Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgeele

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by georgeele

  1. Τι τη θες την ενδοδαπέδια ? Βάλε σώματα καλοριφέρ με λέβητα πετρελαίου να παίζει ψηλά στους 90oC... να πιάνεις το σώμα και να καίει..όπως παλιά!!
  2. Και γω το σκεφτομουν να κάνω τα μαθηματα...αλλα με τις κανονιες που σκανε η μια μετα την άλλη που να παω να δωσω 500ευρω??
  3. Το τραγικό δεν ειναι το τι προτίθεται να κανει το ΥΠΕΚΑ για τα ΠΕΑ. Το τραγικο ειναι οτι η μονη δουλεια που εχει μεινει ειναι τα ΠΕΑ. Και μη πει κανενας οτι οταν διαβαζαμε σαν τους βλακες τοσα χρονια, φανταζομασταν οτι θα ασχολουμασταν με τετοιου επιπεδου δουλεια, τουλαχιστον αναφερομαι σε πιο προσφατους συναδελφους. Αντε πες οτι οι 'παλιοι' κάτι ειδανε απο κατασκευες και καλα λεφτα.. Κριμα
  4. Ενεργειακό πιστοποιητικό μέσω ίντερνετ και με πολύ μικρότερο κόστος από το σημερινό, σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, έπειτα κι από την ανάλυση των στοιχείων για τις περίπου 200.000 ενεργειακές επιθεωρήσεις. Το αίτημα αυτό έχει υποβάλει και η ΠΟΜΙΔΑ η οποία θεωρεί δίκαιη την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων είναι παλιά και με χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Αλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στα 10 κτίρια που επιθεωρήθηκαν πήραν εξαιρετικά χαμηλό βαθμό, δηλαδή εντάχθηκαν σε χαμηλή ενεργειακή βαθμίδα. Ως εκ τούτου ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι το πιστοποιητικό μπορεί να εκδίδεται ηλεκτρονικά για όλα τα παλαιά κτίρια που μισθώνονται και ανάλογα με την ηλικία τους να μπαίνουν σε κλίμακες. Αν ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση του κτιρίου του τότε μπορεί να ζητήσει την επιθεώρηση από τον μηχανικό ώστε να ανεβάσει και την αξία του. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά το κόστος για την έκδοση πιστοποιητικού, αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει κάνει μειώσεις. Ετσι, - Για κτίρια εκτός κατοικίας 2,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 10.000 ευρώ. - Για κτίρια κατοικιών 2 ευρώ ανά τ.μ. με ανώτατο όριο 5.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο θεσπίζει επίσης ανώτατες τιμές και για τις επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, οι οποίες είναι 250 ευρώ για συστήματα με ισχύ έως 200 κιλοβάτ, 400 ευρώ από 201 έως 400 κιλοβάτ και 800 ευρώ από 401 κιλοβάτ και πάνω, ενώ προσδιορίζει ότι όλα αυτά τα συστήματα θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί ώς την 31.12.2015. Οι ιδιοκτήτες που δεν θα συμμορφωθούν απειλούνται με πρόστιμα. http://www.ered.gr Συνάδελφοι τι γίνεται??!!
  5. Συνάδελφοι Μη κλαίγεστε η λύση είναι μια και απλή Να χρεώνετε τα ΠΕΑ βάσει της νόμιμης αμοιβής.ΟΧΙ εκπτώσεις. ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Το καταλαβαίνετε? ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Δηλ τι πρέπει να κανουμε ? Να ανοιξουμε και μια καφετερια να πουλαμε fredo για να πληρώνουμε το ΤΣΜΕΔΕ?
  6. Επειδή δεν έχω τέτοιο πρόγραμμα και δεν έχω εικόνα, μιλάμε για μεγάλη έκθεση? Υπάρχει δυνατότητα να ανέβει κάποια παρεμφερής έκθεση για να πάρω μια σαφή εικόνα? Ευχαριστω
  7. Θα μπορούσε κάποιος αξιότιμος και γνώστης του θέματος συνάδελφος, τι σημαίνει στη πράξη τεχνική έκθεση για τον Η/Μ έλεγχο της γείωσης, Πίνακα και λοιπού Η/Μ εξοπλισμού για ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ? Είναι η περίπτωση μιας τράπεζας και ενός γραφείου όπου χρειάζονται τακτοποίηση και πρέπει να δώσω μια απάντηση στον Αρχιτέκτονα που το έχει αναλάβει για το τι πρέπει να κάνω στο κομμάτι αυτό των Η/Μ. Παρακαλώ μια απάντηση επείγει!! Σας ευαριστώ!!
