Μετάβαση στο περιεχόμενο

giwrikas

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

giwrikas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας,είμαι φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός και θέλω να γίνω συνδρομητής σε κάποιο αγγλόφωνο περιοδικό που να αφορά το μελλοντικό μου επάγγελμα...θα ήθελα να καλύπτει ένα ευρύ πεδίο της επιστημης του πολιτικού μηχανικού και θα το προτιμούσα αν ήταν σε έντυπη μορφή..έχετε εσείς να μου προτείνετε κάποιο αξιόλογο που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις μου δεδομένου οτι ακόμα είμαι σε προπτυχιακό επίπεδο; Συγγνώμη αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πόσταρα το θέμα στο κατάλληλο πεδίο του forum..αν όχι,παρακαλώ οι διαχειριστές να το μεταφέρουν στο κατάλληλο πεδίο.
  2. Πολυ σωστα οσα ειπε ο astrah..ειδικα σε αυτο με το διαβασμα δωσε βαση..πολλοι απο εμας τα καταφερναμε καλα στο λυκειο με λιγη προσπαθεια και νομιζαμε οτι ετσι θα ηταν και στο πολυτεχνειο........εεεεε ΟΧΙ...επισης σημαντικα ειναι και τα 5,6 που ανεφερε...επισης μια ερωτηση και απο εμενα..απο ατομα που εχουν μια γνωση επι του θεματος,πως ειναι η κατασταση στην Ευρωπη για τους αεροναυπηγους;
  3. Δεν νομιζω οτι επιλεγοντας την ειδικευση του αεροναυπηγου στην συνεχεια πρεπει να επιλεξεις και ακομα πιο εξειδικευμενο τομεα.
  4. Φίλε the jocker..αφου σε ενδιαφερει η σχολη κατεβασε και διαβασε προσεχτικα τον οδηγο σπουδων και θα σου λυθουν πολλες αποριες..οσον αφορα το 2ο ερωτημα μπορεις να ασχοληθεις και με τους 3 τομεις(παραπανω θα διαβασεις και κατατοπιστικοτατα μνμτα απο ατομα πιο καταλληλα απο εμενα)..τωρα για το ποσο ευκολα θα προσληφθεις σε εταιρεια του εξωτερικου αυτο εξαρταται καθαρα απο εσενα και την διαθεση σου να το κυνηγησεις..για το 3ο ερωτημα τωρα το βλεπω διαβαζοντας το απο εσενα,φαινεται μια πολυ αξιολογη κινηση.. Γενικα να σου πω εγω οτι απο 1-2 φιλους μου που σπουδαζουν στο συγκεκριμενο τμημα,προκειται για μια πολυ ωραια σχολη..και εγω το '11 που εδινα πανελληνιες την ειχα ως στοχο αλλα δεν την δηλωσα πρωτη καθως τοτε η αεροναυπηγικη στα ματια μου φανταζε περισσοτερο κατι σαν χομπι..τωρα ισως το εχω μετανιωσει σε καποιο βαθμο(αν και δεν το αποκλειω για το μελλον)..ελπιζω να σε βοηθησα σε κατι..
  5. Γεια σας,ξαναανοίγω την συζήτηση μετά απο κάποιον καιρό..συγκεκριμένα θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών στον Βόλο(μιας και αυτό είναι το πιο κοντινό στον τόπο κατοικίας μου στο οποίο μπορω να εισαχθώ)..τι κατασταση επικρατεί εκεί;είναι αξιόλογο τμημα;είναι καλοί οι καθηγητές και υπάρχει κάποια σύνδεση με την βιομηχανία;γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στις υποδομές αλλά είνα ικανές να επηρεάζουν το επίπεδο των σπουδών και την αναγνωρισιμότητα του τμήματος στην αγορά εργασίας;η όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη..
  6. Το εξωτερικό δεν το γλιτώνουμε πάντως απ'ότι βλέπω.Εκτός από καλό βαθμό και επάρκεια γλώσσας χρειάζεται και τίποτα άλλο;
  7. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Όλες ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες.Έχω σχεδόν πέντε μήνες ακόμα μέχρι να χρειαστεί να πάρω την απόφαση.Επομένως θα το σκεφτώ σοβαρά,θα δω τι μου αρέσει περισσότερο και τι προοπτικές εξέλιξης θα έχω,θα δω προσεχτικά τους οδηγούς σπουδών και θα αποφασίσω.Στο μεταξύ,οποιαδήποτε άλλη πληροφορία,συμβουλή,σκέψη για περαιτέρω συζήτηση είναι καλοδεχούμενη.
