Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vasileia

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Vasileia

  1. Καλησπέρα, Έχω τελειώσει στα ΤΕΙ Πάτρας Ανακαίνιση και Αποκατάσταση Κτηρίων και σκέφτομαι να πάω Αγγλία για μεταπτυχιακό, το πρόβλημα είναι οτι είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές και δεν μπορώ ακόμα να αποφασίσω, κυρίως γιατί με απασχολεί το να εργαστώ Αγγλία μετά το μεταπτυχιακό. Το πρώτο μεταπτυχιακό είναι MA Design (Interior Architecture) και το δεύτερο είναι MSc Construction Project Management. Φυσικά τα 2 αυτά μεταπτυχιακά δεν έχουν καμία σχέση. Το πρώτο εχει μόνο project και σκοπός του είναι ουσιαστικά η δημιουργία ενός 'δυνατού' portfolio που μπορεί να σε οδηγήσει στην αγορά εργασίας. Το άλλο μεταπτυχιακό όπως έχω παρατηρήσει και χωρίς να είμαι ειδήμων έχει αρκετή ζήτηση στην Ευρώπη (τουλάχιστον περισσότερη σε σχέση με την εσωτερική αρχιτεκτονική) και είναι πιστοποιημένο απο RICS- Royal Institution of Chartered Surveyors. Το ερώτημά μου είναι εάν κάποιος έχει κάνει κάποιο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πάνω στο Construction Management και μπορεί να με ενημερώσει εάν και εφόσον υπάρχει απορρόφηση και φυσικά σε σχέση με το πρώτο μου πτυχίο. Ευχαριστώ
  2. Σε ευχαριστώ, Όταν λές απο το μενού των text styles εννοείς απο επάνω και όχι μια μια γραμματοσειρά. Μώλις το προσπάθησα αλλά πάλι τα ίδια.... Η μόνη λύση είναι να πηγαίνω σε ένα ένα σχέδιο και να αλλάζω εκεί την γραμματοσειρά?
  3. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα όποιος μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι. Κάνω convert ένα σχέδιο απο Autocad σε Pdf και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα ενώ το σχέδιο και η διαστασολόγηση είναι ΟΚ, η γραμματοσειρά (η οποία στο autocad είναι arial) δεν αναγνωρίζεται και εμφανίζονται στην θέση τους ''κουκίδες''. Ξέρει κανείς εάν και πώς διορθώνεται το εξής πρόβλημα? Υπάρχει ίσως κάποιο πρόγραμμα οπου θα μπορούσα εναλλακτικά να χρησιμοποιήσω ωστε να κάνω convert το autocad σε pdf ή σε jpg (θέλω να χρησιμοποιήσω photoshop μετά) Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα σε όλους! Αυτό που είπα παραπάνω είναι αυτό που έγραψε ο Σταύρος οτι "Συνήθως σε συναφή αντικείμενο τα χρόνια του ΤΕΙ αναγνωρίζονται και γλιτώνεις 2 έτη. Συνεπως παίρνεις το BSc σε 1 και το MEng σε 2" . Απο πολλούς πάντως έχω ακούσει οτι τελικά δεν 'αναγνωρίζεται τίποτα' (όχι στην αρχιτεκτονική τουλάχιστον). Όσο για το ιδιωτικό πολυτεχνείο θεωρώ οτι είναι 'πεταμένα λεφτά' γιατί επίσης έχω την εντύπωση οτι δεν τα αναγνωρίζει το ΤΕΕ! Τουλάχιστον στο εξωτερικό αναγνωρίζονται οι αποφοιτοι ΑΤΕΙ και κάνοντας ένα Msc (εκεί και όχι Ελλάδα) μπορεί κανείς να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά. (ikaros 13 εάν τώρα όποιος φύγει για Msc και γυρίσει στην Ελλαδίτσα και ΑΕΙ να έχει τελειώσει μάλλον δύσκολα θα τα βρεί -τουλάχιστον στον τομέα των μηχανικών-)
  5. Ναι την δεύτερη περίπτωση την έχω ακούσει!.... Πάντως το να εργαστείς εξωτερικό δεν έχεις πρόβλημα! Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Σε ευχαριστώ!