  8. Θα μπορούσε κάποιος αξιότιμος και γνώστης του θέματος συνάδελφος, τι σημαίνει στη πράξη τεχνική έκθεση για τον Η/Μ έλεγχο της γείωσης, Πίνακα και λοιπού Η/Μ εξοπλισμού για ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ? Είναι η περίπτωση μιας τράπεζας και ενός γραφείου όπου χρειάζονται τακτοποίηση και πρέπει να δώσω μια απάντηση στον Αρχιτέκτονα που το έχει αναλάβει για το τι πρέπει να κάνω στο κομμάτι αυτό των Η/Μ. Παρακαλώ μια απάντηση επείγει!! Σας ευαριστώ!!
  9. @maneni Φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς δε μας τα μάθανε στη σχολή ( την ίδια σχολή έχουμε τελειώσει) οπότε πρεπει να καλύψω μόνος μου τα κενά. Ποια κενα δηλ εδω μιλάμε για μεγάλο κομμάτι ( αναφέρομαι στα ηλεκτρολογικα ). @tseronis Σε καμια περίπτωση δε θέλω να πειραματιστώ με κανενα!! Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Αλλά επειδή θέλω να ασχοληθώ με τα Φ/Β σωστά και χωρίς επιπολαιότητα, ειμαι στη διαδικασία του διαβάζω και μαθαινω. Αλλά σαν την πράξη δεν υπαρχει τιποτα καλύτερο. και να δω αυτή τη πράξη που θα τη δω!! ----Συγχώνεψη---- @miltos Με την βοήθεια του Kosma85 νομίζω ότι βγάζω άκρη. Σε ευχαριστω και πάλι kosma.
  10. Καλημέρα σε όλους, Έχει κάτσει κανεις να κάνει διαστασιολόγηση καλωδίων με βάσει τους τύπους του βιβλίου Planning and Installing Photovoltaic Systems που αναφερονται στις σελίδες 165-172 και να συγκρίνει με τις τιμές που παιρνει από ΕΛΟΤ HD384 αν είναι οι ίδιες ?
  11. Τωρα τι να απαντήσω σε αυτό το ερ'ωτημα? Είμαι ασχετος από καλωδια και άσχετα του αν χρειάζονται στη πράξη ή όχι , θέλω να μάθω. Δες το σαν μια ανάγκη! Αν αυτό σε καλύπτει και έχεις απάντηση στα ερωτήματα θα σε παρακαλούσα να μοιραστείς τις γνώσεις σου!
  12. Έχω και εγώ κάποιες απορίες στο θέμα της διαστασιολόγησης καλωδίων. Θέλω κάποιες διευκρινήσεις από όποιον γνωρίζει στα εξής : - Όταν λέμε καλώδιο για την διασύνδεση των panel με τον inverter ( dc μερια δηλ ) 1x2.5mm2 εννοούμε μονοπολικό καλώδιο? δηλ μέσα έχει μόνο το καλώδιο της φάσης? -Αντίστοιχα όταν λέμε 2x2.5mm2 εννοούμε διπολικό? δηλ φάση και ούδέτερο? -Αντίστοιχα όταν λέμε 3x2.5..2 τριπολικό? δηλ φάση, ουδέτερο και γείωση? Και αυτό είναι το στανταρ για τνη AC μερια στην σύνδεση του inverter με τον ΠΙΝΑΚΑ AC? -Έχω δει να υπάρχει και 4x2.5mm2 ? Εκεί τι παίζει? -Και τέλος στο 5x2.5mm2 είναι πενταπολικο για τριφασική παροχή , όπου έχουμε 3φάσεις,γείωση και ουδέτερο? -Το Ουδέτερο τι ρόλο παίζει? Τι είναι αυτό που καθορίζει το αν θα πρέπει να υπαρχει ουτέτερο σε ένα καλώδιο? Παρακαλώ από κάποιον να δώσει τα φώτα του!!
  13. @PV_Mech Τελικά εκεί κατέληξα μετα απο ψάξιμο. Όντως δεν εχει να κάνει με ΔΕΗ. αρκει ο λογαριασμος να εξακολουθει να ερχεται στο ονομα του ιδιοκτητη. Και μετα τα άλλα ειναι νομικος διακανονισμος μεταξυ ιδιοκτήτη-ενοικιαστη δηλ. χαρτουρα και τιποτα άλλο. Χαιρομαι πάντως που υπάρχει ενδιαφέρον και το έχουν ψαξει και άλλοι συνάδελφοι!