  8. Σαφώς και τα δικαιώματα παίζουν ρόλο ωστόσο απαιτείται να έχεις και δουλειά για να τα εφαρμόσεις..Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατασκευές,εκτός της οικοδομής, π.χ γέφυρες,δρόμοι ούτε εκεί βρίσκουν επαγγελματικές διέξόδους οι πολιτικοί;Παρ'όλα αυτά οι υπάρχουσες βιομηχανίες καλύπτουν σε κάποιο βαθμό τις ανάγκες εργασίες των μηχανολόγων; Σίγουρα αποιαδήποτε αποφασή μου θα συνοδεύεται και από αβεβαιότητα,δεν το αμφισβητώ αυτό.Απλά θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογη για το μέλλον μου συνδυάζοντας και προόπτικες και ικανοποίηση από το επάγγελμα.
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Ειλικρινά.Οσον αφορά τις ερωτήσεις σου Toxus1.Ο λόγος που θέλω να γίνω πολιτικός ή μηχανολόγος μηχανικός είναι το ότι μου αρέσουν οι θετίκες επιστήμες και θέλω να εμβαθύνω σε αυτές και να μπορώ να τις εφάρμοσω σε κάποιον τεχνολογικό τομέα.Επίσης το στοιχείο της δημιουργικότητας με ενθουσιάζει αρκετά.Η αλήθεια είναι πως δεν μπόρω να εκφράσω ακριβώς τον λόγο,αλλά ξέρω οτί αυτό θα ήθελα να ακολουθήσω στην επαγγελματική ζωή μου.Και επίσης όχι δεν με ενδιάφερει η ακαδημαική καριέρα,δεν πιστεύω να ήμουν και καλός σε αυτη.Όσον αφορά την σχολή μου κυρίως τα μαθήματα μέχρι στιγμής δεν με έχουν ενθουσιάσει και τα λίγα εργαστήρια.Μπορεί να είχα και υψηλές προσδοκίες,δεν ξέρω.Οι προόπτικες καλώς ή κακώς παίζουν ρόλο για μένα,άλλα σίγουρα όχι τον σημαντικότερο.Τα δικαιώματα δεν με ενδιαφέρουν όχι. Γιάννη από ότι καταλαβαίνω προτείνεις τους μηχανολόγους μηχανικούς(καλά κατάλαβα,και δεδομένου οτι είσαι πολιτικός μηχανικός αυτό με βάζει ακόμα παραπάνω σε σκέψεις.Ένας από τους λόγους που με κρατάν πίσω είναι και το γεγονός ότι εχω ήδη πέρασει 2 χρόνια στους πολιτικούς.Μια αλλαγή σχολής θα σήμαινε 2 χρόνια περιττών εξόδων,καθώς δεν σπουδάζω στην πόλη μου,αλλά και επίσης θα καθυστερήσω άλλα 2 χρόνια για να βγω στην αγορά εργασίας. Τέλος,αυτό που αναφέρθηκε για μέγαλη διαφορά προοπτικών στο εξωτερικό πραγματικά δεν το περιμένα.Νόμιζα ότι εκεί οι ευκαιρίες εργασίας τόσο για πολιτικούς όσο και για μηχανολόγους ήταν πάνω κάτω στα ίδια.
  10. Καταρχήν σε ευχαριστώ ikaros για την γρήγορη απάντηση σου.Ναι το οτι οι μηχανολόγοι αυτήν την στιγμή είναι σε καλύτερη μοίρα το γνωρίζω.Ωστόσο θα έλεγες πως δεν είναι τεράστια η διαφορά σε σχέση με τους πολιτικούς;..Η αλήθεια είναι πως όχι δεν εχω σκέφτει να αλλάξω γενικά επαγγελματική πορεία.Πιστεύωπως οι σχολές αυτές του Πολυτεχνείου ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα μου.
