Μετάβαση στο περιεχόμενο

GL54

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GL54's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε, η άποψή μου για το θέμα είναι : 1. "Αγροτική όδός είναι η άγουσα από των χωρίων στας κτηματικάς περιφέρειας αυτών" Αρθρο 1 παρ. 2 του Ν.Δ. 25/28-11-29. Είναι ο μόνος χαρακτηρισμός που έχουμε. 2. Κατά το άρθρο 6 παρ. του Ν.720/77 αγροτικοί δρόμοι θεωρούνται όσοι αναφέρονται σε συμβόλαια προ του Ν. 651/77 παρά και ενάντια στην ισχύ του άρθρου 20 του ΝΔ 17-7-23 που απαγορεύει την ιδιωτική αναγνωριση οδών. Αυτο καταργήθηκε με το Ν.1337/83. 3. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν κάθε δρόμος σε εκτος σχεδίου περιοχή έστω διαμορφωμένος δεν είναι δυνατόν να θεωρείται κοινόχρηστος χωρος έστω αν φαίνεται σε αεροφωτογραφίες κλπ. και να κοβει αγροτεμάχια σε δύο ή να δημιουργεί "πρόσωπο". 4. Αρμόδιος για χαρακτηρισμό αγροτικού δρόμου: ΟΧΙ ο Δήμος (ΣΤΕ 40/73). Εχουν υπάρξει διαπιστωτικές αποφάσεις Νομάρχη. Καθε δημόσια Υπηρεσία που επιλαμβανεται (πχ. Πολεοδομία για άδεια) πρέπει να δικαολογήσει την σχετική απόφαση με πλήρη τεκμηρίωση βλ. ΣΤΕ 1927/86 που δέχτηκε απόφαση Πολεοδομίας με σωστή τεκμηρίωση. Οπωσδήποτε πρέπει να πληρεί τον όρο του ΝΔ 25/28-11-29: από χωριό σε κτήματα. 5. Σε ποιόν ανήκουν οι διαμορφωμένοι αυτοι δρόμοι. Σε αυτούς από τους οποίους αποκόπηκαν (Απόφαση Συνελευσης προισταμένων των Νομικών Δνσεων του κράτους 1031/87). Σε σκληρό δρόμο (πχ. ασφαλτόστρωση) ζητούμε από Περιφέρεια να βεβαιώσει ότι κατασκευάστηκε από τις Υπηρεσίες της. Αν όχι, κανονικά με 1031/87 πρέπει να το θεωρήσουμε ιδιοκτησία -όντως πρόβλημα, δεν έχω κατι καλύτερο-. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Σε οικισμούς και εντός σχεδίου ισχύουν άλλα (Ν. 1337/83κλπ)
  2. Οντως κτίζεις με τον μικρότερο Σ.Δ. βάσει του Ν. 2508/97 άρθρο 4 παρ. 8 (παρατίθεται : 8. Απαγορεύεται η χορήγηση οικοδομικών αδειών για την ανέγερση κτιρίων μη συμβιβαζομένων προς τη χρήση που τυχόν προβλέπει το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) για τη συγκεκριμένη θέση. Μετά την έγκριση του ΓΠΣ και μέχρι την αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως της περιοχής και την προσαρμογή του προς το ΓΠΣ, δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικών αδειών με βάση συντελεστή δόμησης ανώτερο από το μέσο συντελεστή που ορίζεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Αν ο συντελεστής δόμησης που προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως της περιοχής είναι κατώτερος από τον οριζόμενο στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) μέσο συντελεστή, οι οικοδομικές άδειες εκδίδονται με βάση τον κατώτερο αυτό συντελεστή. Η προβλεπόμενη στο δεύτερο εδάφιο απαγόρευση δεν ισχύει, αν κατά τη δημοσίευση της πράξης έγκρισης του ΓΠΣ έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση για τη χορήγηση οικοδομικής άδειας, συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα κατά νόμο δικαιολογητικά ή έχουν θεωρηθεί τα στοιχεία που υποβλήθηκαν για προέλεγχο, σύμφωνα με το Αρθ-4 του ΠΔ-8/13-7-93 (ΦΕΚ-795/Δ ), εφόσον στην τελευταία αυτή περίπτωση υποβληθεί πλήρης φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας μέσα σε έξι (6) μήνες από τη δημοσίευση της πράξης έγκρισης του ΓΠΣ. Η παρούσα παράγραφος έχει εφαρμογή και στις περιπτώσεις αναθεώρησης ή τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.