Μετάβαση στο περιεχόμενο

dmezin

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dmezin

  1. Τυπική κατοικία είναι όσον αφορά τις καταναλώσεις. Με ασφάλεια 63Α στον μετρητή μια χαρά τα σηκώνει όλα αυτά, τις περισσότερες φορές η ασφάλεια είναι 40Α. Δε χρειάζεσαι τριφασικό. Το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο σε βάθος χρόνου.
  2. Καλησπέρα, το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάσταση του ΔΔΕ με άλλον με ΙΔn=0,3Α. Η λύση αυτή δεν είναι η πιο σωστή καθώς με την αλλαγή αυτή θεωρώ οτι δεν υπάρχει πλέον προστασία ατυχημάτων σε προσωπικό αλλά μόνο σε εξοπλισμό. Η σωστή λύση θα ήταν να σπάσουν τα κυκλώματα σε περισσότερους του ενός ΔΔΕ μετά από μελέτη, αλλά δεν υπήρχε χώρος στον πίνακα. Εντύπωση μου κάνει πάντως που δεν υπάρουν ΔΔΕ των 100 και 150mA (απ ότι με διαβεβαίωσε ο εγκαταστάτης) Οι μεταγωγές οφείλονταν στις χωρητικότητες που αναπτύσσονταν στο δίκτυο... χοντρικά 1,5mA/100m καλωδίωσης, 1mA για τον εκτυπωτή, 1,5mA το φωτοτυπικό και >2mA ανα υπολογιστή... Με όλα αυτά ο ΔΔΕ δούλευε οριακά και γι αυτό έπεφτε συχνά. ΥΓ: σωστός ο deathlok
  3. Τα κλιματιστικά είναι μονοφασικά αλλά πάνω σε διαφορετικές γραμμές που όμως γεφυρώνονται αρχικά πάνω στον τριπολικό στην είσοδο του πίνακα (μονοφασική οικιακή παροχή σε 3Φ πίνακα). Ο ΔΔΕ δεν είναι ελλατωματικός γιατί πέφτει σε οποιοδήποτε βραχ. Φάσης-Γης. Επειδή σε οποιονδήποτε συνδιασμό λειτουργίας 2 εκ των 4 λειτουργούν κανονικά δεν νομίζω να υπάρχει διαρροή. Θα δοκιμάσω κάτι αύριο που μου πρότεινε ένας φίλος και θα απαντήσω...
  4. Καλησπέρα, σε ένα τριφασικό πίνακα με απλη οικιακή μονοφασική παροχή (υπάρχει πρόβλεψη για 3Φ παροχή απλά για την ώρα γεφυρώνουμε τις 3 φάσεις στην είσοδο του τριπολικού), έχουν εγκατασταθεί 4 κλιματιστικά. Κάθε φορά που σηκώνω 3 από τα 4 πέφτει ο ΔΔΡ (3φασικός). Τα κλιματιστικά είναι καταμερισμένα στις 3 φάσεις ως εξής 14kBtu, 18kBtu+14kBtu, 18kBtu. Ακόμα και αν δεν είναι σε λειτουργία μόλις σηκώσω την ασφάλεια που ασφαλίζει την κάθε γραμμή κλιματιστικού ακόμα και χωρίς κανένα άλλο φορτίο κατανάλωσης, αν σηκώσω πάνω από 2 (σε οποιονδήποτε συνδιασμό) πέφτει ο ΔΔΡ. Ο εγκαταστάτης πρότεινε να βγάλουμε τις γραμμές των κλιματιστικών εκτός ΔΔΡ ή να αλλάξουμε τον ΔΔΡ με άλλον με Ιδ=150mA, αλλά επειδή τα κλιματιστικά είναι τοποθετημένα στα μπαλκόνια και μπορεί να έρθουν σε επαφή με κόσμο οι λύσεις αυτές δε μου φαίνονται σωστές. Αρχικά θα ήθελα μια άποψη γιατί μπορεί να πέφτει ο ΔΔΡ και στη συνέχεια αν μπορεί να προτείνει κάποιος κάποια λύση εκτός του να κάνουμε 3Φ την παροχή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.