  11. Γεια σας,είμαι 2ετής προπτυχιακός φοιτητής πολιτικών μηχανικών.Ενώ αρχικά ήμουν σίγουρος για την επιλογή της σχολής μου καθώς και της ειδικότητας που θα ακολουθήσω,πλέον μετά από 2 χρόνια φοίτησης έχω αμφιβολίες για το αν έκανα την σωστή επιλογή.Συγκεκριμένα το περιεχόμενο των σπουδών,το οποίο περίμενα πιο ενδιαφέρον,και ΚΥΡΙΩΣ η ανέργια που εμφανίζεται στο κλάδο των πολιτικών μηχανικών με έχουν αποθαρρύνει σε κάποιο βαθμό.Αύτο με έχει οδηγήσει στο να σκέφτομαι να κάνω 10% για να εισαχθώ στην σχολή μηχανολόγων μηχανικών.Θα παρακαλούσα σύνεπως τόσο διπλωματούχους μηχανικούς που έχουν βγει στην αγορά εργασίας όσο και φοιτητές μηχανικούς να με πληροφορήσουν-συμβουλεύσουν πάνω σε αυτό το θέμα.Ανάμεσα σε άλλα θα ήθελα να μάθω α)αν όντως υπάρχει τόση ανεργία στον κλαδο των πολιτικών μηχανικών όση ακούγεται; β)ποιές είναι οι επαγγελματικές προόπτικες των μηχανολόγων μηχανικών;αν είναι σημαντικά καλύτερες σε σχέση με αυτών των πολιτικών μηχανικών; γ)πόσο μεγάλο είναι το εύρος δραστηριοτήτων των μηχανολόγων; Επίσης αν και ξέρω ότι είναι αρκετά υποκειμενικό θα ήθελα κάποιες γνώμες για το πόσο ενδιαφέροντα είναι τα μαθήματα των μηχανολόγων. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
  12. μιας και μενω Θεσσ/νικη..για την σχολη των ΜΠΔ στη Ξανθη δεν εχω ακουσει τα καλυτερα οσον αφορα την οργανωση και τον εξοπλισμο..ισχυει αυτο??
  13. ευχαριστω για τις απαντησεις(καποιες ηταν λιγο off-topic αλλα δεν πειραζει)..αυριο οριστικοποιω το μηχανογραφικο και θα ηθελα και καποιες πληροφοριες για την σχολη Μηχανικων Χωροταξιας,Πλεοδομιας και Περ.Αναπτυξης..ενω εχει ενδιαφερον προγραμμα σπουδων στο forum διαβασα οτι δεν εχουν επαγγελματικα δικαιωματα και οτι γενικα ειναι χασιμο χρονο να φοιτησεις σε αυτην σχολη..ποια ειναι η γνωμη σας επ'αυτου??
  14. εχω μια απορια σχετικα με τους ΜΠΔ και θα ηθελα μια αντικειμενικη απαντηση απο παιδια που φοιτουν ακομα κ στο συγκεκριμενο τμημα...το γεγονος οτι πλεον,οσον αφορα τα επαγγελματικα δικαιωματα,ειναι σε καποιο βαθμο ισοτιμοι με τους Μηχ.Μηχανικους τους καθιστα και ισοτιμους στην αγορα εργασιας??δηλαδη οι ΜΠΔ και οι ΜΜ θα αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο στην αγορα εργασιας η παντα θα προτιμωνται οι δευτεροι???
  15. μηπως ομωσ ολη αυτη η διαδικασια απαιτει πολυ χρονο και καθυστερει την εισοδο και εξελιξη του ΜΗΠΕΡ στην αγορα εργασιας??για να το πω λαικα 'συμφερει' καποιος ΜΗΠΕΡ να μπει στην διαδικασια του δευτερου πτυχιου η ειναι προτιμοτερο να προσπαθησει εξαρχης να κανει πραγματα εχοντας τα περιορισμενα δικαιωματα που προσφερει η σχολη..και τελος δεν 'θυσιαζεις' ενα μεταπτυχιακο κανοντας 2ο πτυχιο?? αν ναι,αυτο κατα την γνωμη σας ειναι καλο η οχι??ξερω ειναι πολλα αλλα τι να κανουμε..οι σημαντικες αποφασεις απαιτουν πολλα ερωτηματα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.