίγουρα και σίγουρα όσο πλησιάζει να πιάσει θερμοκρασία επιλογής π.χ.60 τότε ή κόβει ο ανεμιστήρας με ινβέρτερ τη παροχή αέρα και έτσι μειώνεται και η καύση των ξύλων. Το καλό με τα καυσόξυλα είναι ότι αυτά αποδίδουν όταν πολύ στον λέβητα όταν γεμίσουν την εστία με κάρβουνο οπότε και κρατούν για ώρες τη θερμοκρασία του νερού σε υψηλά επίπεδα και έτσι δεν χρειάζεται φόρτωση. Οι πυρόλυσης έχουν στθερή απόδοση αφού η φλόγα είναι σταθερή από τον καυστήρα στη μέση του λέβητα. Η καλύτερη λύση φυσικά όταν θα αποφασίσεις να αγοράσεις τα ξύλα είναι η άμεση μετατροπή των ξυλολεβήτων με καυστήρα πέλλετ σε ΄΄ένα κόστος περίπου 1500 ευρ΄και η αγορά πέλλετ να γίνει το καλοκαίρι στη καλύτερη δυνατή τιμή του περίπου για α2 170 -190 ευρώ / τόνο με τη μεταφορά του. Οπότε ένα σπίτι στην επαρχία που θα χρειαζόταν 10 τόνους ξύλα δεν θα χρειαστεί πάνω από 5-5,5 τόνους πέλλετ.
  4. Κανονικά θα πρέπει να κοιτάξεις για ειδικούς καυστήρες που να μπορούν να κάψουν βιομάζα ή "κακό" πέλλετ. Έχουν λογισμικό για πιο αραιό κύκλο (ταΐσματος - παύσης) με αρκετό αέρα, ειδικά στη εκκίνηση και δε νομίζω να ανταποκρίνονται σε βιομάζα εκτός πηρινόξυλου και πέλλετ γ' και β' ποιότητας με υγρασία έως 15%. Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με τον καυστήρα μου, που δούλευε με αέρα στα 60 kw σε τάισμα μόλις 30 kw, για πέλλετ πολύ κακό. Άσε που αυτοι οι καυστήρες στοιχίζουν από 2000 και πάνω. Να προτιμήσεις καυστήρα μεγαλύτερο από την ισχύ των σωμάτων σου γιατί δεν ανταποκρίνονται σε ισχύ κοντά στην ονομαστική τους, με εσωτερικό κοχλία σε κάθε περίπτωση (αν σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου) και εύκολο λογισμικό για να μπορείς να παίζεις με τους παραμέτρους. Όσο για το αν κάνει ένας καυστήρας πέλλετ σε λέβητα πετρελαίου η απάντηση είναι ότι, ναι κάνει με τις εξής προϋποθέσεις: Ο ελκυσμός να είναι στην εκκίνηση από 4 pa και στη κανονική λειτουργία καύσης να ανεβαίνει που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις καλή καμινάδα. Και η πόρτα του λέβητα να ανοίγει εύκολα με μεντεσέδες ώστε να ελέγχεις τη μπούκα του καυστήρα. Να ξέρεις όμως ένα βασικό. Όταν δουλεύεις με μεγάλη ποσότητα αέρα σε φτωχό καύσιμο με υγρασία για να μη μπλοκάρει ο καυστήρασ σου, τα μέταλλα του θα σε προδώσουν γρήγορα. Άρα κοίταξε για καθαρά πελλετοκαυστήρα και θα αγοράζεις φθηνά, καλό πέλλετ τον Απρίλιο - Μαίο -Ιούνιο.
  5. Αν θέλεις τη μέγιστη οικονομία σε καύσιμο και να λειτουργεί το σύστημα Λέβητας ξύλου και πετρελαίου τελείως αυτόματα (χωρίς να επεμβαίνεις χειροκείνητα), πρέπει απαραίτητα να τους συνδέσεις σε σειρά. Τα επιστρεφόμενα νερά από Θ.Σ. να εισέρχονται στον λέβητα ξύλου ώστε να προθερμαίνονται στην εκκίνηση και έπειτα να καταλήγουν στόν λέβητα πετρελαίου. Αυτή η λειτουργία πρέπει να ελέγχεται από τρίοδη ηλεκτροβάνα. Τό κόστος δέν είναι μεγάλο και το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατόν. Πράλληλη λειτουργία είναι πειραματικά αναποτελεσματική και καλύτερα να την αγνοήσεις.
  6. Δεν είναι και τόσο απλό. Θέλεις να κατασκευάσεις κάποιον λέβητα ξύλου που θα σου πώ; Είναι πιό απλή η κατασκευή του αρκεί να΄είναι έως 69 - 81 kw. Είσαι σιδεράς;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.