  14. Α δηλ η ΔΕΗ όντως θα τσεκάρει αν πχ το ρολόι που της λέω να κάνει τον συμψιφισμό είναι αυτό που μετράει τις καταναλώσεις της κατοικίας ? Επαναλαμβάνω μιλάω για περίπτωση μονοκατοικίας. Το ρωτάω γιατί δε μπορει επειδή έχεις βάλει Φ/Β να μη μπορείς να νοικιάσεις το σπίτι σου. Τι δηλ το έβαλες το Φ/Β και μετά τι? Θα το ξηλώσεις? και θα πουλάει μετα ο άλλος μεταχειρισμένα πανελ και inverters?
  15. οκ miltos. thanx που ανοιξες το θέμα για μένα! ----Συγχώνεψη---- @stayros : A μάλιστα, εδώ όντως υπάρχει θέμα. Μήπως γι αυτο το ενδεχόμενο, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει το εξής? : Προτού προβεί σε οποιαδήποτε διαδικασία με τη ΔΕΗ που να αφορά το Φ/Β, να ζητήσει από τη ΔΕΗ να του βάλουν ένα 2 ρολοι (υπόψιν, μιλάμε για μονοκατοικία, άρα ενας ιδιοκτήτης-ενα ρολόι) με την αιτιολογία ότι θέλει να ηλεκτροδοτήσει ένα αποθηκάκι (ή κάποια κατανάλωση) η οποία να ,μετράται ξεχωριστά από το ρολόι της κατοικιας με την αιτιολογία ότι θα θελήσει κάποια στιγμή να το νοικιάσει. Δε μπορώ να βρώ λόγο για τον οποίο η ΔΕΗ να μη το κάνει (λεφτά θα πάρει!). Άρα ο ιδιοκτήτης θα έχει 2 ρολόγια, 2 λογαριασμούς στο όνομά του. Και μετα ξεκινά τις διαδικασίες με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση του Φ/Β με ρολόι στο οποίο θα γίνεται συμψιφισμός, το δεύτερο (αυτό που έβαλε για το αποθηκάκι). Και μετά μπορεί ανα πάσα στιγμή να νοικιάσει το σπίτι του και επίσης να γίνει και αλλαγή στο όνομα του λογαριασμού της ΔΕΗ (που αφορά τις καταναλώσεις της κατοικίας προφανώς) Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει λόγους για τους οποίους κάτι τέτοιο δε γίνεται να παραθέσει την άποψή του. Προσωπικά δε το διασταυρώσει αυτό που γράφω, απλά το υποθέτω με παράδειγμα την μονοκατοικια ενός φίλου που η ΔΕΗ έβαλε επιπλέον ρολόι απλά για να ηλεκτροδοτήσει ένα υπογειάκι της μονοκατοικίας του. Φυσικά το συνολικό κόστος του Φ/Β ανεβαίνει κατά ένα ποσό που αφορά η τοποθέτηση αυτού του επιπλέον ρολογιού.
  16. Αυτό είναι κάτι που θα θελα επίσης να μάθω homesick!!
  17. Να πω και γω το παράπονό μου ως νέο μέλος ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ...το πρώτο 1000ευρω που θα πρέπει να πληρώσω σε 6 μήνες εντάξει, το χω δεχτει, θα το πληρώσει η μανουλίτσα (τόσα αλλα έχει πληρώσει).Αυτό που αναρωτιέμαι είναι , το επόμενο 1000ευρω θα χω καταφέρει να βρω δουλειά για να πληρώσω εγω..να νιώσω και λίγο ότι κατι κάνω και στη ζωή μου!! Υπόψιν αν κανεις θέλει νεο Ψαρακα Μηχανολόγο Μηχανικό σουπερ πορωμένο με Φ/Β στείλτε μήνυμα!!
  18. Το θέτεις έτσι. Οκ . Καλό ακούγεται και η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκω και λόγο γιατί να πρέπει να εμπλέκεται η ΔΕΗ. Εκτός και αν όταν έρθει ένας τετοιος ενοικιαστής , αυτός ζητησει ο λογαριασμός να ερχεται στο όνομά του αν και ίσως να το τραβάω το θέμα από τα αυτιά! Αλλά ο πελάτης έχει απιστευτη φαντασία και μπορει να ρωτήσει ακόμα και για το τι γίνεται αν περασει κανας αητός και αφήσει καμια πέτρα όπως περνάει πάνω από τα πανελ..