  6. Καλημέρα, Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, και εγώ αυτό είχα ακούσει για την αρχιτεκτονική οτι δηλ 'κερδίζεις' μόνο 1 έτος και όχι παραπάνω αλλά μέσα στο forum διάβασα οτι εάν έχεις 4ετή φοίτηση με ένα χρόνο στο εξωτερικό παίρνεις το Bsc (φαντάζομαι της παραπλήσιας σχολής που σπούδασες) και μετά κάνεις Msc. Εάν αυτό δεν ισχύει τότε τον 1 χρόνο τι σπουδάζεις για να πάρεις Bsc? Και γενικά σε αναγνωρίζουν ως τι?
  7. Σε ευχαριστώ πολύ! Τουλάχιστον μάθαμε οτι το Πανεπιστήμιο είναι καλό! Ειλικρινά ελπίζω με το θέμα των διδάκτρων να βρώ μια άκρη!
  8. Σε ευχαριστώ banskoboy δεν είναι και πολύ καλόοοο αυτο,και ok τα πληρώνεις τα δίδακτρα υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις πίσω τα χρήματα? Φαντάζομαι οτι τα παίρνεις πίσω κάτω απο συγκεκριμένες προυποθέσεις? Θα κοιτάξω φυσικά και το site Γενικά επειδή βλέπω οτι έκανες Μεταπτυχιακό στη Γλασκώβη και επειδή και εγώ εκεί σκέφτομαι να πάω, για το πανεπιστήμιο του Strathclyde (http://www.strath.ac.uk/) για το τμήμα της Αρχιτεκτονικής έχεις κάποια ενημέρωση?
  9. Καλησπέρα σας, Δεν ξέρω απο που να αρχίσω! Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτηρίων και δεν έχουν εκδοθεί τα ΠΔ ακόμα της σχολής μας (και φυσικά θα αργήσουν για πολύ ακόμα!). Σκέφτομαι να φύγω για Αγγλία με ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ να μείνω στο εξωτερικό και να εργαστώ εκεί, σκέφτηκα όμως πρώτα να κάνω κάτι περισσότερο για το θέμα του πτυχίου μου και να τελειώσω εκεί Αρχιτεκτονική. Απο κάποιους συναδέλφους στο forum έλαβα την πληροφορία οτι στην Αγγλία αναγνωρίζεται το πτυχίο των ΑΤΕΙ (ασχέτως με τα ΠΔ), σπουδάζεις ενα χρόνο για να πάρεις το BSC και μετά θες ένα χρόνο για το Μsc μετά απο αυτά εγγράφεσαι χωρίς κανένα πρόβλημα στο επιμελητήριο της Αγγλίας. Εάν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με! Έψαξα και έμαθα οτι στην Σκωτία για τους πολίτες ΕΕ δεν υπάρχουν καθόλου δίδακτρα. Αυτό το αναφέρω γιατί οικονομικά δεν μπορώ να στηρίξω σπουδές με δίδακτρα και σκεφτόμουν μιας και έχω ένα πτυχίο (αν όχι τον πρώτο χρόνο τουλάχιστον τον δεύτερο) να μπορέσω να εργαστώ και για την εμπειρία φυσικά αλλα και για να καλύψω τα προς το ζην. Δεν ξέρω εάν ολα αυτα που λέω ακούγονται πολυ ρομαντικά και ανέφικτα αλλα θα παρακαλούσα κάποιον που γνωρίζει ή για παράδειγμα έχει πάει Αγγλία να μπορούσε να μου πει κατα πόσον όλη αυτή η σκέψη είναι εφικτή (και φυσικά δεν λέω οτι θα είναι εύκολα). Να τονίσω οτι αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να εργαστώ στο εξωτερικό, Αγγλία για αρχή και μετά όπου μου δοθεί ευκαιρία και οχι να τελειώσω Αρχιτεκτονική στο εξωτερικό ωστε να γυρίσω πίσω και να μπλέξω με την γραφειοκρατία της Ελλαδας και φυσικά με το ΤΕΡΑΣ της Ανεργίας. Τις σπουδές τις θέλω για να ανταπεξέλθω στις 'εκεί' απαιτήσεις και να μπορώ να προσαρμοστώ πιο εύκολα στον τρόπο εργασίας τους αλλά και για να μην έχω προβλήματα με τα ΕΔ! Ευχαριστώ
  10. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, ξέρω σίγουρα ότι για Παααααάρα πολύυυυυ καιρό θα εκκρεμεί η έκδοση των ΠΔ και γι'αυτό το σκέφτομαι να κάνω κάτι παραπάνω σε μια χώρα που δεν σπουδάζεις μηχανικός για φιλολογικούς και μόνο λόγους! BAS ειλικρινά αυτό που γράφεις οτι θα εργάζομαι στο εξωτερικό με πλήρη δικαιώματα δεν το γνωρίζω, μιας και αυτό που λέγεται κατα καιρούς πίσω απο τα 'τείχη' της σχολής μας (και όχι μόνο) είναι οτι αφού δεν σε αναγνωρίζουν στην Ελλάδα θα σε αναγνωρίσουν στο εξωτερικο? Οπότε μας προτρέπουν σε κατακτήριες ή σε προπτυχιακά του εξωτερικού για αρχιτεκτονική. Εάν αυτό που λές ισχύει τότε με ένα μεταπτυχιακό μπορείς να βρεις δουλειά χωρίς να μπλέξεις και σε συντεχνίες (τύπου ΤΕΕ) στο εξωτερικο?