  19. -Αλήθεια, έχεις κανείς απάντηση για το τι γίνεται αν κάποιος βάλει Φ/β σε μονοκατοικία (της οποίας είναι προφανώς ιδιοκτήτης και προφανώς κατοικεί σε αυτή) και μετα από 5 χρόνια ας πούμε αποφασίσει να μείνει αλλού και να το τη νοικίασει αυτή τη μονοκατοικία?? Πήρα τη ΔΕΗ και δεν είχαν απάντηση!
  20. Συμφωνώ με τη λογική σου. Όντως, θα πρέπει να αρκεί ένας τουλάχιστον ηλιακός. Βέβαια ακόμα δεν έχω πάρει τηλ ΔΕΗ. Το αποφεύγω ελπίζοντας σε κάποια ήδη εμπεριστατομένη απάντηση μέσω του Forum αυτού. ****Διαγραφή ερώτησης που έχει γίνει άλλες δυο φορές και έχει μεταφερθεί σε νέο θέμα**** miltos
  21. Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Μήπως γνωρίζεις, εσύ ή κάποιος άλλος κάτι και για το θέμα της υποχρεωτικής κάλυψης μέρος των αναγκών σε ΖΝΧ από ηλιοθερμικά προκειμένου να μπορεί να μπει Φ/Β? Για την περίπτωση πολυκατοικίας π.χ 20 διαμερισμάτων-20 ιδιοκτητών θα πρέπει μέρος των αναγκων σε ΖΝΧ να καλύπτεται από ηλιοθερμικά και στα 20 διαμερίσματα ή αρκεί 1 από αυτά να έχει ηλιακό θερμοσίφωνα.
  22. Και επίσης ένα άλλο θέμα. Ο νόμος μιλάει περί κάλυψης των θερμικών αναγκών σε ΖΝΧ από ηλιοθερμικά? Στην περίπτωση πολυκατοικίας δηλ τι πρέπει να γίνεται??? Κάθε διαμέρισμα να έχει και από εναν ηλιακό θερμοσίφωνα ( γιατι αν είναι έτσι .... )
  23. Καλησπέρα σε όλους.Αφού βέβαια διάβασα όλα τις απόψεις σχετικά με το θέμα, ακόμα δεν μου έχει γίνει ξεκάθαρο το εξής: - πολύ σωστά για να μπει Φ/Β σύστημα σε κοινόχρηστη ταράτσα μιας "κλασσικής" πολυκατοικίας πρέπει να υπάρχει "η συμφωνία του συνόλου των συνιδιοκτητών που αποδεικνύεται με πρακτικό ομόφωνης απόφασης απόφασης της Γ.Σ. ή με έγγραφη συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών του κτιρίου, με ευθύνη των ενδιαφερομένων" Ωραία? Το λέει ο νόμος ΤΕΛΟΣ. Σε αυτήν την "κλασσική" πολυκατοικία, η οποία έχει 20 διαμερίσματα που ανοίκουν σε 20 διαφορετικούς ιδιοκτήτες και που η ταράτσα είναι κοινόκτητη και μοιρασμένη και στους 20 ισόποσοστιαία, κατοικείται π.χ. στα 10 διαμερίσματα μένουν οι ιδιοκτήτες ενώ τα άλλα 10 νοικιάζονται. Μιλάμε για ένα αρκετά θεωρώ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Ερώτημα: Για να μπει Φ/Β στην κοινόχρηστη και κοινόκτητη ταράτσα απαιτείται οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ να συμφωνήσουν για να μπει κοινόχρηστο Φ/Β σύστημα. Στην περίπτωση αυτή ο συμψιφισμός γίνεται στο κοινόχρηστο ρολόι. -Επομένως θα μοιράζεται ισόποσα στα κοινόχρηστα το κέρδος από την παραγόμενη ενέργεια?? -Και αυτό το μοίρασμα προφανώς θα γίνεται στους 10 ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ και 10 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ?? -Αυτό το μοίρασμα θα γίνει βάσει των τετραγωνικών που έχει το κάθε διαμέρισμα με την ίδια λογική που μοιράζονται τα κοινόχρηστα? Δηλ αν το 2μηνο το Φ/Β σύστημα παράγει 600ευρώ κάθε ένα εκ των 20 διαμερισμάτων θα παίρνει 600/20 = 30ευρώ? (είτε είναι ιδιοκτήτης , είτε ενοικιαστής) -Και αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους ενοικιαστές , έρχεται στο όνομα των ενοικιαστών και όχι του ιδιοκτήτη υπάρχει πρόβλημα? Μπορεί να ρωτάω ίσως και χαζά πράγματα αλλά αν γνωρίζει ακριβως κάποιος απο εσάς σας παρακαλώ απαντήστε. Σας ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.