  11. Καλησπέρα! 'Ηθελα να ρωτήσω όποιος γνωρίζει να με βοηθήσει. Έχω τελειώσει τα ΤΕΙ της Πάτρας και είμαι Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτηρίων ΤΕ, να αναφέρω οτι τα ΠΔ μας ακόμα εκκρεμούν. Και εγώ σκεφτόμουν για μεταπτυχιακό στην Αγγλία αλλα με λίγο ψάξιμο είδα οτι ακόμα και με ένα μεταπτυχιακό δεν θα έχω κανένα δικαίωμα. Το θέμα είναι οτι άμα πάω για κάποιο προπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική στην Αγγλία μου αναγνωρίζονται κάποια έτη? Σκοπός μου είναι να μην επιστρέψω αλλα να μείνω στο εξωτερικό το θέμα είναι οτι απο την στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί τα ΠΔ στην Ελλάδα ακόμα και με ενα master (εάν κάνω master) στο εξωτερικό δεν θα ξέρω και εκεί τι δικαιώματα θα έχω με το πτυχίο μου. Εάν κάποιος έχει εμπειρία επι το θέματος και μπορεί να με ενημερώσει ευχαριστώ
  12. Γεια σας, Ονομάζομαι Βασιλεία και είμαι Νέα Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτηρίων (ΤΕ). Ψάχνω για εργασία σε μελετητικά - τεχνικά γραφεία ή εταιρίες με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας. Εχω γνώσεις Autocad και 3D Studio Max, office καθώς και αγγλικών, βασικές γνώσεις ΓΟΚ και ευχέρια στην Σύνθεση. Με ενδιαφέρουν προτάσεις εντός Αττικής. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ενα pm. Ευχαριστώ
  13. Καλημέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, όποιος ξέρει να μου απαντήσει. Έχω τελειώσει το ΤΕΙ ανακαίνισης και αποκατάστασης Κτηρίων στην Πάτρα αλλά δεν έχουν βγει ακόμα τα Π.Δ αυτού του τμήματος, το θέμα είναι οτι ενδιαφέρομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε ξένο Πανεπιστήμιο αλλά σαν όρο για να προχωρήσω έχει να αναγνωρίζεται απο το διεθνές κοινοβούλιο και του συμβουλίου 2005/36/EC. Παραθέτω ακριβώς το κείμενο απο κάτω: "The applicant must have a 3 or 4 years Bachelor's degree in the field of architecture from an internationally recognized university, primarily of those architecture schools listed in the directive of the European Parliament and council 2005/36/EC." Να φανταστώ οτι αυτό αναφέρεται μόνο στους απόφοιτους της Αρχιτεκτονικής? Και εάν είναι έτσι πως αρκετά άτομα απο τα ΤΕΙ χωρίς ΠΔ κάνουν μεταπτυχιακά στο εξωτερικό? Δεν ισχύει αυτός ο 'όρος' για όλα τα Πανεπιστήμια. Επίσης έχω ακούσει οτι στο εξωτερικό το πτυχίο τω ΤΕΙ θεωρείται Bachelor. Εάν ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει. Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα!!! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση επειδή σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για την Αρχιτεκτονική (είμαι τεχνολόγος Μηχανικός) και ψάχνω για φροντηστήρια στην Αθήνα. Εάν μπορείτε να μου συστήσετε κάποια που να έχουν βέβαια και υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Έχω ακούσει για το "Αρνός" που είναι στα Εξάρχεια. Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.